ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Περί της αγίας ταπεινοφροσύνης, υπό Δημητρίου Π. Λυκούδη

 

Περί της αγίας ταπεινοφροσύνης

Υπό Δημητρίου Π. Λυκούδη

Θεολόγου, Φιλολόγου, Ιστορικού

  Αποτελεί υψοποιό αρετή, εδραίωμα και στήριγμα της όλης πνευματικής ορθοπραξίας. Όποιος την ενημφεύθη, κατά τον Όσιο Ιωάννη της Κλίμακος, «είναι ήπιος, προσηνής, ευκατάνυκτος, ευσπλαγχνικός περισσότερο από κάθε άλλον. Είναι ακόμη γαλήνιος, χαρωπός, ευκολοκυβέρνητος, άλυπος, άγρυπνος, άοκνος, και απαθής» (Κλίμαξ, Περί Ταπεινοφροσύνης). Ο λόγος, ασφαλώς, περί της αγγελικής ταπεινώσεως, που κατά τον ως άνω Όσιο, μαζί με την αγάπη, αποτελούν ζεύγος ιερό, πολυσέβαστο, ουράνιο, πνευματοφόρο, χριστοκεντρικό, σωτήριο και φωτιστικό: «Η μία υψώνει και η άλλη συγκρατεί όσους υψώθηκαν και δεν τους αφήνει ποτέ να πέσουν».

Ο Οικουμενισμός - Νεανικές Αναζητήσεις 102, Τηλεόραση ΘΑΡΡΙ, Δημήτριος Λυκούδης

 

"Ο Οικουμενισμός", είναι το θέμα της 102ης εκπομπής ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ, στην τηλεόραση του ΘΑΡΡΙ, της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου. Την εκπομπή παρουσιάζει ο θεολόγος κ. Δημήτριος Λυκούδης. Η εκπομπή μεταδίδεται σε όλα τα Δωδεκάνησα κάθε Τρίτη 19:00​​​​​​​​​​​ – 20:00​​​​​​​​​​​ και σε επανάληψη, κάθε Τετάρτη 14:00​​​​​​​​​​​ – 15:00​​​​​​​​​​​.

Δείτε το βίντεο εδώ!

Άγιος Επιφάνιος, Αρχιεπίσκοπος Κύπρου (12/05) - Μυρίπνοα Άνθη 178, Δημήτριος Λυκούδης

 

Με τίτλο "Άγιος Επιφάνιος, Αρχιεπίσκοπος Κύπρου" προβάλλεται η 178η ραδιοφωνική εκπομπή ΜΥΡΙΠΝΟΑ ΑΝΘΗ. Την εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζει ο θεολόγος κ. Δημήτριος Λυκούδης.

Δείτε το βίντεο εδώ!

Η αγάπη έξω βάλλει τον φόβο - Παιδαγωγία 50, Δημήτριος Λυκούδης

 

Με θέμα "Η αγάπη έξω βάλλει τον φόβο " προβάλλεται η 50η ραδιοφωνική εκπομπή ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ. Την εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζει ο θεολόγος Δημήτριος Λυκούδης.

Δείτε το βίντεο εδώ!

Άγιος Ιερομάρτυς Φιλούμενος (16-29/11), ΜΑΣ ΡΩΤΑΤΕ; ΑΠΑΝΤΑΜΕ (20η) -Τηλεόραση ΘΑΡΡΙ, Δημ. Λυκούδης

 

Η 20η τηλεοπτική εκπομπή στην τηλεόραση του ΘΑΡΡΙ, "ΜΑΣ ΡΩΤΑΤΕ; ΑΠΑΝΤΑΜΕ". Η εκπομπή μεταδίδεται κάθε Σάββατο 19:00​​​​​​​-20:00​​​​​​​ και σε Επανάληψη κάθε Κυριακή πρωί 11:00​​​​​​​ - 12:00​​​​​​​ από την τηλεόραση του ΘΑΡΡΙ. Την εκπομπή παρουσιάζει ο θεολόγος κ. Δημήτριος Λυκούδης.

Δείτε το βίντεο εδώ!

"Ξεχάσαμε να λέμε ευχαριστώ", Διάλογος 110, Δημήτριος Λυκούδης

 

Με τίτλο "Ξεχάσαμε να λέμε ευχαριστώ", προβάλλεται η 110η ραδιοφωνική εκπομπή ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ. Την εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζει ο θεολόγος κ. Δημήτριος Λυκούδης.

Δείτε το βίντεο εδώ!