ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Σε λίγο, στις 21:00, συνδεόμαστε με τον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό "Αναλόγιο" για να ακούσουμε ζωντανά την εκπομπή "Επικαιρότητα"


Σε λίγο, στις 21:00, συνδεόμαστε ζωντανά με τον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό "Αναλόγιο" για να ακούσουμε ζωντανά την εκπομπή μας "Επικαιρότητα". Κατά τη διάρκεια της εκπομπής θα διαβάσουμε κείμενο της θεολόγου, καλής μας φίλης και συνεργάτιδος της εκπομπής μας και του σταθμού, δίδας Ελπίδας Τζίβα, αναφερόμενο στο ζήτημα της "Νηστείας". Καλή σας ακρόαση! Πατήστε εδώ: http://analogio.webnode.com/

Παιδαγωγία εν Χριστώ [28]. Αφιερωμένη στον Άγιο Απόστολο Αριστόβουλο εκ των Ο'

Μη χἀσετε σήμερα, Τετάρτη 15 Μαρτίου, στις 20:00, την εκπομπή μας ΑΚΑΘΑΙΡΕΤΟΙ ΠΥΡΓΟΙ από την τηλεόραση του ΛΥΧΝΟΥ, της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, αφιερωμένη στον εορτάζοντα σήμερα Άγιο Νίκανδρο τον Αιγύπτιο. Καλή σας θέαση!

Σχετική εικόνα
Μη χάσετε σήμερα, Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017, στις 20:00, την εκπομπή μας ΑΚΑΘΑΙΡΕΤΟΙ ΠΥΡΓΟΙ, στην τηλεόραση του ΛΥΧΝΟΥ , της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, αφιερωμένη στον εορτάζοντα σήμερα Άγιο Νίκανδρο τον Αιγύπτιο. Καλή σας θέαση!

Ανδρέας Κάλβος (1792 - 1869)


Αποτέλεσμα εικόνας για ανδρεας καλβος
Ανδρέας Κάλβος (1792 - 1869)

Δημήτριος Π. Λυκούδης,

Θεολόγος - Φιλόλογος, Υπ. Δρας Παν/μίου Αθηνών


Προλεγόμενα

         Εκεί που το διαφωτιστικό ιδεώδες της ελευθερίας και οι φιλελεύθερες αξίες του διαφωτισμού διαπότισαν και συνάντησαν τη συνείδηση των Ελλήνων, εκεί που η αξιολογική αναφορά της "ευδαιμονίας" γνώρισε ως συνοδοιπόρο  το κίνημα του ρομαντισμού, κάπου εκεί, ανάμεσα, μπορούμε και αξίζει να μελετήσει κανείς το ιδεολογικό υπόστρωμα και το εν γένει έργο του Ανδρέα Κάλβου. Πρόκειται για τη σύζευξη μιας νεοκλασικιστικής παιδείας που συνοδοιπορεί με την ποίηση του ρομαντισμού και, ακόμη περισσότερο, ενίοτε, το ένα αλληλοπεριχωρείται στο άλλο. Σε αυτό το πνευματοφόρο και αρχαιοελληνικό πνεύμα, έχει περίοπτη θέση η ποιητική πνοή και έμπνευση του Κάλβου.