ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

"Δώσε μου ταπείνωση, Κύριε", Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου, Ν. Αναζητήσεις 166, Δ. Λυκούδης

 

Στην Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου είναι αφιερωμένη η παρούσα ραδιοφωνική εκπομπή ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ (166). Την εκπομπή παρουσιάζει ο θεολόγος Δημήτριος Λυκούδης.

Δείτε το βίντεο εδώ!

"Αυτό, αρέσει στον Κύριο Ιησού Χριστό;" - ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ 39, Δ. Λυκούδης

 

Με θέμα "Αυτό, αρέσει στον Κύριο Ιησού Χριστό;" προβάλλεται η 39η ραδιοφωνική εκπομπή ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ. Την εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζει ο θεολόγος Δημήτριος Λυκούδης.

Δείτε το βίντεο εδώ!

Και κοιτώντας τη γη, ξεχάσαμε τον Ουρανό, Του Δημητρίου Π. Λυκούδη στην ΚΙΒΩΤΟ

 

Και κοιτώντας τη γη, 

ξεχάσαμε τον Ουρανό

Του Δημητρίου Π. Λυκούδη

Θεολόγου, Φιλολόγου, Ιστορικού

    Είναι κοινά αποδεκτό σήμερα, πως οι άνθρωποι δύσκολα μπορούμε ν᾿αρκεσθούμε στα λίγα, στα απαραίτητα, στα αναγκαία. Ακόρεστα, ανικανοποίητα, με περισσή βουλιμία, ακολουθούμε ως δεσμώτες το άρμα του υπερκαταναλωτισμού και της αγκίστρωσης της ψυχής μας σε όσα φθαρτά και γήινα και, τις περισσότερες φορές, αν όχι όλες, λησμονούμε τα επουράνια και άφθαρτα, τον αγιαστικό, σωτηριολογικό και θείο προορισμό μας. Η άκριτη επίδειξη κοινωνικής ευμάρειας, η πρόταξη μιας υπολανθάνουσας οικονομικής ισχύος, η συστηματική προσπάθεια απόκτησης όλο και περισσότερο υλικών και περιουσιακών στοιχείων και μέσων, είναι αλήθεια, κάθε άλλο παρά προϊδεάζει ότι αναφερόμαστε σε χρισμένους και βαπτισμένους, στ᾿ όνομα της Παναγίας Τριάδος, ορθόδοξους χριστιανούς, που προσδοκούν ανάσταση νεκρών και ζωή αιώνια.