ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Επιτρέπεται να τελούνται μνημόσυνα εκτός του Ιερού Ναού;

Σχετική εικόνα
   Στη συνέχεια της σειράς των ερωταπαντήσεών μας στην παρούσα ενότητα με τίτλο "Λειτουργικές Απορίες", συναντάμε το επίκαιρο θέμα των ιερών Μνημοσύνων εκτός των Ιερών Ναών, δηλαδή, άνευ Θείας Λειτουργίας. Ένα ζήτημα που, προϊόντος του χρόνου, καθίσταται "μόδα" και "μοντερνισμός", άλλος ένας μοντερνισμός άλλωστε, μία επί πλέον μορφή εκκοσμίκευσης της Αγίας μας Εκκλησίας που αμφότεροι επιτρέπουμε να συντελείται.

Συμφωνία Τερέζας Μέι και Άνγκελας Μέρκελ

Σχετική εικόνα
   Η Τερέζα Μέι και η Άνγκελα Μέρκελ συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό στις συνομιλίες για το Brexit  να αντιμετωπιστεί πριν απ᾿ όλα το ζήτημα των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων μεταναστών στη βρετανική επικράτεια και των βρετανών μεταναστών σε ευρωπαϊκά κράτη, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Μέι. «Συζήτησαν για το Brexit, χαιρέτισαν την εποικοδομητική έναρξη των διαπραγματεύσεων και συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό τα δικαιώματα των πολιτών να αποτελέσουν το πρώτο ζήτημα που θα συζητηθεί», ανέφερε η εκπρόσωπος της πρωθυπουργού της Βρετανίας.
(Πηγή: Εφημερίδα ΤΟ ΑΡΘΡΟ, αρ. φύλ. 531, Κυριακή 02 Ιουλίου 2017, σελ. 23).

Νέα δημοσίευση του Δημητρίου Π. Λυκούδη στην έντυπη εφημερίδα ΤΟ ΑΡΘΡΟ




Νέα δημοσίευση του Δημητρίου Π. Λυκούδη στην έντυπη Κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΑΡΘΡΟ, με τίτλο "Η θρησκευτικότητα του Παπαδιαμάντη", αρ. φύλ. 531, Κυριακή 02/07/2017, σελ. 24.
Διαβάστε το εδώ: http://www.toarthro.com/%CE%B7-%CE%B8%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7/
Φωτογραφία του Δημήτριος Π. Λυκούδης.


Φωτογραφία του Δημήτριος Π. Λυκούδης.


Τροχαίο με λεωφορείο στη νότια Γερμανία

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
   Στα όρια της Βαυαρίας και στον αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας Α9 σημειώθηκε τροχαίο με λεωφορείο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 30 άνθρωποι και ν᾿ αναζητούνται έτεροι 17 από τα σωστικά συνεργεία που έχουν σπεύσει στην περιοχή. Υπάρχουν φόβοι για νεκρούς.

Κυρώσεις Τράμπ κατά Β. Κορέας;

Σχετική εικόνα
   Τηλεφωνικές συνομιλίες είχε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ν. Τράμπ με τους αντίστοιχους ηγέτες της Ιαπωνίας και της Κίνας. Πρόθεσή του να σταματήσουν από κοινού και οι τρεις σύμμαχοι το συνεχές αναπτυσσόμενο πυρηνικό οπλοστάσιο της Β. Κορέας. «Η υπομονή των ΗΠΑ απέναντι σε αυτόν τον κίνδυνο έχει λήξει», τόνισε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Πυροβολισμοί κοντά σε τζαμί στη Γαλλία

Αποτέλεσμα εικόνας για πυροβολισμοι σε τεμενος στη γαλλια
   Σε τζαμί της νοτιοανατολικής Γαλλίας άγνωστοι άνοιξαν πυρ και τραυμάτισαν, ευτυχώς, ελαφρά, 8 ανθρώπους. Οι δράστες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της περιοχής. "Δεν πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα" δηλώνουν οι Αρχές.

Σπίτια στις φλόγες στην Ανατολική Μάνη

Σχετική εικόνα
   Σπίτια έχουν καταστραφεί από την πυρκαγιά που μαίνεται στην Ανατολική Μάνη. Κάτω Κότρωνα, Δροσοπηγή, Σκουτάρι και Παρασύρο είναι οικισμοί που επλήγησαν ιδιαίτερα. Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συνδράμουν με ρίψεις νερού δυο αεροσκέφη Καναντέρ και δυο ελικόπτερα τύπου Σινούκ.