ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019

Το ήξερες; Όταν ο Φώτης Κόντογλου ζωγράφιζε το Δημαρχείο της Αθήνας (1937-40)

Αποτέλεσμα εικόνας για κοντογλου
ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ; Στα 1937, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου της Αθήνας, ανατίθεται στον Φώτη Κόντογλου και στον καλό του φίλο και συνεργάτη Γεώργιο Γουναρόπουλο η τοιχογράφιση της τότε αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δημαρχείου της Αθήνας, αλλά και επί μέρους καλλιτεχνικοί διάκοσμοι άλλων χωρών, εντός του Δημαρχείου.
Αποτέλεσμα εικόνας για εικονογραφησεις κοντογλου στο δημαρχειο αθηνων
 Η όλη καλλιτεχνική προσπάθεια κράτησε, περίπου τρία χρόνια (1937-1940). Ο Κόντογλου επιμελήθηκε 65 φιγούρες προσωπικοτήτων της αρχαιότητας του Βυζαντίου και της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, από τον ανδρείο Θησέα έως τον αγέρωχο Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
  Η έκπληξη, όμως, και η απογοήτευση ήλθε όταν ο Κόντογλου, αφού ολοκλήρωσε τις εργασίες του, ζητούσε να πληρωθεί, έστω να καλύψει το κόστος και τον εργασιακό κόπο των συνεργατών του. Ακόμη και σήμερα, σχεδόν 70 χρόνια μετά, είναι αλήθεια, ο Φώτης Κόντογλου δεν πληρώθηκε ποτέ από αυτήν του την καλλιτεχνική επιμέλεια. Στις δε επίμονες προσπάθειες των απογόνων του Κόντογλου να κερδίσουν τα "δεδουλευμένα" του συγγενή τους, οι απαντήσεις ήσαν και παραμένουν έως και σήμερα αρνητικές!

Αιφνιδιαστική έρευνα στις φυλακές Αυλώνα

Αποτέλεσμα εικόνας για φυλακες αυλωνα
  Αιφνιδιαστική έρευνα έλαβε χώρα στις φυλακές Αυλώνα και συγκεκριμένα σε εννέα κελιά κρατουμένων. Οι ερευνητικές αρχές εντόπισαν, μεταξύ άλλων, κατσαβίδια, λοστάρια, αυτοσχέδια μαχαίρια καθώς και ποσότητα ναρκωτικών σε ένα εκ των εννέα κελιών.

Πακιστάν: Επίθεση ενόπλων σε λεωφορείο με 14 νεκρούς.

Αποτέλεσμα εικόνας για πακισταν επιθεση ενοπλων σε λεωφορειο
 Επίθεση ενόπλων σε λεωφορείο σημειώθηκε στο Πακιστάν. Νοτιοδυτικά της χώρας, το λεωφορείο εκτελούσε το δρομολόγιο Γκάρατσι-Γκαουάνταρ όταν άγνωστοι επιτέθηκαν στο λεωφορείο και αφού επέλεξαν με προσοχή τα θύματα, τους εκτέλεσαν και εγκατέλειψαν τα πτώματά τους.

Ανατροπή τουριστικού λεωφορείου στη Μαδέρα της Πορτογαλίας: 28 νεκροί.

Αποτέλεσμα εικόνας για ανατροπη λεωφορειου στη μαδερα
  Τουλάχιστον 28 είναι οι νεκροί από το δυστύχημα στην περιοχή Σάντα Κρουζ, στη Μαδέρα της Πορτογαλίας, όταν, σήμερα, Τετάρτη 17 Απριλίου 2019,  στις 18:30 τοπική ώρα (20:30 ώρα Ελλάδος), τουριστικό λεωφορείο ανετράπη της πορείας του. Τα αίτια της ανατροπής του οχήματος παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα.