ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017

Τα θέματα των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών μας κατά την τρέχουσα εβδομάδα (30/01 - 05/02)

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος τρυφων
 
 
1. ΜΥΡΙΠΝΟΑ ΑΝΘΗ, αφιερωμένη στον Άγιο Τρύφωνα (01/02), διάρκειας 30΄,

2. ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ (68), με ερωταπαντήσεις σε νεανικά θέματα.
Σε αυτήν την εκπομπή συζητάμε:
- Μπορούν να νυμφευθούν οι κουνιάδοι μεταξύ των;
- Αυξάνεται η πνευματική καλλιέργεια των πιστών κατά την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής;
- Γιατί λέμε "όχι" στο καρναβάλι;

3. ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ, αφιερωμένη σε νεανικούς προβληματισμούς και ζητήματα, διάρκειας 50΄,

4. ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ, αφιερωμένη σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Αυτή τη φορά αφιερωμένη στους Τρεις Ιεράρχες, διάρκειας 40΄,

5. ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, αφιερωμένη στην τρέχουσα πραγματικότητα αλλά και σε ανακοινώσεις του Συλλόγου μας "Ο Όσιος Δαβίδ ο εν Ευβοία". Η εκπομπή μεταδίδεται ζωντανά κάθε Πέμπτη (ή Κυριακή) στις 21:00, από το διαδικτυακό 24ωρο ραδιόφωνό μας "Αναλόγιο"

6. ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ - 30 (ΘΑΡΡΙ). Τηλεοπτική εκπομπή από την τηλεόαρση του ΘΑΡΡΙ, της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου. Αυτή την εβδομάδα αφιερωμένη στο ζήτημα της "Συγχώρεσης", διάρκειας 50΄.

Δείτε εδώ το Ιστολόγιο ΚΗΡΥΚΑΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ με το σύνολο - σχεδόν - των εκπομπών μας.
Δείτε εδώ πότε και που ακουγόμαστε. Αυτή την εβδομάδα θα προστεθούν οι ραδιοφωνικές συχνότητες των Ιερών Μητροπόλεων Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως και Καστορίας.
 


Ο Άγιος Νεομάρτυς Θεόδωρος ο Χατζής, ο Μυτιληναίος (30/01)

   Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος θεοδωρος ο χατζης ο εκ μυτιληνης
   Ο Άγιος Θεόδωρος γεννήθηκε στους Πύργους Θερμής της Λέσβου. Έζησε τον 18οαιώνα. Ο ποιητής Οδυσσέας Άλεπουδέλης (Ελλύτης) θεωρεί τον Θεόδωρο ως αρχή του γενεαλογικού του δεντρου.
   Ο Θεόδωρος, νυμφευμένος και με δύο παιδιά, εργαζόταν ως υποδηματοποιός στο νησί. Το εργαστήρι του ήταν στο κέντρο της αγοράς της Μυτιλήνης (σήμερα το πρώην μαγαζί του είναι στη γωνία των οδών Αιγαίου και Ερμού 110). Κάποτε βρέθηκε σε ανείπωτη κατάσταση πίεσης και οργής και έγινε Μωαμεθανός, αλλαξοπίστησε. Συναισθανόμενος, όμως, το αμάρτημά του, εγκατέλειψε το νησί, διέφυγε στο Άγιον Όρος και μετανόησε πικρά.
   Μετά απο χρόνια, επανήλθε στο νησί και παρουσιάστηκε στον τοπικό τούρκο άρχοντα για να ομολογήσει τον Χριστό αυτή τη φορά. Μετά από φρικτά βασανιστήρια, ο Θεόδωρος απαγχονίστηκε στις 30 Ιανουαρίου 1785. Το ιερό λείψανο συνέλεξαν από τη θάλασσα ευσεβείς πιστοί και το ενταφίασαν. Ο δε Άγιος, έμεινε εκεί ενταφιασμένος (σε άγνωστο μέρος προς προφύλαξη από τους Τούρκους) για 183 χρόνια. Στις 4 Σεπτεμβρίου 1967, διά ενυπνίου οράματος, ως μαρτυρεί ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης, ο Άγιος Θεόδωρος υπέδειξε τον ακριβή τόπο και σημείο του τάφου και των τιμίων λειψάνων του. Ας πρεσβεύει ο Άγιος Θεόδωρος για όλους μας.

Τη 30η μηνός Ιανουαρίου την ανάμνηση της ευρέσεως της τιμίας εικόνας της Ευαγγελιστρίας της Τήνου εορτάζομεν

Σχετική εικόνα

   Τη 30η μηνός Ιανουαρίου εορτάζομεν την ανάμνηση της ευρεύσεως της τιμίας εικόνος της Ευαγγελιστρίας εν τη νήσω Τήνω (1823). Κυρία Θεοτόκε σώσον ημάς τους αναξίους.
Δείτε το βίντεο από τον Ιερό Ναό της ευρεύσεως αλλά και το έθιμο με τα "φαναράκια" της Τήνου
https://www.youtube.com/watch?v=P_81wOQxcbU
Και εδώ: http://www.tinostoday.gr/2017/01/fanarakia.html