ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Πἀτμος (Ν. Δωδεκανήσου)

Σχετική εικόνα

"Ο Όσιος Γερόντιος ο Αγιορείτης" (26 Ιουλίου)

  

Ραδιοφωνική εκπομπή, διάρκειας 30', αφιερωμένη στον Όσιο Γερόντιο τον Αγιορείτη.  
Εορτάζει στις 26 Ιουλίου εκάστου έτους.


ακούστε εδώ
κατεβάστε εδώ

"Εκκοσμίκευση Β'" - Νεανικές Αναζητήσεις (46)


Αποτέλεσμα εικόνας για θεια λειτουργια
   Νέα τηλεοπτική εκπομπή του Δημητρίου Π. Λυκούδη στην τηλεόραση του ΘΑΡΡΙ, της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, αφιερωμένη στην "Εκκοσμίκευση" (Β' μέρος).

Αιματηρή επίθεση στην Καμπούλ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ κΑΜΠΟΥΛ
   Πάνω από 35 νεκροί και πολλοί τραυματίες είναι ο απολογισμός από την επίθεση με βόμβα που οργάνωσαν οι Ταλιμπάν στην Καμπούλ. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, στην Καμπούλ.

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ: Έγκυρη, υπεύθυνη, τεκμηριωμένη ενημέρωση.


   Το διάβασες στο "Θεολογικό Υπόμνημα;" http://dimitrislikoudis.blogspot.gr/ Να είσαι σίγουρος/η ότι είναι έγκυρο και αληθές. Οι συνεργάτες του Ιστολογίου αναζητούν, συγκρίνουν, ακόμη και τηλεφωνούν όπου και όταν χρειασθεί για να τεκμηριώσουν την είδηση και πληροφορία προκειμένου να υπάρχει εχέγγυα, άμεση και σωστή πληροφόρηση. Εκκλησιαστικές ειδήσεις, κοινωνικές, πολιτιστικές, λαογραφικές, στρατιωτικές, θεολογικές ομιλίες, τηλεοπτικές θεολογικές εκπομπές, ραδιοφωνικές πνευματικές ομιλίες, ζητήματα της Επικαιρότητας, Ειδήσεις από τον Κόσμο κ.ά. μπορείς να συναντήσεις στο φιλόξενο και έγκυρο Ιστολόγιό μας. Ενημερώσου σωστά και υπεύθυνα. "Το διάβασες στο ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ; Είναι αλήθεια!".

Ομιλία του Δημητρίου Π. Λυκούδη σε μαθητές Λυκείου και φοιτητές στον Παρνασσό

Αποτέλεσμα εικόνας για Παρνασσός κατασκηνωση ζωης

Ο Δημήτριος Π. Λυκούδης, πρώτα ο Θεός, το Σάββατο 05 Αυγούστου 2017, θα ομιλήσει σε μαθητές Λυκείου και φοιτητές, σε Κατασκήνωση νέων στον Παρνασσό (της αδελφότητος Θεολόγων η "ΖΩΗ"), με θέμα: «ΕΟΚΑ: Η οργάνωση και το έργο της» (20'). Θα προηγηθεί παρουσίαση με βίντεο και θα ακολουθήσει συζήτηση σε ερωτήματα των νέων. Εύχεσθε!

Τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Πατρίδας Βέροιας

Σχετική εικόνα


Τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης υποδέχθηκε την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017 ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Πατρίδας Βέροιας. Τα Ιερά Σεβάσματα θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό μέχρι την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017.

Ομιλία του Δημητρίου Π. Λυκούδη, την Δευτέρα 07 Αυγούστου 2017, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αυλίδος

Αποτέλεσμα εικόνας για Αχραντε δεσποινα

   Κατά τη διάρκεια της Ιεράς Παρακλήσεως προς την Κυρία Θεοτόκο, ο Δημήτριος Π. Λυκούδης, πρώτα ο Θεός, την Δευτέρα 07 Αυγούστου 2017, στις 19:30, θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αυλίδος, με θέμα: «Καί πρός τήν σήν σκέπην ολοψύχως έδραμον».

