ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Ομιλία του Δημητρίου Π. Λυκούδη, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016, στις 17:30, στη Χριστιανική Στέγη Φωκίδος, στην Άμφισσα



ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΦΩΚΙΔΟΣ

ΕΔΡΑ ΑΜΦΙΣΣΑ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 


Η Χριστιανική  Στέγη  Φωκίδος  σας  προσκαλεί σε Ομιλία
το ΣΑΒΒΑΤΟ  19-11-2016 και ώρα 17:30 
στην αίθουσά της στην Άμφισσα.

ΘΕΜΑ: «Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»

ΟΜΙΛΗΤΗΣ: Ο κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Π. ΛΥΚΟΥΔΗΣ
 Θεολόγος, Φιλόλογος, Συγγραφέας



Περιμένουμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Με τιμή

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Τη 14η μηνός Νοεμβρίου μνήμην του εν Αγίοις Πατρός ημών Γρηγορίου του Παλαμά, του αγίου ενδόξου Φιλίππου του Αποστόλου και του αγίου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου


Τη 14η μηνός Νοεμβρίου, μνήμην επιτελούμεν του εν Αγίοις Πατρός ημών Γρηγορίου του Παλαμά αρχ/που Θεσσαλονίκης, Φιλίππου του Αποστόλου και Κωνσταντίνου του νεομάρτυρος του Υδραίου. Ας πρεσβεύουν οι Άγιοι για όλους μας. Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες.

Αποτέλεσμα εικόνας για αποστολος φιλιππος

Από την Πέμπτη έχει αγκυροβολήσει στη Δραπετσώνα το διάσημο αμερικανικό αντιτορπιλικό Arleigh Burke YSS Carney DDG64.

Αποτέλεσμα εικόνας για αμερικανικο αντιτορπιλικο USS CARNEY
Στην προσπάθεια να ενταθούν τα μέτρα ασφαλείας για την επικείμηνη επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου στην Αθήνα στις 15-16 Νοεμβρίου, το διάσημο αμερικανικό αντιτορπιλικό Arleigh Burke USS Carney DDG64 έχει αγκυροβολήσει στη Δραπετσώνα, πλησίον του λιμένος του Πειραιά. Πρόκειται για το πλέον σύγχρονο αμερικανικό πλοίο, καθώς είναι εφοδιασμένο με τα τελειότερα μηχανικά και ηλεκτρονικά μέσα στο είδος του. Έχει μήκος 154 μέτρα, προσωπικό 280 αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, ταχύηττα 30 κόμβους και συνολική ισχύ 100.000 ίππους. Είναι εφοδιασμένο με αντιπυρηνικά, αντιχημικά και αντιβιολογικά μέσα και διαθέτει πυραυλικά και οπλικά συστήματα τεράστιου βεληνεκούς. Με πυραύλους Τόμαχοκ και αντιαεροπορικό σύστημα Plalanx, το εν λόγω πλοίο και σε συνδυασμό ότι περιέχει το πιο εξελιγμένο υποθαλάσσιο σύστημα μάχης και εντοπισμού υποβρυχίων στον κόσμο, τό καθιστούν μία τεράστια πολεμική ναυτική μηχανή. Εντός του πλοίου υπάρχουν καταστήματα, τραπεζικές υπηρεσίες, εστιατόρια και σχεδόν μία μικρή "πολιτεία"  ανοίγεται στα μάτια των ναυτικών που υπηρετούν σε αυτό. Πάνω στο πλοίο αυτό και μέσω των ηλεκτρονικών του συστημάτων, θα γίνεται η ενδοεπικοινωία των πρακτόρων του Αμερικανικού Προέδρου με το κέντρο των ΗΠΑ κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Αθήνα!

Ο Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα

Αποτέλεσμα εικόνας για ομπαμα στην αθηνα

Πυρετώδεις προετοιμασίες και αλλεπάλληλες συσκέψεις προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για να υποδεχθούν τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στην Αθήνα 15 και 16 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αμερικανός Πρόεδρος θα διαμείνει, πιθανότατα, σε ξενοδοχείο των νοτίων προαστίων, καθώς, για λόγους ασφαλείας, έχουν προταθεί και εξετάζονται τέσσερα ξενοδοχεία για να τον υποδεχθούν. 4000 αστυνομικοί, κλιμάκια επίλεκτων μονάδων της ΕΛΑΣ, ΕΥΠ, ΤΕΕΜ, Αντιτρομοκρατική, ελεύθεροι σκοπευτές, σε σενεργασία με 500 πράκτορες της CIA κάμνουν τις τελευταίες διαβουλεύσεις για να πετύχουν τον σκοπό τους. 100 πράκτορες της προσωπικής ασφάλειας του Προέδρου θα τον ακολουθούν παντού, ενώ ελεύθεροι σκοπευτές της ΕΛΑΣ θα διανθίσουν τους χώρους από το αεροδρόμιο έως και το κέντρο της Αθήνας, όπου και θα κινηθεί η Αμερικανική αποστολή. Ήδη έχουν φθάσει τα αυτοκίνητα ασφαλείας  του Προέδρου που θα τον μεταφέρουν και θα τον συνοδεύοπυν σε κάθε του κίνηση. Εν αναμονή για την ώρα προσγείωσης του διάσημου "Air Force One" (και αυτό για λόγους ασφαλείας παραμένει άγνωστο), λοιπόν...!

