ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

"Στη Δέσποινα"





Και όμως αρκεί! Μία εικόνα, ένα σου χαμόγελο, το πέρασμα της ανονείρευτης χροιάς της φωνής σου! Ένας σου λόγος αρκετός, ικανός εστάθη να θυμίσει εκείνες τις μπάντες τις μελωδικές, τις μπάντες που πένθιμα παιανίζουν και χτυπούν τον αγέρα αναίτια!
 

Ένας σου λόγος αρκετός τον κόσμο μου με μπάντες να γιομίσει. Γέμισε ο τόπος ακούσματα και μουσικές, φιγούρες που αξόδευτα, ανεύθυνα τρυπούν τα "έσω" του ανθρώπου! Ένας σου λόγος αρκετός, "στη Δέσποινα" να λες και όμως αρκεί, τον κόσμο να στολίσει...!
 

Και όμως αρκεί! Ένας σου λόγος, μία εικόνα, ένα σου χαμόγελο αρκεί, ικανά εστάθησαν την έννοια άβυσσος ν΄αποτινάξω! Τον έρωτα αυτόν που καιροφυλακτεί, μην τύχει και ξεφύγω...!

Οκτώβριος 2015

Από την ποιητική Συλλογή του Δημητρίου Π. Λυκούδη με τίτλο "Αγέλαστοι Άνθρωποι" που κυκλοφορεί

"ΑΝΑΛΟΓΙΟ". Ακολουθούν 3 ολόκληρες ώρες ξεκούραστης μουσικής χωρίς διακοπές και διαφημίσεις. Το διαδικτυακό 24ωρο ραδιόφωνο της συντροφιάς μας!


     Συνδεόμαστε με το "Αναλόγιο", το ραδιόφωνο της συντροφιάς μας. Ακολουθούν 3 ολόκληρες ώρες ξεκούραστης μουσικής, χωρίς διακοπές και διαφημίσεις και μετά τις 22:00, συνδεόμαστε με τον ραδιοφωνικό σταθμό "Άγια Μετέωρα" για το νυχτερινό πρόγραμμα του σταθμού.
Καλή σας ακρόαση!

11 Σεπτεμβρίου 2004: 12 χρόνια πέρασαν από την πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου Chinook που μεταφέρει τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και τη συνοδεία του στο Άγιον Όρος


     Πέρασαν δώδεκα ολόκληρα χρόνια! 11 Σεπτεμβρίου 2004, στις 10:56, το ελικόπτερο Chinook που μεταφέρει τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο και τη συνοδεία του στην Ιερά Μονή του Βατοπεδίου στο Άγιον Όρος, υπό αδιευκρίνιστες έως σήμερα συνθήκες, πέφτει λίγο πριν την προσγείωσή του στην ευρύτερη περιοχή της Σιθωνίας (η μπροστινή πτέρυγα του ελικοπτέρου ακόμη και σήμερα, βρίσκεται στο βυθό της ευρύτερης ως άνω περιοχής),  και ενώ συνέτρεχαν οι άριστες καιρικές συνθήκες, μία απλή πτήση ρουτίνας και δη Vip! Οι συγγενείς των θυμάτων αναμένουν ακόμη το σχετικό πόρισμα, στην ουσία ένα  μυστήριο, που συνεχίζει να αιωρείται πάνω από τις ψυχές των 17 ανθρώπων που εκοιμήθησαν αιφνίδια εκείνο το πρωινό!
     Τα ονόματα εκείνων που εκοιμήθησαν είναι τα κάτωθι:

- Πατριάρχης Αλεξάνδρειας Πέτρος,
- Μητροπολίτης Καρθαγένης Χρυσόστομος,
- Μητροπολίτης Μαγαδασκάρης Νεκτάριος,
- Αρχιμ. Αρσένιος, Καθηγούμενος Ι.Μ. Μαχαιρά,
- Αρχιμ. Καλλίστρατος Οικονόμου,
- Διάκονος Νεκτάριος Κοντογιώργος,
- Γεώργιος Μαύρος, νομικός σύμβουλος Πατριάρχη,
- Πάτροκλος Παπαστεφάνου, τεχνικός σύμβουλος,
- Γεώργιος Ξενουδάκης, δημοσιογράφος,
- Γεώργιος Παπαπέτρου, αδελφός εξ αίματος του Πατριάρχη,
- Σπυρίδων Κουρσάρης, αστ. προσ. Ασφάλειας Πατριάρχη,
- Αντισυνταγματάρχης Δημήτριος Παπασπύρου,
- Ταγματάρχης Παναγιώτης Παπαναστασίου,
- Ανθυπασπιστής Στυλιανός Ράπτης,
- Αρχιλοχίας Παντελεήμων Χατζηβαγγάλης,
- Επιλοχίας Παναγιώτης Γολεγός.
Αιωνία η μνήμη αυτών!