ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

ΣΥΝΑΞΑΡΙ: Οι Όσιοι Συμεών και Ιωάννης - Σάββατο, 21 Ιουλίου

Αποτέλεσμα εικόνας για συμεων και ιωαννης 21 ιουλιου

   Οι Όσιοι Ιωάννης και Συμεών έζησαν στα χρόνια του βασιλιά Ιουστίνου του νέου, γύρω στα 518 μ.Χ. Με καταγωγή από την Έδεσσα της Συρίας, οι δύο καρδιακοί φίλοι, πήραν την απόφαση να μονάσουν και να αφιερωθούν ολοκληρωτικά στον Άγιο Θεό.
   Ξεκίνησαν, λοιπόν, για τα Ιεροσόλυμα, αναζητώντας τόπο ιερό για να εγκατασταθούν. Κατέληξαν στην Ι. Μονή του Αγίου Γερασίμου, και, αφού έγιναν Μοναχοί, μετά από μία μόλις εβδομάδα, κατέφυγαν στην έρημο για περισσότερη άσκηση.
   Στην έρημο διέμειναν 40 ολόκληρα χρόνια και ασκήθηκαν σκληρά, φθάνοντας σε υψηλά πνευματικά επίπεδα. Αργότερα, ο Συμεών, επέστρεψε στα Ιεροσόλυμα και για να αποφύγει επαίνους και αναγνώριση, προσποιούνταν τον σαλό και κουτό άνδρα.
   Έτσι, ο Συμεών κοιμήθηκε πτωχός και "σαλός" δια τον κόσμο και λίγο αργότερα, όταν έφθασε και ο Ιωάννης στα Ιεροσόλυμα, κοιμήθηκε εν ειρήνη και ο ίδιος.

Διαβάστε ακόμη:



Ιερό Μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά την εν Κύπρω τουρκική εισβολή του 1974

Αποτέλεσμα εικόνας για ιερος ναος υπαπαντης λοφου αξιωματικων



Την Κυριακή 22 Ιουλίου 2018, εορτή των Αγίων Μαρίας Μαγδαληνής και Μαρκέλλας, θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στις 07:30, και θα τελεσθεί Ιερό Μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά την εν Κύπρω τουρκική εισβολή του 1974.

Δείτε επίσης:

Εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Φωκά επισκόπου Σινώπης στον Ι.Ν. Υπαπαντής του Κυρίου Λόφου Αξιωματικών Περιστερίου

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος φωκας επισκοπος σινωπης



Κυριακή 22 Ιουλίου 2018
19:00 Πανηγυρικός Εσπερινός

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018
07:30 Όρθρος και Θεία Λειτουργία

Θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Φωκά επισκόπου Σινώπης, το οποίο φυλάσσεται στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου Λόφου Αξιωματικών Περιστερίου.

Δείτε επίσης:

Χειμερινή Ανάβαση στον Άθωνα (Α' μέρος)


Ένα όμορφο οδοιπορικό στον Άθωνα! Διαβάστε το πρώτο μέρος της αγιορείτικης ανάβασης με τις πλούσιες φωτογραφίες  ΕΔΩ!

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Σύλληψη τεσσάρων Τούρκων στον Έβρο

Αποτέλεσμα εικόνας για εβρος
   Τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν δίπλα στον ποταμό Έβρο. Οι συλληφθέντες ισχυρίστηκαν ότι είναι φίλοι και, κάποιοι από αυτούς, δημοσιογράφοι, οι οποίοι εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος για να καλύψουν ειδησεογραφικά την έρευνα για τον εντοπισμό τεσσάρων Τούρκων αγνοουμένων στον ποταμό.
 Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία περί εισόδου σε απαγορευμένη περιοχή!

Η φωτογραφία της ημέρας από το ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ!

Σχετική εικόνα