"Κἠρυκας Μετανοίας". Το νέο ιστολόγιό μας που περιλαμβάνει μόνο τις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές μας!


Σας παρουσιάζω το νέο ιστολόγιό μας, τον "Κήρυκα Μετανοίας"! Πρόκειται για έναν διαδικτυακό χώρο που σκοπό έχει να συγκεντρώσει μόνο τις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές μας, άνω από 400 στον αριθμό. Ήδη έχει ενημερωθεί κατά το δυνατόν και καθημερινά επαυξάνεται και βελτιώνεται. Καλή διακονία λοιπόν! Ένας όμορφος χώρος για να ακούτε, να βλέπετε και να κατεβάζετε εύκολα τις εκπομπές! http://kirikasmetanoias.blogspot.gr/
Διαχειριστές ιστολογίου: Δημήτριος Π. Λυκούδης, Ευαγγελία Χατζηγιαννάκη.

Μετατίθεται η για σήμερα προγραμματισμένη επιστημονική εσπερίδα στην Αυλίδα για τον Ιερό Χρυσόστομο για την 27ην Νοεμβρίου, στις 17:00




Ένεκα έκτατου γεγονότος, γίνεται γνωστό ότι η προγραμματισμένη για σήμερα Κυριακή, επιστημονική εσπερίδα που θα γινόταν στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμός της Θεοτόκου Αυλίδος για τον Ιερό Χρυσόστομο, μετατίθεται για την Κυριακή 27ην Νοεμβρίου στις 17:00, στον ίδιο χώρο.
Δείτε εδώ τα θέματα των εισηγήσεων και τους ομιλητές:
http://dimitrislikoudis.blogspot.gr/2016/11/blog-post_9.html

Η Τουρκία εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για τις ΗΠΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για τουρκικη βουλη
Άκουσον άκουσον! Η Τουρκία εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία  για τις ΗΠΑ και κάλεσε τους υπηκόους της που διαμένουν ή και αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ, να είναι άκρως προσεχτικοί ένεκα των διαδηλώσεων που επικρατούν σε πολλές Πολιτείες της Αμερικής κατά του νεοεκλεγμένου Προέδρου! Ασφαλώς και πρόκειται για "απάντηση" σε παρόμοια κίνηση των Αμερικανών που έλαβε χώρα μερικούς μήνες πριν για την περιοχή της Τουρκίας, αλλά να εκδίδεται τέτοιου "είδους και ύφους" οδηγία από την Τουρκία...πάει πολύ...!

Επεισόδια ξημερώματα του Σαββάτου στο Πολυτεχνείο

Αποτέλεσμα εικόνας για επεισοδια πολυτεχνειο
Για ακόμη μία φορά, από τις τόσες πολλές που γίνονται γνωστές και όχι, επεισόδια σημειώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο. "Άγνωστοι" έριξαν βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα σε διμοιρία των ΜΑΤ, επί της συμβολής των οδών Μάρνης και Πατησίων. Δεν έγιναν συλλήψεις και ευτυχώς, δεν είχαμε τραυματισμούς.

Έφθασαν στον Πειραιά τα πρώτα ελικόπτερα Chinook της Αεροπορίας Στρατού


Τα πρώτα τρία ελικόπτερα Chinook CH-47DG για την αεροπορία Στρατού έφθασαν στον Πειραιά. Η παραγγελία των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων από τις ΗΠΑ περιλαμβάνει δέκα σύνολο όμοια ελικόπτερα και πέντε που "δωρίζει" η Αμερική στη Χώρα μας! Προχθές, την Παρασκευή, τα ελικόπτερα εκφορτώθηκαν στην προβλήτα Γ1 του λιμένος του Πειραιά και αφού σταδιακά συναρμολογηθούν σε χώρο του ΟΛΠ, θα αναχωρήσουν για την Πάχη Μεγάρων, δημιουργώντας ένα ακόμη τάγμα μεταφορικών ελικοπτερων αυτού του ειδους!

Στάσεις εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τράμ από την Τρίτη 15 Νοεμβρίου


Οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες αποφάσισαν στάσεις εργασίας ως κάτωθι:
- Τρίτη 15 Νοεμβρίου, από την  έναρξη βάρδιας έως 10:00 π.μ.
- Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, από 12:00 μεσημέρι έως 16:00,
- Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, από έναρξη βάρδιας έως 10:00 π.μ.
- Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 12:00 μεσημέρι έως 16:00,
- Παρασκευή 25 Νοεμβρίου από έναρξη βάρδιας έως 10:00 π.μ.