ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

ΣΥΝΑΞΑΡΙ: Όσιος Θωμάς ο εν Μαλεώ (07 Ιουλίου)

Αποτέλεσμα εικόνας για οσιος θωμας εν μαλεω


   Τη 7η μηνός Ιουλίου, η Αγία μας Εκκλησία τιμά την οσιακή μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Θωμά του εν Μαλεώ.
   Ο Όσιος Θωμάς ο εν Μαλεώ έδρασε τον 13ο - 14ο αιώνα (ή τον 10ο αιώνα) ως ένδοξος στρατιωτικός. Είχε αρκετό πλούτο και μεγάλα αξιώματα, προσωπικές όμως, δυσκολίες της ζωής τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει τα εγκόσμια και να ακολουθήσει τον δρόμο της ασκήσεως. Έτσι, έγινε μοναχός και εγκαταστάθηκε στο όρος Μαλεό, στη νότια Λακωνία. Στη σπηλιά που διάλεξε να ασκηθεί πέρασε ολόκληρη τη ζωή του με ποικίλες κακουχίες και στερήσεις. 
  Η Παράδοση θέλει τους κατοίκους των Κυθήρων, του νησιού δηλαδή, που βρίσκεται απέναντι από τη νότια Λακωνία, να βλέπουν μία στήλη πυρός από τον Ουρανό να κατεβαίνει συνεχώς στο ασκητήριο του Οσίου Θωμά. 
  Θεράπευσε πολλούς τυφλούς, παράλυτους και δαιμονισμένους. Κοιμήθηκε σε βαθύτατο γήρας πάντοτε διακονώντας Θεό και ανθρώπους.

Πανηγυρίζοντες Ιεροί Ναοί επί τη μνήμη του Αγίου Μιχαήλ Μπακνανά

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος μιχαηλ πακνανας

Η μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Μιχαήλ Μπακνανά θα τιμηθεί πανηγυρικά στους εξής Ιερούς Ναούς:
- Ιερός Ναός Αγίου Φιλίππου Θησείου, όπου θα τελεσθούν Ιερές Ακολουθίες το απόγευμα του Σαββάτου 7 Ιουλίου 2018 και το πρωί της Κυριακής 8 Ιουλίου 2018
- Ιερός Ναός Αγίας Φωτεινής Ιλισσού, όπου θα τελεσθούν Ιερές Ακολουθίες το απόγευμα της Κυριακής 8 Ιουλίου 2018 και το πρωί της Δευτέρας 9 Ιουλίου 2018

Και στους δύο Ιερούς Ναούς, θα τίθενται σε προσκύνηση τεμάχια Ιερών Λειψάνων Αγίων.

Δείτε επίσης:

Συγκεντρώνουμε σχολικά είδη για τα ακριτικά σχολεία της Πατρίδας μας

Τμήμα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Προκοπίου στον Ι.Ν. Αγίου Τρύφωνος Κολωνού

Σχετική εικόνα



Πανηγυρικά θα τιμηθεί η μνήμη του Αγίου Προκοπίου στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος Κολωνού, το Σάββατο 7 Ιουλίου 2018 και Κυριακή 8 Ιουλίου 2018. Κατά τη διάρκεια του διημέρου, θα τίθεται σε προσκύνηση τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του εορταζόμενου Αγίου. Το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:

Σάββατο 7 Ιουλίου 2018
19:00 Πανηγυρικός Εσπερινός

Κυριακή 8 Ιουλίου 2018
07:00 Όρθρος και Θεία Λειτουργία