ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Νέα δημοσίευση του Δημητρίου Λυκούδη στην έντυπη εφημερίδα ΑΧΑΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ


Νέα δημοσίευση του Δημητρίου Π. Λυκούδη στην έντυπη εφημερίδα ΑΧΑΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ, Μ. Παρασκευή 17 Απριλίου 2020, με τίτλο "Σημεία των καιρών", Μ. Παρασκευή 17 Απριλίου 2020, αρ. φύλ. 557, σελ. 6

Διαβάστε εδώ!

Κυριακή των Μυροφόρων - Νεανικές Αναζητήσεις 148 - ραδιόφωνο

Στις Μυροφόρες είναι αφιερωμένη η υπ᾿αριθμόν 148η ραδιοφωνική εκπομπή ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ. Την εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζει ο Δημήτριος Λυκούδης.

Ακούστε εδώ την εκπομπή!

Οσία Ισιδώρα η διά Χριστόν σαλή. Εορτάζει 1η Μαΐου

Πρόκειται για μια χαρισματική Οσία, παράδειγμα απλότητος και ταπεινώσεως.
Διαβάζουμε στον οσιακό βίου του Οσίου Πιτυρούν (29/11) ότι ο άγιος έλαβε αγγελοφάνεια που τον καλούσε να επισκεφθεί ένα κοντινό σε αυτόν, γυναικείο μοναστήρι, ώστε να δει και να γνωρίσει από κοντά μια γυναίκα, που ήταν υψηλότερα από αυτόν στα πνευματικά μέτρα και σταθμά.
Ο Όσιος Πιτυρούν πήγε στο μοναστήρι και αφού είδε όλες τις μοναχές δεν αναγνώρισε σε καμία τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που τού είχε αποκαλύψει ο άγγελος. Ζήτησε τότε αν υπήρχε άλλη γυναικα στην Ι. Μονή και η Ηγουμένη απήντησε ότι υπάρχει μια δόκιμη ακόμη, η οποία δεν έχει "σώας τας φρένας" και, ένεκα τούτου, οι μοναχές την περιγελούν κάπως, και αστειεύονται μαζί της στην κουζίνα της Μονής. Ο Όσιος έδωσε εντολή να την φέρουν αμέσως μπροαστά του και όταν την αντίκρισε, αμέσως, έπεσε κατα γης και την προσκύνησε. Οι λοιπές μοναχές δεν πίστευαν όσα έβλεπαν. Το επόμενο πρωί, η γλυκυτάτη Οσία Ισιδώρα, για ν᾿ αποφύγει τους επαίνους που ήδη, είχαν ξεκινήσει να της αποδίδουν, έφυγε κρυφά, όρθρου βαθέως, από την Ι. Μονή προς άγνωστη κατεύθυνση, χωρίς να πει σε οποιονδήποτε το παραμικρό.
Κοιμήθηκε ειρηνικά, σε μονή της Αιγύπτου, στα 365μ.Χ.
Ας έχουμε τις πρεσβείες της