ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Η λίστα ονομάτων των 92 νεκρών από τις φονικές πυρκαγιές στην Αν. Αττική

__33312301
   
   Παρακαλώ θερμά την αγάπη όλων, όσοι μπορούν να εκτυπώσουν τη λίστα των ονομάτων ή ν᾿ αντιγράψουν τα βαπτιστικά ονόματα μόνο των κεκοιμημένων αδελφών μας και να τα παραδώσουν σε Ι. Ναούς και Ι. Μονές για να μνημονεύονται. Ακόμη, όλοι μας μπορούμε, με κομποσχοίνι ή με όποιο τρόπο καθένας γνωρίζει και αναπαύεται, να προσευχόμεθα κατ ιδίαν γι᾿ αυτούς. Καλό Παράδεισο ψυχούλες του Χριστού!
Δείτε τα ονόματα, ΕΔΩ!
(Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Πανηγυρίζει ο Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς την ανάμνηση του εν Κερκύρα θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος, της διασώσεως της νήσου εκ των Αγαρηνών

Αποτέλεσμα εικόνας για η ανάμνηση του εν Κερκύρα θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος

Πανηγυρικά θα τιμηθεί η ανάμνηση του εν Κερκύρα θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος, της διασώσεως της νήσου εκ των Αγαρηνών, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς. Το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018
18:30 Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός - Ιερά Παράκληση

Σάββατο 11 Αυγούστου 2018
07:00 Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία

Δείτε επίσης:

Συναξάρι 10/08: Άγιοι Λαυρέντιος, Ξύστος και Ιππόλυτος.

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος λαυρεντιος 10 αυγουστου

   Τη 10η μηνός Αυγούστου η Αγία μας Εκκλησία τιμά τις μνήμες των Λαυρεντίου του μάρτυρος, του Αρχιδιακόνου, Ξύστου του και Πάπα Ρώμης και Ιππολύτου του μάρτυρος, οι οποίοι μαρτύρησαν στα 253 μ.Χ.
    Κατά την περίοδο των διωγμών κατά των χριστιανών, ο Πάπας Ξύστος, ανήρ με σθεναρή πίστη και ομολογιακό φρόνημα, δεν αποδέχθηκε να αποκρύψει τη χριστιανική του πίστη και αποκεφαλίστηκε.
   Ο Άγιος Λαυρέντιος, αρχιδιάκονος της ρωμαϊκής Εκκλησίας, διαχειριζόταν τα οικονομικά της, ένεκα του γεγονότος της μεγάλης διάδοσης της φήμης του, κυρίως, δε, επειδή ήταν λίαν αγαπητός, από τους περισσότερους, για την ακεραιότητα του ήθους του. Αυτός ο μακάριος, αφού συνελήφθη από τους διώκτες του Χριστιανισμού, αρνήθηκε να προδώσει την πίστη και αγάπη του στον Κύριο Ιησού Χριστό και, ακολούθως, όπως του ζητούσαν, να παραδώσει τα οικονομικά της Εκκλησίας. Παράφρονες οι ειδωλολάτρες μπροστά στην άρνηση αυτή του Λαυρεντίου, τον έκαψαν ζωντανό επάνω σε μια σιδερένια σχάρα. Ζωντανός κάηκε!
    Ο δε άγιος Ιππόλυτος, ευθύς αμέσως, μετά το μαρτύριο του αγίου Λαυρεντίου, επήγε και πήρε το λείψανο του αρχιδιακόνου μάρτυρα με σκοπό να το ενταφιάσει. Άμεσα οι ειδωλολάτρες το έμαθαν, τον συνέβαλαν και τον καταδίκασαν σε μαρτυρικό θάνατο, αφού πρώτα τον έδεσαν σε άγρια άλογα, τα οποία τον έσυραν αφηνιασμένα επάνω σε αγκάθια.
(Δ. Λυκούδης).

