ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Τη 3η του μηνός Νοεμβρίου την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου εορτάζομεν



Τη 3η του μηνός Νοεμβρίου εορτάζομεν την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και την κατάθεση του τιμίου του λειψάνου εν Λύδδη στο Ισραήλ. Η φωτογραφία είναι από τον Ιερό Ναό του Αγίου στη Λύδδα και στον τάφο του, πέρυσι περίπου, οπότε είχα προστρέξει ως ρασοφόρος Σχολάρχης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για να προσκυνήσω τον Άγιο.
Ακούστε εδώ σε ραδιοφωνική εκπομπή τον βίο του Αγίου
http://dimitrislikoudis.blogspot.gr/2015/04/23.html
Διαβάστε εδώ τον βίο του Αγίου
http://dimitrislikoudis.blogspot.gr/2014/04/23.html

Πρόγραμμα Προσκυνηματικής Εκδρομής του Συλλόγου Συμπαράστασης αδελφών "Ο Όσιος Δαβίδ ο εν Ευβοία"


Πρώτα ο Θεός, το Σάββατο 05 Νοεμβρίου θα ξεκινήσουμε στις 07:15 από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Δεύτερη στάση επί της Πειραιώς, στις 07:30, στο πολυκατάσταμα ρούχων Factory και ακολούθως, στις 07:45, τελευταία στάση στον ηλεκτρικό σταθμό ΒΙΚΤΩΡΙΑ, στο κέντρο της Αθήνας. Θα φθάσουμε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου γύρω στις 08:30. Ήδη θα έχει ξεκινήσει ο Όρθρος και θα κάνουμε Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Προστάτου και Εφόρου του Συλλόγου μας  Οσίου Δαβίδ του Γέροντος. Μετά τη Θεία Λειτουργία θα προσκυνήσουμε πολλά Λείψανα Αγίων που φυλάσσονται στον Ιερό Ναό και θα τελέσουμε τρισάγιο υπέρ αναπάυσεως των κεκοιμημένων Πατέρων και αδελφών, τα ονόματα των οποίων, ήδη, θα έχουμε συγκεντρώσει καθ΄ οδόν. Θα ακολουθήσει πλούσιο πρωινό-κέρασμα στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού, όπου Μέλη του Συλλόγου θα μάς παρουσιάσουν εν συντομία τον βίο του Οσίου Δαβίδ και την εν γένει φιλανθρωπική δραστηριότητα του Συλλόγου μας. Έπειτα, θα μεταβούμε με το πούλμαν πλησίον του Ιερού Ναού (περίπου 5΄) για να προσκυνήσουμε στον Ιερό Ναό του Οσίου Ιωάννου του Καλυβίτου, όπου θα προσκυνήσουμε τα ιερά Λείψανα του Οσίου που φυλάσσονται εκεί. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε για φαγητό σε όμορφο χώρο στην περιοχή της Αυλίδος. Τιμή ενδεικτική κατ΄ άτομον 6 ευρώ και ο καθένας θα καλύψει εξ ιδίων το φαγητό του. Επιστροφή στην Αθήνα στις 19:00.
Σε περίπτωση λοιπών διευκρινήσεων, παρακαλείστε όπως επικοινωνείτε με το τηλ. 6948038461.