ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Η Ρωσία στέλνει στη Μεσόγειο το αεροπλανοφόρο "Αντμιράλ Κουζνετσόφ"


     Το μοναδικό αεροπλανοφόρο που έχει ο ρωσικός στόλος σπεύδει στη Μεσόγειο για να ενισχύσει τον ανεφοδιασμό και τις γενικότερες στρατιωτικές επιχειρήσεις της Μόσχας στη Συρία. Οι ΗΠΑ έχουν δέκα παρόμοια και μεγαλύτερου εκτοπίσματος αεροπλανοφόρα και μάλιστα, πάντοτε, ένα από αυτά περιπολεί στη Μεσόγειο!

Παραιτήθηκε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος!


     Την παραίτησή του στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υπέβαλε σήμερα ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Θ. Καρατζάς! Οι λόγοι αυτής της κίνησης δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί!

Επιτρέπεται να εισέρχονται οι λαϊκοί (άνδρες) εντός του Ιερού Βήματος;

  
  
     Η απάντηση είναι πως δεν επιτρέπεται. Όπως και στις γυναίκες, έτσι και στους άνδρες, δεν είναι επιτρεπτό να εισέρχονται εντός του ιερού βήματος. Σε αυτό εισέρχονται μόνον οι ιερείς και οι διάκονοι, καθώς και ο επίσκοπος. Οι ιεροψάλτες εισέρχονται μόνον εις το διακονικόν για να ενδυθούν το εξώρασο και επιστρέφουν πάλιν στο ανάλογιον, αφού πρώτα «πάρουν καιρό» δια μετανοίας εις τον προεστώτα ιερέα και τους ευλογήσει το ράσο. Μόνον ο νεωκόρος, ο οποίος είναι και επιφορτισμένος δια την διακονίαν αυτήν επιτρέπεται να κινείται εντός του ιερού βήματος, καθώς και τα μικρά παιδιά που διακονούν, πάντοτε κατόπιν ευλογίας του ιερέα λειτουργού. Να εκλείψει ευθύς αμέσως η βλάσφημη συνήθεια να εισέρχεται εντός του ιερού βήματος κάθε περιπλανώμενος και να περιφέρεται πλησίον της Αγίας Τραπέζης με αλλαχού λογισμούς και συμπεριφορές. Να εκλείψουν πάραυτα οι κουβέντες των κληρικών και λαϊκών εντός του ιερού και τα «καφενεδάκια». Δεν είναι τόπος μάζωξης το ιερό βήμα! Στην επαρχίαν όμως, κάθε παραπάνω μου αναφορά εσωκλείεται στην ποιμαντική προσέγγιση και στο «κατ΄ Οικονομίαν» της Εκκλησίας μας, κατόπιν ευλογίας του οικείου Μητροπολίτου και του ιερέως. Και επιπροσθέτως, κάκιστη συνήθεια να τοποθετούν οι ιερείς λειτουργοί κατά την τέλεση των ιερών ακολουθιών τα προσωπικά τους αντικείμενα επάνω της Αγίας Τραπέζης. Εγκύκλιοι, γυαλιά οράσεως, ρολόι και λοιπά αντικείμενα…! Δεν είναι το γραφείο μας η Αγία Τράπεζα. Είναι ο Τάφος του Χριστού μας. Ας σεβασθούμε αυτόν!