ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό - βίντεο

Η φωτογραφία της ημέρας!

Σχετική εικόνα

Ας ταξιδέψει ο νους μας συντροφιά με την αξεπέραστη φωνή της Μαρινέλλας και το τραγούδι "Καμιά φορά". 
Ακούστε το τραγούδι, ΕΔΩ!

Συναξάρι 18/08: Άγιοι Νεομάρτυρες Κωνσταντίνος εκ Καππούας και Ματθαίος εκ Σφακίων

Αποτέλεσμα εικόνας για κωνσταντινος εκ καπουας 18 αυγουστου

   Τη 18η μηνός Αυγούστου η αγία μας Εκκλησία εορτάζει την αγία μνήμη των Νεομαρτύρων Κωνσταντίνου εκ Καππούας της Θεσσαλίας και Ματθαίου εκ Σφακίων.
   Ο Κωνσταντίνος ήταν μουσουλμάνος αρχικά, γιός ενός Τούρκου αξιωματούχου, με κοινωνική και οικονομική ευρωστία για την εποχή. Τ᾿ όνομά του ήταν Σαΐμ, αλλά σε ηλικία είκοσι περίπου, χρόνων, βαπτίστηκε χριστιανός και έλαβε τ᾿ όνομα Κωνσταντίνος, από έναν λόγιο μοναχό που εγκαταβίωνε στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου, στην περιοχή Καπούα (Καππά σήμερα).
   Στην είδηση ότι ο Σαΐμ, έως τότε, αποκήρυξε τη μουσουλμανική του πίστη και βαπτίσθηκε χριστιανός με τ᾿ όνομα Κωνσταντίνος, ο πατέρας του νεομάρτυρα εξαγριώθηκε και αμέσως, έδωσε εντολή και φυλακίστηκε ο γιός του, αφού πρώτα πυρπόλησε και κατέστρεψε το μοναστήρι.
   Στις συνεχείς προτροπές των δεσμοφυλάκων να αρνηθεί τη χριστιανική του πίστη και να σωθεί, ο Κωνσταντίνος παρέμενε σταθερός και ακλόνητος. Τότε, ο πατέρας του έδωσε διαταγή ν᾿ απαγχονίσουν το γιό του. Τρεις φορές, όμως, κατά την Παράδοση, κοβόταν το σχοινί που επρόκειτο να κρεμάσουν τον Άγιο και τελικά, στις 18 Αυγούστου στα  1610 μ.Χ. αποκεφάλισαν τον Άγιο στο σημείο που είναι σήμερα κτισμένο το χωριό Καππά.
    Χριστιανοί έσπευσαν αργότερα και πήραν το τίμιο σκήνωμα του αγίου  και το ενταφίασαν κοντά στον τόπο του μαρτυρίου του.

Αποτέλεσμα εικόνας για ματθαιος εκ σφακιων 18 αυγουστου
   Ο άγιος Νεομάρτυς Ματθαίος γεννήθηκε στην Κρήτη, γύρω στα 1670 μ.Χ. στο Γερακάρι της Επισκοπής Λάμπης των Σφακίων. Ήταν γιός ιερέα, που σημαίνει ότι μεγάλωσε σε ένα χριστιανικό περιβάλλον και βοηθούσε τον πατέρα του "κρυφά" να λειτουργεί και κάμνει ιεραποστολή.
   Σε ηλικία, όμως, γάμου, ο Ματθαίος παρακινήθηκε από τους μουσουλμάνους, αποκήρυξε τον Κύριο Ιησού Χριστό και νυμφεύθηκε μια Οθωμανή, την Αϊσέ.
   Πέρασε καιρός αλλά ο Ματθαίος δε μπορούσε να βρει ανάπαυση. Κρυφά προσευχόταν και έκαμνε το σημείο του Σταυρού (τότε η Κρήτη ήταν υποταγμένη στους Τούρκους), γεγονός που εξόργισε τη γυναίκα του Αϊσέ και τον κατήγγειλε στον Τούρκο έπαρχο.
   Οδηγήθηκε στο Δικαστήριο και επειδή ομολόγησε Χριστό Εσταυρωμένο και Αναστάντα, οι Τούρκοι τον καταδίκασαν σε θάνατο. Ήταν 18 Αυγούστου στα 1697. Το παλικάρι του Χριστού μας ήταν περίπου, 30 χρόνων.
   Ευσεβείς χριστιανοί μετέφεραν το τίμιο σκήνωμά του και το ενταφίασαν στη γενέτειρά του, στο Γερακάρι. Ας έχουμε τις πρεσβείες του.

Πρόγραμμα προσκυνηματικών εκδρομών του Συλλόγου "ΟΣΙΟΣ ΔΑΒΙΔ Ο ΕΝ ΕΥΒΟΙΑ" έως τα Χριστούγεννα 2018

Ο Σύλλογος "ΟΣΙΟΣ ΔΑΒΙΔ Ο ΕΝ ΕΥΒΟΙΑ" συγκεντρώνει σχολικά είδη για τα ακριτικά νησιά μας

Γεφύρια της Ηπείρου!

Σχετική εικόνα

"Σ᾿ ακολουθώ", Β. Παπακωνσταντίνου!
Ακούστε το τραγούδι ΕΔΩ!