ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016

Νέο άρθρο του Δημητρίου Π. Λυκούδη στην έντυπη εφημερίδα "Κιβωτός της Ορθοδοξίας" [01/09/2016]

στην εφημερίδα "ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ"
αρ. φύλλου 035, Πέμπτη 01 Σεπτεμβρίου 2016, σελ 12.


"Τεμένη και τεμενάδες"
Δημητρίου Π. Λυκούδη, 

Θεολόγου – Φιλολόγου, Υπ. Δρος Παν/μίου Αθηνών

Ο Ιάκωβος Φαλμεράιερ, Γερμανός ιστορικός, υποστήριζε ότι οι «Νεοέλληνες  είναι απόγονοι των Σλάβων και πως δεν ρέει ούτε σταγόνα ελληνικού αίματος στις φλέβες τους». Ένα μέρος της θεωρίας του αφροκεντρισμού, τις βασικές ιδέες του οποίου, πολύ φοβούμαι ως φαίνεται εκ του αποτελέσματος, έχουν οικειοποιηθεί πολλοί ημέτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Αναφέρομαι στην επικείμενη κατασκευή τζαμιών, ουχί ενός, αλλά περισσοτέρων εντός της ελληνικής επικράτεια, ακριβώς την ίδια χρονική στιγμή που η Γαλλία, ως πληροφορούμαι, ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο σε είκοσι περίπου τζαμιά, καθώς τα τελευταία, είναι κοινά πλέον αποδεκτό, χρησιμοποιούνται ως τα αμεσότερα και πλέον «αξιόπιστα» και αποτελεσματικά μέσα του ισλαμικού φονταμενταλισμού!

"Γιατί να λέμε συνεχώς και αδιαλείπτως την ευχή του Ιησού «Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, ελέησον με τον αμαρτωλό/ή;» Δεν αρκεί μία φορά;"     Ο διάβολος είναι πρύτανης και μεταδιδάκτορας της πονηρίας! Έχει συγκεντρώσει όλα τα διδακτορικά της επί γης επιστήμης .Όλοι οι πονηροί να συγκεντρωθούν μπροστά του , ακόμη και όλος ο κόσμος, δεν τον ξεπερνούν στην πονηρία. Ως εκ τούτου, διημερεύει και διανυκτερεύει για να συκοφαντεί και να επιφέρει κάθε επιβουλή και προσβολή στον άνθρωπο, τον οποίο, ως κορωνίδα της κτίσεως ο τελευταίος και δημιούργημα "κατ΄ εικόνα και καθ΄ομοίωσιν" του Θεού, πολύ μισεί ο διάβολος. Επειδή συνεχώς, με κάθε είδους επιβουλή επιτίθεται νοερώς, και όχι μόνο, στον άνθρωπο, ωσαύτως και ο άνθρωπος, καλείται αδιαλείπτως να λέγει την ευχή του Ιησού, "Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, ελέησόν με τον αμαρτωλόν/ή", η οποία, ως ο διάβολος φανερώνει πολλές φορές, τον καίει και τον αφανίζει. Η ευχή του Ιησού είναι φωτιά διά τον μισόκαλον  διάβολον και φυλακτήριον και αλεξιτήριον δια τον άνθρωπον. Συνεχώς λοιπόν και, ει δυνατόν, αδιαλείπτως να λέγουμε την ευχή. Άλλοτε χαμηλόφωνα, άλλοτε ψιθυριστά, άλλοτε νοερά, ανάλογα με την πνευματική κατάσταση ενός εκάστου και πάντοτε με την ευλογία του γέροντος πνευματικού. Αδιαλείπτως λοιπόν, απροσκόπτως και αργά, χωρίς άγχος την ευχή. Να γλυκαίνεται και να κλαίει η καρδιά του προσευχόμενου! Όταν σε πολεμάει συνεχώς ο διάβολος τότε αμύνεσαι και συνεχώς!

Δημητρίου Π. Λυκούδη

"Αναλόγιο"῍ Ο νέος μας ραδιοφωνικός διαδικτυακός σταθμός που εκπέμπει όλο το 24ωρο. Μέσα στον τρέχοντα μήνα, πρώτα ο Θεός, με πολλές νέες ζωντανές εκπομπές και συνεργασίες!

    


  Ο νέος μας ραδιοφωνικός διαδικτυακός σταθμός "Αναλόγιο" εκπέμπει εδώ και ένα μήνα. Με ποικίλες πνευματικές ομιλίες και περισσότερη μουσική και λίαν συντόμως, με πολλές ζωντανές εκπομπές για τους ακροατές του! Καλή σας ακρόαση!