ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Νέες Δραστηριότητες και Ανακοινώσεις του Συλλόγου μας

Ενημερώνουμε τα Μέλη και τους Φίλους του Συλλόγου μας τα κάτωθι:
α) Αναβάλλεται η επικείμενη προσκυνηματική απογευματινή εκδρομή μας  στην Ιερά Μονή Οσίου Παταπίου Λουτρακίου, το Σάββατο 14 Μαρτίου 2020. 
Η πρώτη προσκυνηματική εκδρομή που θα διοργανώσουμε, αφού πρώτα ησυχάσει η κατάσταση της πανδημίας, θα είναι στο Λουτράκι, ημέρα που θα συναποφασίσουμε όλες και όλοι από κοινού,
β) Έχει καταβληθεί το ποσό των 320,00Ε από τον κόπο Μελών και Φίλων του Συλλόγου μας προς την οικογένεια που είχαμε συναποφασίσει στην τελευταία μας εκδρομή (διατηρούμε την απόδειξη από την κατάθεση).
γ) Ένεκα του γεγονότος ότι κάποιοι ζήτησαν να προσφέρουν(αυτές τις ημέρες), εσώρουχα για τις φυλακισμένες αδελφές μας, η επίσκεψη και παράδοση των εσωρούχων στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού (γυναικείο τμήμα) θα πραγματοποιηθεί, πρώτα ο Θεός, την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020 και ώρα 11π.μ.
Με εκτίμηση,
Το ΔΣ του Συλλόγου
Ο ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ Ο ΕΝ ΕΥΒΟΙΑ

Μητροπολίτης Φθιώτιδας για κορωνοϊό: Μείνετε σπίτι, τα πράγματα δεν είναι αστεία


Ιδιαίτερα περιοριστικά μέτρα αακοίνωσε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών για το επόμενο διάστημα και μέχρι το Πάσχα.
Με εγκύκλιο που εξέδωσε, ο κ.κ. Συμεών καλεί τους πιστούς να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να μείνουν στα σπίτια τους, αναβάλλει προγραμματισμένες εκδηλώσεις και περιορίζει τη δραστηριότητα του. Ζητά από τους πιστούς απόλυτη προσαρμογή σε αυτά που ζητούν οι επιστήμονες και πειθαρχία στις οδηγίες της Ιεράς Συνόδου. 
«Η πρότασή μου προς όλους σας είναι απλή. Προσέχουμε με όλη μας την επιστήμη και προσευχόμαστε με όλο μας το είναι» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας, τονίζοντας συγχρόνως πως «τούτη την ώρα, ας ασπαστούμε νοητά ο ένας στον άλλον. Μόλις περάσει το τσουνάμι θα ασπαστούμε ο ένας στον άλλον θερμά και άμεσα». 
Ο κ.κ. Συμεών χαρακτηρίζει την περίοδο που διανύουμε ως «περίοδο μεγάλης δοκιμασίας, περίοδο μεγάλου πειρασμού, μεγάλης αγωνίας» την οποία όπως λέει, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε «με σύνεση και ενότητα, με υπευθυνότητα, με ψυχραιμία, με νηφαλιότητα, με αυτοπειθαρχία,με πολλή προσευχή και ασκητικό ήθος».
Στην εγκύκλιό του που θα διαβαστεί αύριο κατά τη διάρκεια των Χαιρετισμών σε όλες τις εκκλησίες της Φθιώτιδας, θεωρεί απαραίτητη τη γνώση και την επιστήμη, «ιδιαίτερα για την κάλυψη των σωστών μέτρων προστασίας και αυτοπροστασίας» όπως σημειώνει, τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να είμαστε ενάντια των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού». Παράλληλα, τονίζει με νόημα, πως «η πολεμική μας θα πρέπει να είναι μονάχα εναντίον του ιού και εναντίον του ιού της ανευθυνότητας, της μη συμμόρφωσης προς τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών και κυρίως της επιπολαιότητας, σύμπτωμα της οποίας είναι και ο πανικός ή η απώλεια ψυχραιμίας».
Ο Μητροπολίτης υπογραμμίζει την κρισιμότητα της κατάστασης, γράφοντας πως «τα πράγματα δεν είναι αστεία. Είναι πολύ σοβαρά» και καλεί τους πιστούς να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους. «Βρισκόμαστε σε κατάσταση συναγερμού. Όσο μπορείτε περιορίσετε τις μετακινήσεις σας, μείνετε στο σπίτι σας» σημειώνει και ζητά να τηρούνται αυστηρά οι όροι υγιεινής, τονίζοντας πως «όλα αυτά θα πρέπει να ισχύουν πολύ περισσότερο για τους χώρους μαζικών συναθροίσεων» εντάσσοντας σε αυτούς και τους ιερούς ναούς. 
Στο παραπάνω πλαίσιο, ανακοίνωσε δε, ότι σταματούν οι επισκέψεις στα ιδρύματα της μητρόπολης, έως τις 29 Μαρτίου σταματούν τα κατηχητικά σχολεία, η σχολή γονέων, η σχολή βυζαντινής μουσικής αλλά και οι εκδρομές.
Ανακοίνωσε ότι σταματά μέχρι νεωτέρας η παρασκευή φαγητού, από εθελοντές, στα συσσίτια της Μητρόπολης, και αυτές οι ανάγκες θα καλυφθούν από επιχείρηση της περιοχής, η οποία αναλαμβάνει την διάθεση έτοιμου φαγητού.
Ο ίδιος αναστέλλει τα προσωπικά του ραντεβού «μέχρι να περάσει η δοκιμασία», και καλεί τους ιερείς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού «να περιορίσουν τις δραστηριότητές τους στο απολύτως ελάχιστο και αναγκαίο» ενώ για αυτούς που πιθανά θα παρουσιάσουν συμπτώματα, «εντέλλονται να παραμείνουν σπίτι τους και να ακολουθήσουν απαρέγκλιτα τις σχετικές οδηγίες και να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους».
Εξάλλου, ο κ.κ. Συμεών καταργεί το συλλείτουργο που είχε προγραμματιστεί για την γιορτή των Φθιωτών αγίων, αναστέλλει τις περιφερειακές ιερατικές συνάξεις, και αλλάζει το πρόγραμμα των Χαιρετισμών (καθώς ήταν προγραμματισμένο να βρίσκεται ο μητροπολίτης σε μικρά εκκλησάκια της Λαμίας) για λόγους που έχουν σχέση με την μαζικότητα των εκδηλώσεων.
Τέλος, ο μητροπολίτης καλεί τους πιστούς αλλά και τους λειτουργούς να περιορίσουν τις συναθροίσεις. «Με έχετε χαρακτηρίσει πολλοί από σας ως αεικίνητο. Ήρθε λοιπόν η ώρα για χάρη του κοινού καλού και προς παραδειγματισμό όλων ο αεικίνητος Ποιμενάρχης σας να γίνει τρόπον τινά ακίνητος. Από το αεικίνητό στο ακίνητο» σημειώνει χαρακτηριστικά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Online