ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016

Ας ερημώσουν τα σοκάκια , Κύριε...!


    

Δεν έχω σχόλιο απόψε! Μία άκρως κουραστική, εξαντλητική ημέρα τελειώνει! Μία άλλη έρχεται, ξεκινάει! Κύριε, κάμνε να ερημώσουν σοκάκια σαν αυτό της φωτογραφίας! Να ερημώσουν! Όλα τα παιδάκια, όλα τα παιδιά μου, όλος ο κόσμος να έχει ένα σπίτι απόψε κάτω από τον έναστρο Ουρανό Σου! Καληνύχτα σας!

Επιτρέπεται κατά το Μυστήριο του Αγίου Βαπτίσματος, να γίνεται ανάδοχος κάποιο μικρό παιδί ή ανήλικος;


     Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: όχι και πάλι όχι! Το Μυστήριο του Ιερού Βαπτίσματος δεν είναι μέρος και δρώμενο ψυχαγωγίας ούτε μέσο κοινωνικής και εθιμοτυπικής προβολής. Ο ανάδοχος καλείται να είναι ¨εγγυητής¨, να δύναται να προσδώσει και να εμφυσήσει στο βρέφος τον σεβασμό, την αγάπη και την ορθή έκφραση της ορθόδοξης Πίστης. Συνήθως οι ανήλικοι, ακόμη περισσότερο τα μικρά παιδιά, δεν πρέπει ούτε να συμμετέχουν ως συν-ανάδοχοι ούτε να αποτελούν τους κυρίους αναδόχους του βρέφους, συνήθεια που κατά κόρον παρουσιάζεται τελευταία και εμπαίζει την ιερότητα του ιερού Μυστηρίου και τον ίδιο τον Κύριο Ιησού Χριστό. «Αυτός γαρ αυτού εγγυητής εις Χριστόν, ώστε τηρείν τα της πίστεως και χριστιανικώς ζην και το όνομα δε δηλοί. Ανάδοχος γαρ, εις εαυτόν οίον αναδεχόμενος»[1]. Όχι ανάδοχοι λοιπόν τα παιδιά παρά οι ενήλικες. Τώρα, κατά πόσον πολλοί ανάδοχοι ενήλικες φαντάζουν οι πλέον ακατάλληλοι σε σχέση με τα ανήλικα παιδιά, άλλη κουβέντα αυτό. Ας κρατάμε τους εκκλησιαστικούς τύπους που περιέχουν ουσία και περιεχόμενο διότι «Όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε, Χριστόν ενεδύσασθε».

Παραπομπές:
1.Αγίου Συμεών Θεσσαλονίκης, Περί Μυστηρίων, 61. PG 155, 213. Για την αναγκαιότητα κατηχήσεως του αναδόχου στην πρώτη Εκκλησία και την προετοιμασία του βλ., σχ., Αγίου Διονυσίου, Εκκλησιαστική Ιεραρχία, 2,5. PG 3, 396 και 7,10. PG 3, 584 και 2,7. PG 3,396, Don R. Connoly, Texts and Studies VIII, Cambriege, 1909, Αγίου Συμεών Θεσ/νίκης, Περί Μυστηρίων, 62. PG 155, 220-221, Homeleis Catechetiques de Theodore de Mopsueste, Studi et Testi No. 145, Vatican 1949, Tonneau.

Προετοιμάζει το κοινοβούλιο της Πολωνίας την διά Νόμου πλήρη απαγόρευση των αμβλώσεων


     Επεξεργάζεται την πλήρη και διά Νόμου απαγόρευση της άμβλωσης το κοινοβούλιο της Πολωνίας. Προς την αυτή κατεύθυνση, ήδη απέκλεισε εναλλακτικό σχέδιο που είχε φιλελεύθερη προοπτική και πνεύμα προς τις αμβλώσεις. Ας είναι!

Η τελευταία εκπομπή ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ που ασχολείται με την τρέχουσα πραγματικότητα (μάθημα θρησκευτικών, πρωινή προσευχή κ.ά.)


     Κατεβάστε και ακούστε την τελευταία μας ραδιοφωνική εκπομπή ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ - ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ (57), που ασχολείται με την τρέχουσα εκπαιδευτική και όχι μόνο πραγματικότητα. Καλή σας ακρόαση!

Με το 2ο ελικοπτεροφόρο της εφοδιάζει η Αίγυπτος το ναυτικό της


     Είναι το δεύτερο ελικοπτεροφόρο που αποκτά η Αίγυπτος και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μεσόγειο! Ως γνωστόν, η ναυτική δύναμη της Αιγύπτου είναι πολύ πιο πίσω από αυτήν της Τουρκίας και της Ελλάδας. Με την απόκτηση όμως και του δεύτερου ελικοπτεροφόρου, ένα μικρό δηλαδή "αεροπλανοφόρο" για ελικόπτερα, αυξάνει κατακόρυφα την ισχύ της ναυτικής της δύναμης. Το ελικοπτεροφόρο προοριζόταν για τη Ρωσία αλλά οι Γάλλοι κατασκευαστές, έναντι των κυρώσεων του ΝΑΤΟ, αναγκάσθηκαν να επιστρέψουν τα χρήματα στους Ρώσους, να αλλάξουν το όνομα του σκάφους και να το παραδώσουν στην Αίγυπτο!