ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

Η Τίμια Κάρα του Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη στον Ι.Ν. Αποστόλου Ανδρέου Πλατύ Αγλαντζιάς Κύπρου

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος γεωργιος καρσλιδης

Το Σάββατο 27 Μαΐου 2017, ο Ιερός Ναός Αποστόλου Ανδρέου Πλατύ Αγλαντζιάς Κύπρου θα υποδεχθεί την Τίμια Κάρα του Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη του Ομολογητού από την Ιερά Μονή Αναλήψεως Σίψα Δράμας. Η Τίμια Κάρα του Αγίου θα φθάσει στις 17:30 και θα παραμείνει στο Ναό έως την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 στις 11:00. Καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες και ο Ναός θα παραμένει ανοιχτός 06:00-21:00.

Βανδαλισμοί και ευτελισμός


Αποτέλεσμα εικόνας για βανδαλισμοι στην αγνωστο στρατιωτη
Βανδαλισμοί και ευτελισμός

Δημήτριος Λυκούδης,

Θεολόγος - Φιλόλογος, Υπ. Δρας Παν/μίου Αθηνών

          Όταν ο Δημήτριος Υψηλάντης, Φλεβάρη του 1822, πήγε πρώτη φορά στην Ανατολική Ελλάδα κ᾿ έσμιξε τον Ανδρούτσο, τού είπε: «Καπετάν Οδυσσέα, θαυμάζω την επιρροήν σου, και όταν γίνη το Έθνος θα σε κάμω στρατηγόν». Ο Οδυσσέας αποκρίθηκε: «Πρίγκηπα, εδώ δεν ήρθαμε να μοιράσουμε γαλόνια. Όταν εμείς οι Καπεταναίοι φκειάσουμε το Ρωμαίϊκο, εγώ θα σε κάνω υπασπιστή μου» (περ. "Χρυσαλλίς, 1865, σελ. 258)

          Είναι ιστορικό ανέκδοτο του χθες, πλην όμως, σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, έχει εφαρμογή, λαμβάνει σάρκα και οστά, φωνασκεί και κωφεύει, ανάλογα με τη περίσταση. Είναι μία ανέστια παραλλαγή όσων βανδαλισμών συνέβαιναν και συμβαίνουν γύρω μας και ανάμεσά μας. Βανδαλισμοί σε όσα ιερά και όσια της Πίστεως και της Πατρίδας μας. Βανδαλισμοί επί των άμοιρων και νιρβανικών συνθηκολογημένων ψυχών μας.

          Δεν είναι υπερβολή να σημειώσω ότι οι ως άνω βανδαλισμοί, μάρτυρες των οποίων γίναμε και πάλι τις προηγούμενες ημέρες στο κέντρο των Αθηνών, έχουν χαρακτήρα οξύμωρο. Πρωτίστως, έχουν και εμφορούνται από μία ανθελληνική και απάνθρωπη απόρροια και μυρουδιά. Αντίδραση δήθεν στην απουσία δράσης, ευτελής αντίλογος σε έναν παρανοϊκό και χαμερπή λόγο. Κατά δεύτερον, "τιμη και δόξα" σε όσους από εμάς διδάξαμε, γαλουχήσαμε, ανδρώσαμε και κατευθύναμε τα παιδιά αυτά στον απόλυτο ευτελισμό του εαυτού τους, στον απόλυτο ευτελισμό των προσώπων μας.

          Κάθε βανδαλισμός, κάθε ασχημοσύνη είναι η αποτύπωσή μας, ο καθρέφτης μας, το "αίμα" μας. Γιατί, ακόμη και αν δεν, ομολογουμένως, διδάξαμε στα παιδιά μας τους βανδαλισμούς, παρά ταύτα, δεν εφροντίσαμε να τους εμφυσήσουμε ορθόπρακτα τον αντικείμενο σεβασμό του προσώπου, την καθολική αποδοχή της ετερότητας, την αρμονική και δη, ειρηνική, ως αρμόζει σε αληθινά ανθρώπινα πρόσωπα, συνύπαρξη και συνοδοιπορία.

