ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Το Ιερό Λείψανο του Αγίου Νεκταρίου στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος νεκταριος

Τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου έχει τεθεί σε προσκύνηση από σήμερα Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου 2017 έως την Δευτέρα 4η Σεπτεμβρίου 2017 στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, επί τη εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου. Σήμερα στις 20:00 θα τελεσθεί το Ιερό Ευχέλαιο, ενώ το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στις 19:00 θα ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί Ιερά Πομπή της Ιεράς Εικόνος και των Λειψάνων του Αγίου. Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου θα τελεσθεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στις 19:00 θα ψαλεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και ύστερα η Παράκληση του Αγίου.

Ποια είναι η σωστή τάξη που πρέπει να τηρούν ιερείς και ιεροψάλτες κατά τον Ν' ψαλμό, ευθύς αμέσως μετά την ανάγνωση του εωθινού Ευαγγελίου της Κυριακής;

Αποτέλεσμα εικόνας για ν ψαλμος προσκυνηση ευαγγελιου
   Πρόκειται για ένα ακόμη ζήτημα λειτουργικής και τελετουργικής τάξης. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι τηρούμε σχολαστικά και άβουλα όσα προτάσσονται, αλλά θελημένα και εκούσια, καθώς έτσι, συμβάλουμε στην εύρυθμη συνέχεια της ακολουθίας και, κυρίως, ακολουθούμε με ακρίβεια το λειτουργικό έθος και την ορθή τυπική διάταξη της Εκκλησίας μας.