ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016

Κίνα: Εκτοξεύτηκε με επιτυχία το ερευνητικό διαστημόπλοιο Τιανγκόνγκ-2

    
     Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016: Με επιτυχία στέφθηκε η εκτόξευση του κινεζικού ερευνητικού διαστημοπλοίου (το δεύτερο κατά σειρά) Τιανγκόνγκ-2, το οποίο έχει στόχο να ανοίξει δρόμο για τη δημιουργία ενός κατοικήσιμου σταθμού στο διάστημα (στα επόμενα έξι χρόνια),
     Ο Τιανγκόνγκ-2 (σημαίνει "Ουράνιο Σκάφος¨), ζυγίζει 8,6 τόνους και θα τεθεί σε τροχιά σε ύψος 380 χιλιόμετρα από τη Γη. Ο πρώτος Τιανγκόνγκ (Τιανγκόνγκ-1), θα πέσει στη Γη το 2018, αφού θα έχει ήδη συμπληρώσει έξι ολόκληρα χρόνια στο διάστημα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Κηφισό την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου!

    
     Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, από τις 22:00 έως το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 06:00, δηλαδή για 8 ώρες το βράδυ, θα σημειωθεί προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω αποκατάστασης φθορών του οδοστρώματος. Η διακοπή θα γίνει στο ρεύμα προς Πειραιά, από το ύψος της συμβολής της Λ. Κηφισού με την έξοδο της Αττικής Οδού έως τη Γέφυρα Βρυούλων. Καλή υπομονή λοιπόν!

21 Ιανουαρίου 2016 κοιμήθηκε ο π. Νικήτας Βουτυράς


     Σαν σήμερα συνήθιζα να πηγαίνω στην Αγία Παρασκευή Αττικής για να ευχηθώ επί της ονομαστικής του εορτής. Ο π. Νικήτας Βουτυράς, ο καλοκάγαθος γέροντας, ο απλός και ανεξίκακος, ο ανεπιτήδευτος και ταπεινός! Διετέλεσε προϊστάμενος της αδελφότητος Θεολόγων η "Ζωή" από τα 1994 έως τα 2015, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως (1974-1994) και πνευματικός πατήρ πολλών σωματείων και φιλανθρωπικών οργανώσεων, κυρίως δε, πολλών δεκάδων εκατοντάδων πνευματικών του παιδιών. Στις αρχές των θεολογικών μου σπουδών, Κύριος ο Θεός με αξίωσε να συνδεθώ πνευματικά μαζί του. Πήγαινα άπαξ της εβδομάδος τα απογεύματα στην Αγία Παρασκευή και με δίδασκε ορθόδοξη ομιλητική! Του οφείλω πολλά, παρά τις διαφωνίες που άμεσα και δημόσια είχα με τον χώρο που ανήκε. Του οφείλω πολλά για όσα με δίδαξε.
     Σεβαστέ γέροντα, δεν σε ξεχνώ! Αιωνία σου η μνήμη. Ας έχουμε την ευχή σου ανεξίκακε πατέρα!

Νέο άρθρο του Δημητρίου Π. Λυκούδη στην έντυπη εφημερίδα "Κιβωτός της Ορθοδοξίας" (15/09/2016)

 στην εφημερίδα "ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ"
αρ. φύλλου 036, Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016, σελ 24 - 25.