ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Το Ιερό Λείψανο της Αγίας Αικατερίνης στον Ι.Ν. Αγίου Ιεροθέου Περιστερίου

Αποτέλεσμα εικόνας για αγια αικατερινη



Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 στις 19:00 θα υποδεχθεί ο Ιερός Ναός Αγίου Ιεροθέου Περιστερίου το Ιερό Λείψανο της Αγίας Αικατερίνης από την Ιερά Μονή Σινά. Καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες. Τα Ιερά Λείψανα θα αναχωρήσουν την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 από τον Ιερό Ναό.

Επιτρέπεται όταν νηστεύουμε να καταλύουμε υποκατάστατα εδέσματα;

  Αποτέλεσμα εικόνας για υποκαταστατα νηστειας
   Έγινε πλέον της μόδας, συνήθεια, έξη! Κατά τη διάρκεια της Νηστείας, οι πιστοί, στην προσπάθειά τους να κάμνουν όσο λιγότερο ανώδυνη και ακούραστη την άσκησή τους, εφεύραν νηστήσιμα υποκατάστατα άλλων αρτήσιμων φαγητών, που, πλέον, ως υποκατάστατα μπορούν να τα καταλύσουν χωρίς να τους τύπτει η συνείδησή τους. Νηστήσιμο τυρί, νηστήσιμο γάλα, σόγια κ.ά. Και τότε, ερωτώ: ποιο το νόημα της Νηστείας και της άσκησης; Νηστεία, πέραν της λήψης ξηράς τροφής (ανάλογα βέβαια, με την ευλογία του πνευματικού και τις σωματικές - παθολογικές ιδιαιτερότητες ενός εκάστου), σημαίνει άσκηση, στέρηση. Να σου λείψει κάτι, να το στερηθείς, να το επιθυμήσεις και να αγωνίζεσαι να εγκρατευτείς, να συγκρατηθείς! Διαφορετικά, εάν κατά τη διάρκεια της Νηστείας τα έχουμε όλα, ένα είναι σίγουρο: όχι μόνο δε νηστεύουμε, αλλά λοιδορούμε τον εαυτό μας και τον Ουρανό. Βέβαια, σε αυτό έχει ευθύνη και μερίδα των πνευματικών, όσοι δίδουν ευλογία στους πιστούς να κατασθίουν αυτά τα υποκατάστατα. Επιτρεπτό είναι, ηθικό δεν είναι και πνευματικό. Σε διαφορετική περίπτωση που κάποιος συνεχίζει να κατασθίει υποκατάστατα κρέατος και γαλακτοκομικών σε περίοδο νηστείας, τότε, έχω την αίσθηση, καιρός είναι να βρει και έναν υποκατάστατο χριστό για  να λατρεύσει!

Δημήτριος Π. Λυκούδης
Δείτε εδώ την εκπομπή μας περί Νηστείας στην τηλεόραση του ΘΑΡΡΙ: https://www.youtube.com/watch?v=ieadpe_-SIw&list=PL8gqBw0byXHdV90j2esThb-K5Le_8Szgs&index=41

Dad saves son᾿s life

Σχετική εικόνα
   A dad has saved the life of his two year old son after recognizing the symptom of dry drowning from a news story. After watching the family of Frankie Delgado, aged four, speak about their son who tragically died after inhaling water while swimming, Garon Vega from Colorado Knew that he needed to take his little boy to the hospital.
  Since swallowing water during a trip to the community pool last week, Vega᾿s son, Gio, began to suffer similar symptom to Frankie including a fever and trouble breathing.
(From: The Independent)

ΕΚΤΑΚΤΟ! Επιδείνωση του Καιρού. Ποιες περιοχές θα πληγούν

Αποτέλεσμα εικόνας για καταιγιδες
   Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με βροχές και καταιγίδες, ανακοίνωσε η ΕΜΥ. Από τη νύχτα της Τετάρτης 14/06 έως το μεσημέρι της Πέμπτης 15/06, η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου θα δεχθούν έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ισχυρότατους ανέμους.

Η "Αποστολή" της Αρχιεπισκοπής στους σεισμόπληκτους της Λέσβου

Αποτέλεσμα εικόνας για η αποστολή στη Λεσβο
   Δεκάδες τόνοι με τρόφιμα, ρουχισμό και εμφιαλωμένο νερό προσέφερε η "Αποστολή" της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στους σεισμόπληκτους της Λέσβου. Παράλληλα, οι υπεύθυνοι της Αποστολής θα καταγράψουν τι είδους ανάγκες έχουν προκύψει στους κατοίκους του νησιού.

