ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

"Πρόσεχε στα πνευματικά" - ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ 35, Δ. Λυκούδης

 

"Πρόσεχε στα πνευματικά" είναι ο τίτλος της παρούσας ραδιοφωνικής εκπομπής ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ (35). Την εκπομπή παρουσιάζει ο θεολόγος Δημήτριος Λυκούδης.

Δείτε το βίντεο εδώ!

"Έτσι σκέφτονται οι Άγιοι..." - ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ 34, Δ. Λυκούδης

 

"Έτσι σκέφτονται οι Άγιοι" είναι ο τίτλος της παρούσας ραδιοφωνικής εκπομπής ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ (34). Την εκπομπή παρουσιάζει ο θεολόγος Δημήτριος Λυκούδης.

Δείτε το βίντεο εδώ!

"Δώσε μου λίγη σημασία" - ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ 95, Δ. Λυκούδης

 

Με τίτλο "Δώσε μου λίγη σημασία..." προβάλλεται η 95η ραδιοφωνική εκπομπή ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ. Την εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζει ο θεολόγος κ. Δημήτριος Λυκούδης.

Δείτε το βίντεο εδώ!

"Άσε με στην ησυχία μου..." - ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ 94, Δ. Λυκούδης

 

Με τίτλο "Άσε με στην ησυχία μου..." προβάλλεται η 94η ραδιοφωνική εκπομπή ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ. Την εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζει ο θεολόγος κ. Δημήτριος Λυκούδης.

Δείτε το βίντεο εδώ!

Θαυμαστές παρεμβάσεις των Αγίων - ΔΙΑΛΟΓΟΣ 93, Δ. Λυκούδης

 

Με τίτλο "Θαυμαστές παρεμβάσεις των Αγίων" προβάλλεται η 93η ραδιοφωνική εκπομπή ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ. Την εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζει ο θεολόγος κ. Δημήτριος Λυκούδης.

Δείτε το βίντεο εδώ!

Η γλυκύτητα της νυχτερινής προσευχής - ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ (92) Δ. Λυκούδης


Δείτε το βίντεο εδώ!

"Προσεύχομαι για τα παιδιά μου" - ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ 87, Δ. Λυκούδης

 

Αναφερόμαστε σε γονείς και στην προσπάθειά τους να μιλήσουν προσευχητικά στα παιδιά τους, καθώς και σε άλλα ερωτήματα των νέων (ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ 87) Την εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζει ο θεολόγος κ. Δημήτριος Λυκούδης.

Δείτε το βίντεο εδώ!

"Ιησού, υιέ Δαβίδ, ελέησόν με" (ΙΔ' Λουκά, ιη' 35 -43) - Νεανικές Αναζητήσεις 163, Δ. Λυκούδης

 

Στην Κυριακή ΙΔ' Λουκά (ιη' 35-43) είναι αφιερωμένη η παρούσα ραδιοφωνική εκπομπή ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ (163). Την εκπομπή παρουσιάζει ο θεολόγος Δημήτριος Λυκούδης.

Δείτε το βίντεο εδώ!

"Ιησού Επιστάτα, ελέησον ημάς" (ΙΒ' Λουκά, 10 λεπρών), Νεανικές Αναζητήσεις 162, Δ. Λυκούδης

 

Στην Κυριακή ΙΒ' Λουκά (10λεπρών) είναι αφιερωμένη η παρούσα ραδιοφωνική εκπομπή ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ (162). Την εκπομπή παρουσιάζει ο θεολόγος Δημήτριος Λυκούδης.

Δείτε το βίντεο εδώ!

Ο λόγος της Ερήμου, της αληθείας συνήγορος! Του Δημητρίου Π. Λυκούδη

 

  Έχουν να λένε για τον δύστροπο και ρακένδυτο Πολέμωνα. Ζούσε μια έκλυτη, ακόλαστη και τρυφηλή ζωή. Πήγαινε στην πλατωνική σχολή, όταν δίδασκε ο μαθητής του Πλάτωνα, Ξενοκράτης, και δεν είχε άλλη ασχολία από το να υβρίζει τον διδάσκαλο και να τον απειλεί με κάθε τρόπο. Όταν άλλοι μαθητές προέτρεψαν τον Ξενοκράτη να τον αποπέμψει βιαίως, καθώς ο Πολέμων δεν ήταν μαθητής της σχολής, ο Ξενοκράτης αρνήθηκε και παρέμεινε απαθής και μειλίχιος απέναντι στις ύβρεις. Λίγο καιρό αργότερα, ο Πολέμων έγινε ο πλέον πιστός και τακτικός μαθητής του Ξενοκράτη. Αποκήρυξε τον μέχρι  τότε τρόπο ζωής και τις ιδέες που είχαν εμφιλοχωρήσει εντός του και όχι μόνο ακολούθησε μια φρόνιμη και τακτική ζωή, αλλά διαδέχθηκε και τον διδάσκαλό του Ξενοκράτη, στη σχολαρχία της σχολής, από τα 315 π.Χ. έως στα 270 π.Χ.

Αφιέρωμα στην Κυρία Θεοτόκο (Β') ΜΥΡΙΠΝΟΑ ΑΝΘΗ, Δ. Λυκούδης

 

Το Β' μέρος από το αφιέρωμα στην Κυρία Θεοτόκο. Το αφιέρωμα συμπεριλαμβάνεται στη ραδιοφωνική εκπομπή ΜΥΡΙΠΝΟΑ ΑΝΘΗ, την οποία παρουσιάζει ο θεολόγος Δημήτριος Λυκούδης.

Δείτε το βίντεο εδώ!

Αφιέρωμα στην Κυρία Θεοτόκο (Α') ΜΥΡΙΠΝΟΑ ΑΝΘΗ, Δ. Λυκούδης

 

Το Α' μέρος από το αφιέρωμα στην Κυρία Θεοτόκο. Το αφιέρωμα συμπεριλαμβάνεται στη ραδιοφωνική εκπομπή ΜΥΡΙΠΝΟΑ ΑΝΘΗ, την οποία παρουσιάζει ο θεολόγος Δημήτριος Λυκούδης.

Δείτε το βίντεο εδώ!