          «...Η ακοή αυτών κάποτε εν ώραις σοβαρών σπουδών ταράττεται. Η μυστική βοή τούς έρχεται των πλησιαζόντων γεγονότων. Καί την προσέχουν ευλαβείς. Ενώ εις την οδόν έξω, ουδέν ακούουν οι λαοί» (Κ. Καβάφη, Άπαντα Ποιητικά, Αθήνα 2004, σελ. 69).

          Σε άλλους ανήκουν οι βανδαλισμοί, λοιπόν, και σε άλλους πρέπει ο τίτλος των "βανδάλων". Και αναζητούν οι νέοι, τα παιδιά μας νωχελικά, εγκλωβισμένα διέξοδο! Αναζητούν ορόσημο να δουν, "παράθυρο" ζητούν να φτιάξουν, ιδανικά ορέγονται γύρω από το μνημείο του "Άγνωστου στρατιώτη"...!

         

Ακούμε "Αναλόγιο", τον 24ωρο διαδικτυακό ραδιοφωνικό μας σταθμό


  
   Ακούμε "Αναλόγιο", τον 24ωρο διαδικτυακό ραδιοφωνικό μας σταθμό.
Συνδεθείτε εδώ: http://analogio.webnode.com/

Τρομοκρατική επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο

Αποτέλεσμα εικόνας για λουκας παπαδημας
   Τρομοκρατική επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό σημειώθηκε λίγο πριν, καθώς ο κ. Παπαδήμος βρισκόταν εν κινήσει με το αυτοκίνητό του. Καθ᾿ οδόν, άνοιξε παγιδευμένο φάκελο αλληλογραφίας και τραυματίστηκε τόσο ο ίδιος όσο και ο οδηγός και ο συνοδός της ασφάλειάς του. Τούτη την ώρα υποβάλλονται αμφότεροι σε εξετάσεις αλλά, ευτυχώς, δεν συντρέχει κίνδυνος για τις ζωές τους.

Η ζωή και το έργο του Κωνσταντίνου Καβάφη (βίντεο)

Αποτέλεσμα εικόνας για καβαφης
   Αποτελεί, ίσως, το καλύτερο βίντεο που παρουσιάζει το έργο και την πολιτεία του μεγάλου ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη. Πρόκειται, κατά την κρίση μου, για έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες ποιητές, μετά τον Διονύσιο Σολωμό.
Απολαύστε το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=BPZ4HVkcoYU&t=31s

Μαντσεστέρ: τελικός απολογισμός

Αποτέλεσμα εικόνας για μαντσεστερ μακελειο
   23 νεκροί και 116 τραυματίες είναι ο τελικός απολογισμός από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ. Από τους τραυματίες 23 βρίσκονται στην εντατική μονάδα των βρετανικών νοσοκομείων.

Φάλαινα 12 μέτρων στη Σύρο

Αποτέλεσμα εικόνας για πτεροφαλαινα
   Απίστευτο και όμως, αληθινό! Τουρίστες και ο ιδιοκτήτης ενός τουριστικού σκάφους στη Σύρο, με κατεύθυνση τη Μαρίνα του Φοίνικα, ήρθαν αντιμέτωποι με μία φάλαινα 12 μέτρων. Πρόκειται για μια πτεροφάλαινα, συνήθης κάτοικος της Μεσογείου, η οποία συχνά κολυμπάει και στο Αιγαίο. Φθάνει τα 23 μέτρα, έως 75 τόνους μπορεί να φθάσει το βάρος της και η ταχύτητά της τα 37 χλμ/ώρα. Έχει προσδόκιμο ζωής τα 100 χρόνια και, πολλές φορές, κινδυνεύει από συγκρούσεις με πλοία, που μπορεί και να την οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο. Έχει χρώμα γκρι και η κοιλιά της είναι άσπρη.
ΥΓ. Υπομνήματος: Ήθελα να δω τα πρόσωπα των τουριστών με τα μαγιό τους...!