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Φοβεράς Προστασίας στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Κομοτηνής

Αποτέλεσμα εικόνας για παναγια φοβερα προστασια



Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2017 και ώρα 19:00 θα υποδεχθεί ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Κομοτηνής την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Φοβεράς Προστασίας από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους. Η Ιερά Εικόνα θα αναχωρήσει για την Ιερά Μονή το πρωί του Σαββάτου 29 Ιουλίου 2017.

Ιεροί Ναοί που πανηγυρίζουν επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης

Αποτέλεσμα εικόνας για κοιμηση της αγιας αννης

Ιερός Ναός Αγίας Άννης Νέας Κηφισιάς
Ιερός Ναός Αγίας Άννης Περιβολίων Ταύρου
Ιερός Ναός Αγίας Άννης Βόλου
Ιερός Ναός Αγίας Άννης Αγιοκάμπου Αγιάς
Ιερός Ναός Αγίας Άννης Γλαύκης Λαρίσης
Ιερός Ναός Αγίας Άννης Αρραβωνίτσα Αχαΐας
Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίας Άννης του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μεταφόρφωσης

Συμμετοχή μετ᾿εισηγήσεως του Δημητρίου Π. Λυκούδη σε Συνέδριο της Ιεραποστολής

Αποτέλεσμα εικόνας για ιεραποστολή
Ο Δημήτριος Π. Λυκούδης, πρώτα ο Θεός, θα συμμετάσχει μετ᾿ εισηγήσεως στο 22ο τριήμερο Συνέδριο Ιεραποστολής, που διοργανώνει κατ᾿ έτος ο Πανελλήνιος Χριστιανικός  Όμιλος Ορθοδόξου Ιεραποστολής στην Αράχωβα Βοιωτίας, στις 18-20 Αυγούστου 2017. Η εισήγησή του θα έχει ως θέμα: «Η συμβολή της Ποιμαντικής Ψυχολογίας στην Ιεραποστολική διακονία».
Δείτε εδώ σχετικά με τον Πανελλήνιο Χριστιανικό  Όμιλο Ορθοδόξου Ιεραποστολής: http://www.ierapostoli.gr/

Ρεξ Τίλερσον: Ικανοποιημένοι στις ΗΠΑ για το Κατάρ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΗΠΑ
   Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ικανοποιημένες με τις προσπάθειες που καταβάλει το Κατάρ προκειμένου να εφαρμόσει μια συμφωνία για την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας που υπογράφτηκε την περασμένη εβδομάδα και κάλεσε τις αραβικές χώρες να άρουν το «χερσαίο εμπάργκο» που έχουν επιβάλει στη μικροσκοπική χώρα του Κόλπου. «Είναι πολύ αποφασιστικοί στην εφαρμογή εκείνης της συμφωνίας, έτσι νομίζω πως είμαστε ικανοποιημένοι με την προσπάθεια που καταβάλλουν», δήλωσε ο Τίλερσον.

(Πηγή: Εφημερίδα ΤΟ ΑΡΘΡΟ, αρ. φύλ. 534, Κυριακή 23 Ιουλίου 2017, σελ. 23).

Αντίδραση Ερντογάν στις οικονομικές κυρώσεις της Γερμανίας

Αποτέλεσμα εικόνας για ερντογαν
   Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε τις δηλώσεις της Γερμανίδας υπουργού Οικονομίας που προειδοποίησε τις γερμανικές εταιρίες να μην επενδύουν στην Τουρκία και είπε πως η χώρα πρέπει να "συνέλθει". Σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν είπε επίσης πως η ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών για την Τουρκία είναι αδικαιολόγητη, κακόβουλη και πως η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να απολογηθεί για τους τρομοκράτες στους οποίους η χώρα προσφέρει καταφύγιο, όπως είπε.

(Πηγή: Εφημερίδα ΤΟ ΑΡΘΡΟ, αρ. φύλ. 534, Κυριακή 23 Ιουλίου 2017, σελ. 23).