ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

Αποτέλεσμα εικόνας για τουρκικα πολεμικα πλοια
   Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία στο Αιγαίο. Τόσο εχθές όσο και σήμερα, τα τουρκικά ραντάρ παρενόχλησαν το στρατιωτικό ελικόπτερο που μετέφερε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, στη νήσο Παναγιά, λέγοντας, από τα ραντάρ και μέσω ασυρμάτου, ότι το ελληνικό ελικόπτερο βρίσκεται εντός του FIR της Τουρκίας. Ασφαλώς, οι Έλληνες χειριστές του ελικοπτέρου αδιαφόρησαν και συνέχισαν την πορεία τους.
  Λίγο αργότερα, δυο ζεύγη μαχητικών τουρκικών αεροσκαφών πέταξαν πάνω από να νησιά Φαρμακονήσι και Ανθρωποφάγοι.  Είναι, δε, χαρακτηριστικό, ότι οι Τούρκοι με την ΝΟΤΑΜ Β1899/17 έχουν εξαγγείλει για σήμερα Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017, άσκηση με πραγματικά πυρά, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, μεταξύ, δηλαδή της περιοχής, που, συν τοις άλλοις, αμφισβητούν ανοιχτά . Βέβαια, οι ελληνικές Αρχές με νέα ΝΟΤΑΜ ακυρώνουν την ως άνω τουρκική. Τώρα, το γεγονός ότι οι περισσότερες ασκήσεις που εξαγγέλουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο, δε γίνονται ποτέ, αυτό, πράγματι, από μόνο του, λέει πολλά...!

Ονομαστική εορτή ή γενέθλια;

   Αποτέλεσμα εικόνας για γενεθλια
   Ονομαστική εορτή και γενέθλια. Έτσι μεγαλώσαμε. Και νομίζω, δεν είναι υπερβολή να υποστηρίξω ότι εν πολλοίς, μας έγινε συνήθεια και εδραιώθηκε ως κάτι το φυσικό, ως κάτι το αβίαστα σύνηθες στην καθημερινότητά μας, ανεξάρτητα της ηλικίας του εορτάζοντος/ούσης. Παρά ταύτα, η αλήθεια περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στην ονομαστική εορτή, εάν, βέβαια, γράφω και ομιλώ προς ορθόδοξους χριστιανούς και πιστούς της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας.

Νέο άρθρο του Δημητρίου Π. Λυκούδη στο έντυπο περιοδικό "Ιεραποστολικός Ταχυδρόμος"

   "Έμφυλες Ταυτότητες" είναι ο τίτλος του νέου άρθρου του Δημητρίου Π. Λυκούδη στο έντυπο ιεραποστολικό περιοδικό "Ιεραποστολικός Ταχυδρόμος", Απρίλιος-Μάιος-Ιούνιος 2017, τχ. 137, σελ. 15-16.

Ιεροί Ναοί που πανηγυρίζουν επί τη εορτή του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου

Σχετική εικόνα
Την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 πανηγυρίζουν οι Ιεροί Ναοί:
Ι.Ν. Προφήτου Ηλιού Καστέλλας
Ι.Ν. Προφήτου Ηλιού Αχαρνών
Ι.Ν. Προφήτου Ηλιού Ριζουπόλεως
Ι.Ν. Προφήτου Ηλιού Μπαθίστα Πόρτο Ράφτη Μαρκοπούλου
Ι.Ν. Προφήτου Ηλιού Αγίας Παρασκευής
Ι.Ν. Προφήτου Ηλιού Σπανοχωρίου Λευκάδας
Ι.Ν. Προφήτου Ηλιού Νεοχωρίου
Ι.Ν. Προφήτου Ηλιού Λαρίσης
Ι.Ν. Προφήτου Ηλιού Άνω Καλλινίκης 
Ι.Ν. Προφήτου Ηλιού Έδεσσας
Ι.Ν. Υπαπαντής Κυρίου Λόφο Αξιωματικών Περιστερίου
Ι.Ν. Προφήτου Ηλιού Αλυκών Βόλου
Ι.Ν. Προφήτου Ηλιού Θορικού Κερατέας
Ι.Η. Προφήτου Ηλιού Γαλατσίου
Ι.Μ. Προφήτου Ηλιού Ερυθρών