ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

"Ο Όσιος Νήφων ο Αθωνίτης" (14 Ιουνίου) - Πύργοι Ακαθαίρετοι [16].

Τηλεοπτική εκπομπή, του Δημητρίου Π. Λυκούδη, στην τηλεόραση του ΛΥΧΝΟΥ, της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, η οποία μεταδίδεται κάθε Τετάρτη στις 19:00. Η εκπομπή είναι αφιερωμένη στον "Όσιο Νήφωνα τον Αθωνίτη".

Ρομαντικά σοκάκια...!


Με ρομαντική θέα...!

Αποτέλεσμα εικόνας για ρομαντικα σοκακια

Επιτρέπεται η νύφη, κατά τη διάρκεια του Μυστηρίου του Γάμου, να πατάει το πόδι του άνδρα - συζύγου της;

Σχετική εικόνα
   Εάν αμφότεροι βρίσκονταν σε θεατρική σκηνή - διότι προς εκεί βαδίζουμε - σαφέστατα και μπορεί να το κάμνουν. Ομιλούμε, όμως, για Ορθόδοξο Ιερό Ναό και για Μυστήριο. Δεισιδαιμονίες, αμάθεια, προλήψεις, ανοησίες και έχει και συνέχεια...! Μάλιστα, λίγο πριν το πέρας της απαγγελίας του Αποστολικού αναγνώσματος από τον Ιεροψάλτη, μού κάμνει εντύπωση όταν αντικρίζω τα βλέμματα  πολλών να επικεντρώνονται στα ποδάρια των νεονύμφων και ουχί στα τελούμενα και στην ιερότητα της στιγμής. Υποστηρίζουν δε, μεταξύ άλλων, πως η κίνηση αυτή αποτελεί ορόσημο της νύφης προς τον σύζυγό της ότι "του πήρε τον αέρα" και φέρει ίσα, ίσως και αυξημένα δικαιώματα σε σχέση με αυτόν. Μάλλον δε, τα μυαλά μας "πήραν αέρα" και όσων ακόμη επιτρέπουν να συνεχίζονται αυτά τα καραγκιοζιλίκια ενώπιον Αυτού του Αγίου Θεού!
   Ο Πανάγιος Θεός, ως διαβάζουμε στο Αγιογραφικό χωρίο (1), δημιούργησε από την πλευρά του Αδάμ την Εὐα, όχι από το κεφάλι του ή τα πόδια του: «Η γυναίκα δεν έγινε από το κεφάλι του άνδρα, για να μην κυριαρχεί σ᾿ αυτόν. Ούτε έγινε από τα πόδια του άνδρα, για να μην κυριαρχεί αυτός σ᾿ αυτἠν. Έγινε από την πλευρά του, για να δειχτεί ότι είναι ισότιμη με αυτόν, βοηθός του. Έγινε από την πλευρά του που είναι κοντά στην καρδιά, για να του είναι αγαπητή» (2).
   Εάν, λοιπόν, θέλουμε να διατηρήσουμε όποια σοβαρότητα μάς απομένει και να σεβαστούμε την ιερότητα του Ναού και πολύ περισσότερο αυτού του Μυστηρίου, παρακαλώ θερμώς, ας εγκαταλείψουμε διαπαντός τέτοια σκηνοθετήματα και ανοησίες που κάμνουν τα δαιμόνια να περιγελούν και τους δίνουν το "δικαίωμα" να μας συντροφεύουν στη γαμική συζυγία.

Παραπομπές:
1. Γένεσις, β', 18-24.
2. Φούντα Ιερεμίου (Αρχιμ) νυν Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Ερμηνεία Παλαιάς Διαθήκης, τόμος Α', ΠΕΙΡΑΙΕΥΣ 1986, σελ. 133.

Έμεινε πιστός στο αφεντικό του και...μετά τα ερείπια του σεισμού

Αποτέλεσμα εικόνας για το σκυλι της νεκρης στη Μυτιληνη χατσικο
   Πρόκειται για τον πιστό σκύλο της άτυχης γυναίκας που έχασε τη ζωή της από τον τρομερό σεισμό στη Μυτιλήνη. Το σκυλί αντιλήφθηκε την παρουσία της κυράς του στα συντρίμμια και έσκαβε με τα πόδια του για να ξεθάψει την ιδιοκτήτριά του. Όταν έσπευσαν στο σημείο οι άνδρες της Πυροσβεστικής και εντόπισαν τη σορό της γυναίκας, το σκυλί έμεινα εκεί, πάνω στα ερείπια κλαίγοντας επί ώρες. Το απομάκρυναν οι Πυροσβέστες και το μετέφεραν σε χώρο φιλοξενίας ζώων. Άλλα αφεντικά τώρα για το άμοιρο σκυλάκι...!
ΥΓ. ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ: Νά το κήρυγμα και το μάθημα της ημέρας, εάν όχι και του έτους και της ζωής μας. Ας διδαχθούμε!

Κατάλογος 65 αγνοουμένων από την πυρκαγιά στο Λονδίνο

Αποτέλεσμα εικόνας για καταστροφη στο Λονδινο φωτια
   Σύμφωνα με την εφημερίδα Sun, 65 είναι οι αγνοούμενοι από την πυρκαγιά στο Λονδίνο. Οι νεκροί έχουν φθάσει τους 17 και η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί. ήδη, έχουν ξεκινήσει οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας.

Διαμαρτυρία κατά του Ερντογάν στην Τουρκία

Αποτέλεσμα εικόνας για διαμαρτυρια κατα ερντογαν
   Πορεία διαμαρτυρίας κατά του Ερντογάν ξεκίνησε εχθές το κόμμα της αντιπολίτευσης CHP, για τη φυλάκιση βουλευτή του, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 25 ετών για κατασκοπεία. Η πορεία διαμαρτυρίας έχει μήκος 425 χιλιόμετρα, με αφετηρία την Άγκυρα και τερματισμό την Κωνσταντινούπολη.

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας απαγορεύει τον υπερβολικό στολισμό της Εκκλησίας σε γάμους και βαπτίσεις

Σχετική εικόνα
   Απαγορεύει τον στολισμό της Εκκλησίας και των Ιερών Ναών σε γάμους και βαπτίσεις ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.κ. Νικόλαος. Στόχος να περιοριστεί η υπερβολή, η οποία έχει αποτέλεσμα να διακωμωδείται  το Ιερό Μυστήριο στην ουσία του.
ΥΓ. ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ: Και πολύ καλά κάνει! Βέβαια, πρέπει να τονίσουμε ότι αυτό έχουν κάνει ήδη, και πολλοί άλλοι Μητροπολίτες σε όλη την Ελλάδα. Επιτέλους!