ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

Περιορισμένα επεισόδια πριν λίγο στα Εξάρχεια

Αποτέλεσμα εικόνας για επιθεση στα εξαρχεια
   Επίθεση με βόμβες μολότοφ και πέτρες εξαπέλυσε, πριν λίγο, ομάδα ατόμων ΄στην περιοχή των Εξαρχείων κατά διμοιρίας των ΜΑΤ της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι άγνωστοι κινήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων και στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει συλλήψεις ή προσαγωγές.

Επιτρέπεται οι Χριστιανοί να "ξεματιάζονται" μεταξύ τους;

Σχετική εικόνα
Απόσπασμα από το βιβλίο του Δημητρίου Π. Λυκούδη με τίτλο "Λειτουργικά Ζητήματα", τόμος Α' (Αθήνα 2017) που κυκλοφορεί σε όλα τα χριστιανικά βιβλιοπωλεία αλλά και από τις Εκδόσεις ΕΠΙΡΡΩΣΗΕΔΩ!
   Είναι μια συνήθεια που επικρατεί και θεριεύει στις ημέρες μας. Λάδια, ξεματιάσματα, αυτοσχέδιες μυστικές ευχές και "ματζούνια", λαγοπόδαρα και χάντρες, μπλε "ματάκια" και απόνερα, θυμιατά και κάθε είδους πλανόδιες ξεματιάστρες, διά ζώσης και τηλεφωνικά ακόμη, και, είναι γεγονός πασιφανές, η αμάθεια, οι προλήψεις και δεισιδαιμονίες εδραιώθηκαν πια, ανάμεσά μας, γύρω μας.
   Ξέρω! Θα προλάβεις να πεις ότι οι "ξεματιάστρες", τουλάχιστον κάποιες από αυτές, λέγουν εκφώνως προσευχές και ουχί μυστικώς, όπως την Κυριακή Προσευχή "Πάτερ ημών" ή άλλες γνωστές προσευχές ή, τουλάχιστον, θα προτείνεις πως η Αγία μας Εκκλησία αποδέχεται την περί ου ο λόγος βασκανία, την εχθρική, δηλαδή, και επιζήμια επιβουλή. Ποιος ο λόγος, λοιπόν, που δεν επιτρέπονται οι ως άνω τακτικές και ενέργειες;
   Την ευχή επί της βασκανίας, πρωτίστως, διαβάζει ο ιερέας, ο κανονικά χειροτονημένος ιερέας της ενορίας μας και όχι κάθε αυτοχρισμένη ψυχοσώστρα των ημερών μας. Η εχθρική και επίβουλος επήρεια αντιμετωπίζεται με επιτραχήλιον και διά της Χάρις του Παναγίου Πνεύματος, η οποία φθάνει σ᾿ εμάς διά της εν Χριστώ εκλεγμένης και χειροτονημένης  Ιερωσύνης που έλαβε ο πρεσβύτερος-ιερέας  και όχι διαμέσου μυστικοπαθών προσευχών και τελετουργιών. Δεν παίζουμε με τον διάβολο, χρειάζεται περισσή προσοχή και σοβαρότητα.
   Εισέτι, σε περίπτωση που ένεκα πολλών αιτιών δεν έχουμε άμεση πρόσβαση στο επιτραχήλιον του ιερέα, κάθε χριστιανός, μακριά από λάδια και ξεματιάσματα, ακόμη και έμπροσθεν δήθεν των αγίων εικόνων και με τη συνδρομή των μοσχοθυμιαμάτων, αυτοχρίεται και πίνει αγιασμό και προσεύχεται προσωπικά ο ίδιος, αυτοσχεδίως και μη, χωρίς να προστρέχει σε κοσμοσώστρες και λαδομάγισσες της γειτονιάς. Προσοχή! Ούτε τηλεφωνικό ξεμάτιασμα! Πολλή προσοχή! Μην προσκαλείτε τηλεφωνικά τον διάβολο στα σπίτια σας! Δεν παίζουμε με τον διάβολο!
   Ως προς τα μπλε "ματάκια", τις πάσης φύσεως και προέλευσης χάντρες, τα λαγοπόδαρα και τα "φυλαχτά", καλό είναι και ευλογημένο, έστω και ετούτη την ώρα, να μάθουμε επιτέλους ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο φυλακτήριο εντός και επάνω μας από τον Τίμιο Σταυρό, που καθένας χριστιανός φέρει, ή, πρέπει να φέρει επιστηθίως και, ασφαλώς, να αποδέχεται ορθοπράκτως στην καθημερινότητά του.
   Όχι "ματάκια", λοιπόν, στους επιστήθιους Σταυρούς μας, όχι χάντρες στα παιδιά μας και στα βρέφη, όχι "φυλακτά" στα αυτοκίνητά μας, παρακαλώ την αγάπη σας.  Καί χριστιανός καί ξεμάτιασμα, καί Σταυρός καί χάντρες καί ματάκια είναι σχήμα ασύμβατο, ασύμφορο, ασύνδετο. Σταυρός ορθόδοξος και αγιασμός για κάθε εχθρική επιβουλή και επενέργεια. Προσοχή, όμως! Ορθόδοξος Σταυρός, όχι απομιμήσεις αποκρυφιστικών σχεδίων και εφήμερων "κακοτεχνημάτων".
   Ορθόδοξος Σταυρός και μακριά από ξεματιάστρες και τηλεφωνικά ξεματιάσματα με λάδια, θυμιατά, απόνερα και μυστικοπαθείς ευχές - ο Θεός να τις κάνει ευχές! - που δήθεν αποστέλλουν το "κακό μάτι" στα "αόριστα" βουνά, ενώ, στην ουσία, πανηγυρικά προσκαλούν τον διάβολο ως συνδαιτημόνα και μόνιμο πάροικο στην καθημερινότητά μας. Προσοχή! Δεν παίζουμε με τον διάβολο!
Πατήστε εδώ για τις Εκδόσεις ΕΠΙΡΡΩΣΗ!

