ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Πόσο «αθώα» είναι η δερματοστιξία (τατουάζ);

   Αποτέλεσμα εικόνας για δερματοστιξια
   Αφορμή για την εν λόγω "πνευματική" απορία στάθηκε η εικόνα, η εμφάνιση πολλών νέων που συναντώ, τόσο στο Πανεπιστήμιο όσο και στους δρόμους, στην τρέχουσα γύρω μας καθημερινότητα. Μαθητές, μικρά παιδιά, νέοι και νέες που μεταμορφώνουν την ωραιότητα του προσώπου και της υπάρξεώς τους, άλλοτε με ανούσια παιδαριώδη αυτοκόλλητα που παραπέμπουν και προϊδεάζουν σε μια πιθανή στο μέλλον δερματοστιξία, και, άλλοτε με ολοκληρωμένες επεμβάσεις (κυρίως μεγαλύτερες ηλικίες), σε τέτοια ποιότητα και έκταση επί του σώματός τους που, ειλικρινά, και μόνο στη θέα αυτών, δάκρυα αναδύονται από την καρδιά σου...! Αλήθεια, όμως, πόσο «αθώα» είναι μια τέτοια ενέργεια ως αυτή της δερματοστιξίας;

Γνωριμία με το πλοίο-γεωτρύπανο West Capella

Αποτέλεσμα εικόνας για γουεστ καπελα
   Δεν υπήρχε περίπτωση να είναι διαφορετικό. Με την ύπαρξη του πιθανού/ενδεχόμενου κινδύνου, τόσο ως εργατικού ατυχήματος όσο και κάποιου εν πλω αστάθμητου παράγοντα, οι 180 περίπου εργαζόμενοι στο πλοίο-γεωτρύπανο West Capella, στο θαλάσσιο οικόπεδο 11 της Κυπριακής ΑΟΖ, γνωρίζουν καλά τον τόπο που βρίσκονται. Άλλωστε, γι᾿ αυτό και οι αμοιβές τους εν πλω, μπορούν να φθάσουν ακόμη και τις 20.000 ευρώ μηνιαίως, ανάλογα, βέβαια, με την ειδικότητα και ιδιαιτερότητα του πόστου. Και αναφέρομαι στους 180 επιστήμονες, ηλεκτρονικούς, γεωλόγος, φυσικούς, ηλεκτρολόγους κ.α., πέραν του μόνιμου προσωπικού του πλοίου.
   Το πλοίο-γεωτρύπανο West Capella κατασκευάστηκε στα 2008 σε ναυπηγείο της Νότιας Κορέας. έχει μήκος 228. και πλάτος 42μ. Φέρει ελικοδρόμιο, κάτι που θεωρείται απολύτως φυσιολογικό για τη συνδρομή και της εναέριας έρευνας της συνόλου αποστολής του. Το γεωτρύπανό του μπορεί να φθάσει σε βάθος περίπου τα 3.050 και, ασφαλώς, η μέγιστη προσπάθεια γεώτρησης πολλαπλασιάζεται, φθάνοντας περίπου τα 10.000, πολλές, δε, φορές, και ξεπερνώντας αυτά.
   Αυτό, όμως, που κάνει το πλοίο να ξεχωρίζει είναι οι ανέσεις που προσφέρει στο προσωπικό του και στους εργαζόμενους σε αυτό. Πλούσια σε παροχές και άνετα δωμάτια, μπαρ, γυμναστήριο, τεράστιες αίθουσες αναψυχής και διασκέδασης, που, εν ολίγοις, δε ζηλεύει και πολύ από ένα κρουαζιερόπλοιο.
   Τώρα, αναρωτιέμαι, εάν και κατά πόσο μπορεί κανείς να απολαύσει αυτά ή να εργαστεί απερίσκεπτα, ακούγοντας διαρκώς στρατιωτικά ελικόπτερα να πετούν στον αέρα και ουκ ολίγα πολεμικά πλοία, διαφόρων χωρών, να βρίσκονται εγγύς και μακράν της πλωτής εξέδρας. Εκ του αποτελέσματος, φαίνεται πως οι εργαζόμενοι και το προσωπικό του πλοίου μπορούν απόλυτα να το επιτύχουν!

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στη Ναύπακτο

Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΑΥΠΑΚΤΟς
   Σήμερα το πρωί, Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017, στις 10:15 π.μ., σεισμός σημειώθηκε στη Ναύπακτο, μεγέθους 4,1 της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε περίπου 10 χιλιόμετρα νοτιανατολικά της πόλης.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια του Συλλόγου μας για συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα ακριτικά νησιά μας

Σχετική εικόνα
Διαβάστε εδώ για την προσπάθεια του Συλλόγου μας:
http://syllogososiosdavid.blogspot.gr/2017/07/blog-post_20.html