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος λαυρεντιος 10 αυγουστου

Ο εναγκαλισμός της μελαγχολίας ως "άλλοθι" της αμαρτίας

Αποτέλεσμα εικόνας για μελαγχολια
Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2018,
Σας ασπάζομαι,
     Ένας σύντομος μύθος του Αισώπου διδάσκει: «Όταν γινόταν ο γάμος του Δία, όλα τα ζώα τού πήγαν δώρα, το καθένα κατά τη δύναμή του. Το φίδι πήρε ένα τριαντἀφυλλο στο στόμα του κι ανέβηκε συρτά. Βλέποντάς το ο Δίας, τού είπε: "όλων των άλλων τα δώρα τα παίρνω, από το δικό σου στόμα δεν παίρνω ό,τι και νά᾿ ναι». (Αισώπου Μύθοι, Ο Δίας και το φίδι). Ο μύθος σημαίνει πως των κακών τα χαρίσματα είναι επίφοβα.
   Ο εναγκαλισμός της αμαρτίας σήμερα και, ακόμη περισσότερο, πολλών επιπρόσθετων ψυχοπαθολογικών νευρώσεων και ψυχώσεων, έγινε εφαλτήρι της πίστης, προϋπόθεση για νέο  ξεκίνημα, αφορμή για ανύψωση επί τα υψηλά και άρρητα. Σήμερα, ως ακούω και διαβάζω πολλούς κληρικούς και συναδέλφους λαϊκούς θεολόγους, για να φθάσεις στον Ουρανό πρέπει ν᾿ ανακατευτείς με τα μιαρά, με τα χαμερπή, με τα "υπόγεια". Μάλιστα! Κλείστε, λοιπόν, φιμώστε τα στόματα των Πατέρων που δεν επέρασαν από τα "υπόγεια" της προσωπικής σας απελπισίας και ψυχονεύρωσης, φιμώστε τους αετούς της πνευματικότητας που, παρά τα όποια πάθη και αδυναμίες τους ανθρωπίνως, ποτέ, ουδεπόποτε εμίλησαν για υπόγεια και καραγκοζιλίκια, αλλά για αρετή, για ξέφωτα και αγωνιστικότητα.
   Παραλλήλως, δε, ας επισημάνουμε ότι θεολογικός λόγος ορθόδοξος δεν είναι να δικαιολογείς το όποιο απύθμενο βάθος της προσωπικής σου σκοτοδίνης, και, μάλιστα, ναι, ούτε λίγο ούτε πολύ να υποδεικνύεις το δικό σου σκοτάδι, την απαρηγόρητη και ατελείωτη μελαγχολία σου ως τον "οδοδείχτη", το μονοπάτι, δηλαδή, απ᾿ το οποίο πρέπει - σώνει και καλά - να περάσει καθένας που προσδοκά Ανάσταση και Θεού Πρόσωπο να δει.
    Ὀχι! Δεν αναφέρομαι στην αίρεση των "Καθαρών" και δεν εκπροσωπώ, ασφαλώς, αυτήν! Άλλο τόσο, όμως, από αυτή την αίρεση, άλλο τόσο και ακόμη περισσότερο, απέχει η ορθόδοξη θεολογία, η θεολογία των Αγίων Πατέρων από μελαγχολικές και ψυχανάλατες κουβεντούλες που δικαιολογούν το πάθος και την αμαρτία και προσέρχονται ανθρωποκεντρικά αναζητώντας γύρω τους στασίδι να καλύψουν το αδιέξοδό τους!     Η εν Χριστώ ζωή είναι χαρά. Και οι όποιες μελαγχολίες και πτώσεις, όσες και αν είναι αυτές, ακόμη και κάθε λεπτό να συμβαίνουν, δεν είναι άξιες αναφοράς και, σαφέστατα, δεν αποτελούν προαπαιτούμενα για μια νέα εκκίνηση, πολύ, δε, περισσότερο, προϋπόθεση για αρχή μετανοίας! Άλλωστε, πόσο κόπο πρέπει να καταθέσει καθένας για να καταλάβει ότι το μεγαλύτερο "υπόγειο" που ήδη έχουμε, έστω κάποιοι, εγκλωβιστεί είναι αυτό της επάρσεως και φιλοδοξίας-υστεροφημίας μου/σου! Μη μιλάτε, λοιπόν, για άλλα υπόγεια και χαβούζες! Θεό αγάπης αλλά και Θεό Δικαιοσύνης λατρεύουμε!
   Σας ασπάζομαι, Δημήτριος! 

Η φωτογραφία της ημέρας από το ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ!

Αποτέλεσμα εικόνας για χαραμα

"Το Χάραμα". Ξεκινάει νέα ημέρα, νέες ελπίδες, νέοι στόχοι και διάθεση! Απολαύστε τη φωτογραφία με τον Γιάννη Καλατζή και το τραγούδι "Τζαμάικα", ΕΔΩ!