  

Σύντομο οδοιπορικό στα ακριτικά μας νησιά Μαράθι και Αρκιοί (βίντεο)

Σεισμός 7,8 Ρίχτερ στην Αλάσκα

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΕΙΣΜΟς ΣΤΗ ΑΛΑΣΚΑ
   Σήμερα Τρίτη 18 Ιουλίου 2017, 02:24 π.μ. (ώρα Ελλάδος), σημειώθηκε ισχυρότατη σεισμική δόνηση δυτικά των Αλεούτιων νήσων της Αλάσκας, έντασης 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού, 10 μόλις χιλιόμετρα κάτω από τον βυθό της θαλάσσης και, παράλληλα, η ισχυρότατη έντασή του γεννούν φόβους για επικείμενο τσουνάμι στην ευρύτερη περιοχή.

Η Τιμία Κάρα του Οσίου Σεραφείμ του Δομβοΐτου στην Ι.Μ. Προφήτου Ηλιού Ερυθρών

Αποτέλεσμα εικόνας για οσιος σεραφειμ δομβους

Την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017 στις 19:00, θα υποδεχθεί η Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Ερυθρών την Τιμία Κάρα του Οσίου Σεραφείμ Δομβοΐτου από την ομώνυμη Ιερά Μονή Δομβούς Βοιωτίας. Έπειτα θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία στις 20:30 και η Τιμία Κάρα θα αναχωρήσει ύστερα από την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Πέμπτης 20 Ιουλίου 2017.

"Εκκοσμίκευση Α"- Νεανικές Αναζητήσεις (45)

 

Νέα τηλεοπτική εκπομπή του Δημητρίου Π. Λυκούδη στην τηλεόραση του ΘΑΡΡΙ, της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, αφιερωμένη στην "Εκκοσμίκευση" (Α' μέρος).


Δείτε εδώ