Ομιλία του Δημητρίου Π. Λυκούδη στο ΚΑΠΗ Ρέντη επί τη εορτή των Αγίων Αποστόλων

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιοι αποστολοι
   Ο Δημήτριος Π. Λυκούδης, πρώτα ο Θεός, την Πέμπτη 29 Ιουνίου, στις 09:30 το πρωί, θα ομιλήσει στο Α' ΚΑΠΗ Ρέντη, επί της οδού Μπαλτατζή 32 (210 - 4823436), με θέμα: «Η συμβολή των Αγίων Αποστόλων στη διάδοση του Ευαγγελίου». Θα ακολουθήσει συζήτηση. Εύχεσθε!

Κάθε βράδυ, 21:00 - 22:30 συνδεόμαστε με το "Αναλόγιο" για να ακούσουμε την Παράκληση στην Κυρία Θεοτόκο την Πορταΐτισσα και τον Ικετήριο Κανόνα στον Κύριο Ιησού Χριστό

Σχετική εικόνα

   Κάθε βράδυ, οι φίλες και οι φίλοι του 24ωρου διαδικτυακού ραδιοφωνικού μας σταθμού "Αναλόγιο"http://analogio.webnode.com/ συνδεόμαστε διαδικτυακά για να ακούσουμε την Παράκληση προς τιμήν της Κυρίας Θεοτόκου Πορταϊτίσσης, 21:00 - 21:55, στην οποία ψάλλουν οι Ιβηρίτες Πατέρες του Αγίου Όρους και, ακολούθως, 21:55 - 22:30 ακούμε τον Ικετήριο κανόνα προς τιμήν του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, στον οποίο ψάλλουν Μοναχές. Καλή ακρόαση!

Το μαζικότερο Athens Pride στο Σύνταγμα

Σε εξέλιξη το Athens pride 2017 στο Σύνταγμα
   Για μια ακόμα χρονιά, τη δωδέκατη συνεχόμενη, η πολύχρωμη γιορτή του Athens Pride, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, για πρώτη φορά, όμως, στην «καρδιά της πόλης», στην πλατεία Συντάγματος. Ουρές κόσμου περίμεναν να βαφτούν με τα χρώματα του ουράνιου τόξου -σύμβολο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας- με τη «ζωγραφική προσώπου» (face painting). Πιο δίπλα, άλλοι τυπώνουν πλακάτ, μπλουζάκια και τσάντες με φράσεις, όπως «Ούτε αγόρι, ούτε κορίτσι απλώς άνθρωπος». Το φετινό σύνθημα του «Pride», «Θέμα Παιδείας», «αναδεικνύει τις δυσκολίες κοινωνικής αποδοχής που αντιμετωπίζουν τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα στην Ελλάδα. Το ρεζιλίκι ολοκληρώθηκε με συναυλία της Ελένης Φουρέιρα και Νατάσας Μποφίλιου.

ΥΓ. ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ: Δηλαδή, εάν κατενόησα αρκούντως, είμαι "απαίδευτος" που ενοχλούμαι βλέποντας την ανωμαλία δίπλα μου και γύρω μου. Δεν με ενοχλεί η ιδιαιτερότητα. Ο Θεός κρίνει όλους μας. Με ενοχλεί η απρέπεια, ο δαιμονισμός να κάνουν "σημαία" την ασθένεια του νοός τους.
Δείτε εδώ σχετική τηλεοπτική εκπομπή περί ομοφυλοφιλίας:

Συνεχείς μετασεισμοί στη Μυτιλήνη

Αποτέλεσμα εικόνας για βρισα
   Μία νεκρή και αρκετούς τραυματίες άφησε πίσω του ο σεισμός στη Λέσβο. Συνεχείς μετασεισμοί δεν επιτρέπουν στους κατοίκους να εισέλθουν άφοβοι στα σπίτια τους. Τις μεγαλύτερες ζημιές έχει υποστεί το χωριό Βρίσα, το οποίο και εκκενώθηκε αφού η κατάσταση των εναπομεινάντων σπιτιών κρίνεται επικίνδυνη. Ο στρατός έστησε σκηνές στο γήπεδο του Πολιχνίτου, ενώ πολλοί ήσαν και αυτοί που, προνοία του ΄δημου, διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχεία του νησιού.