ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

ΑΓΕΕΘΑ ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος

Αποτέλεσμα εικόνας για κωνσταντινος φλωρος
  Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας, με την απόφαση υπ᾿ αριθμόν 1, της 14ης Ιανουαρίου 2019, θέτει σε αυτεπάγγελτη αποστρατεία τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη (ΠΝ) καθώς πρόκειται να διοριστεί Υπουργός Εθνικής Άμυνας και του απονέμεται ο τιμητικός τίτλος του Επιτίμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.
  Η τελετή παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τον Πάνο Καμμένο στον Ευάγγελο Αποστολάκη θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 14/01 στις 12:00, στο Υπουργείο.
  Μέχρι να γίνουν οι κρίσεις από το ΚΥΣΕΑ, τα καθήκοντα του απερχόμενου Αρχηγού αναλαμβάνει ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ταξίδι στο Βέλγιο (βίντεο)

Το ήξερες; Τα μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αποτέλεσμα εικόνας για ποταμια ελλαδας
  Το ήξερες; Η Ελλάδα έχει πολλούς ποταμούς, πλην, όμως, κανένας απ᾿ αυτούς δεν είναι πλεύσιμος. Κάποιοι υδροδοτούν μεγάλες γεωργικές καλλιεργήσιμες εκτάσεις με τα κατάλληλα, βέβαια, κανάλια που τους βοηθούν γι᾿ αυτό.
  Οι μεγαλύτεροι ποταμοί στην Ελλάδα είναι:
- Αλιάκμονας, 297 χλμ. (επί ελληνικού εδάφους πάντα) Καστοριά, Πιερία, Ημαθία, Κοζάνη,
- Αχελώος, 220 χλμ., Άρτα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Ευρυτανία, Αιτωλοακαρνανία,
- Πηνειός, 205 χλμ., Τρίκαλα, Λάρισα,
- Έβρος, 204 χλμ., Ν. Έβρου,
- Νέστος, 130 χλμ., Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη,
- Στρυμόνας, 118 χλμ., Σέρρες,
-Θύαμις, 115 χλμ., Ιωάννινα, Θεσπρωτία,
- Άραχθος, 110 χλμ., Ιωάννινα, Άρτα,
- Αλφειός, 110 χλμ., Ηλεία, Αρκαδία,
- Ευρώτας, 82 χλμ., Λακωνία.

Δείτε επίσης:

Άγιος Νεομάρτυς Δαμασκηνός ο Χιλανδαρινός

Σχετική εικόνα


Προστάτης λογιστών και εισπρακτόρων
Η μνήμη του τιμάται κάθε χρόνο στις 16 Ιανουαρίου

Βίος Αγίου
   Από το Γκάμπροβο της Βουλγαρίας καταγόταν ο Άγιος, ο οποίος εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου. Στη συνέχεια χειροτονήθηκε ιερομόναχος και εξελέγη ηγούμενος της Μονής αυτής.
   Με παρακίνηση των πατέρων της Μονής μετέβη στη Βουλγαρία για να εισπράξει φόρους από τα μετόχια που ανήκαν στη Μονή. Ενώ ετοιμαζόταν να επιστρέψει στο Άγιο Όρος, διαπληκτίσθηκε με κάποιους Τούρκους, οι οποίοι αρνούνταν να του επιστρέψουν χρήματα που τους είχε δανείσει. Για να τον εκδικηθούν, έβαλαν κρυφά τη νύχτα στο δωμάτιο του μία Τουρκάλα και στη συνέχεια εισέβαλαν μέσα και τον κατηγόρησαν για πορνεία. Αλυσοδεμένο και χτυπώντας τον, τον οδήγησαν στο δικαστή, ο οποίος, ενώ κατάλαβε ότι επρόκειτο για οργανωμένη συκοφαντία, δεν κατάφερε να αμφισβητήσει τους ψευδομάρτυρες και αναγκάστηκε να τον καταδικάσει σε απαγχονισμό.
   Οδεύοντας προς την αγχόνη, τον ρώτησαν τρεις φορές εάν θέλει να αλλαξοπιστήσει για να σωθεί και τις τρεις αρνήθηκε. Το μόνο που ζήτησε ήταν να του λύσουν τα χέρια ώστε να μπορέσει να προσευχηθεί.
   Μαρτύρησε στις 16 Ιανουαρίου 1771.