ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016

Επιστημονική ημερίδα με θέμα "Η πρόληψη των αυτοκαταστροφικών συμπεριφορών σε περίοδο κοινωνικό - οικονομικής κρίσης", το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, από 09:30 - 15:30, στην αίθουσα συγκεντρώσεων του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Σεβαστουπόλεως 113 (ΕΨΕ)


     Η ημερίδα οργανώνεται από το περιοδικό "Ψυχιατρική" της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας(ΕΨΕ). Κάθε χρόνο, περίπου 1.000.000 αυτοκτονίες σημειώνονται παγκοσμίως. Κάθε 20 δευτερόλεπτα συντελείται μία αυτοκτονία, ενώ κάθε δευτερόλεπτο πραγματοποιείται μία απόπειρα. Να σηκώσουμε τα χέρια ικετευτικά στον Ουρανό και να παρακαλέσουμε για όλους τους αδελφούς μας απανταχού, ανεξάρτητα από το χρώμα, τη γλώσσα, την καταγωγή, τη φυλή, την εθνικότητα. Ένα κομποσχοίνι υπέρ ελέους και φωτισμού της συμπαντικής κτίσης: "Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, ελέησον τον κόσμον Σου".

"ΑΝΑΛΟΓΙΟ", το ραδιόφωνο της συντροφιάς μας!


     Ο διαδικτυακός ραδιοφωνικός μας σταθμός με πνευματική θεματολογία και αρκετή ξεκούραστη μουσική. Από 22:00 έως 10:00 π.μ. καθημερινά συνδεόμαστε με τον ραδιοφωνικό σταθμό "΄Αγια Μετέωρα", ενώ την υπόλοιπη ημέρα, πέρα από τις πνευματικές ομιλίες, εκπέμπουμε ξεκούραστη μουσική για όλους. Μέσα στον τρέχοντα μήνα θα αρχίσουμε και τις ζωντανές εκπομπές μας, καθώς και τις συνεργασίες με νέους συνεργάτες, οι οποίοι και θα παρουσιάζουν εκπομπές εβδομαδιαίως ποικίλης θεματολογίας. Στόχος και σκοπός μας η προσέγγιση της νεότητας. Οι νέες και οι νέοι μας. Καλή σας ακρόαση! Θερμές ευχαριστίες και στην ιστοσελίδα ΟΥΡΑΝΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ, που αυτοβούλως προθυμοποιήθηκε να συμπεριλάβει τον ραδιοφωνικό μας σταθμό στην ήδη πλούσια θεματολογία της.

Και εδώ η ιστοσελίδα ΟΥΡΑΝΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Είναι αλήθεια ότι καταργείται η πρωινή προσευχή στα σχολεία μας;

    
     Δεν είναι αλήθεια. Η πρωινή προσευχή ΔΕΝ καταργείται από τα ελληνικά σχολεία μας. Βέβαια, με σχετική εγκύκλιο της παρούσας αθεοκεντρίζουσας Κυβέρνησης (Εγκύκλιος 2016-2017, αρ. Πρωτ.: 139808/Δ1/3116), ΔΕΝ καταργείται η πρωινή προσευχή αλλά δεν αναφέρεται καν. Συντελείται δηλαδή η έντεχνη αποσιώπησή της και περιθωριοποίησή της με απώτερο στόχο, ει δυνατόν, να το κατορθώσουν στο μέλλον! Δεν καταργείται όμως η πρωινή προσευχή στα σχολεία γιατί διασφαλίζεται από Προεδρικό Διάταγμα (και ο σημαιοστολισμός επίσης), και μάλιστα με το Π.Δ. 201/98 (ΦΕΚ 161 τ. Α'), άρθρο 13, παράγραφος 5, εδάφιο α'. Μου κεντρίζει όμως την προσοχή η άμεση και ταυτόχρονα πρόχειρη, για να μην χαρακτηρίσω διαφορετικά την ενέργεια, προσπάθεια συναδέλφων θεολόγων-αθεολόγων, που υποστηρίζουν ότι δεν πειράζει και να καταργηθεί, αφού πλέον, αποδεδειγμένα, με τον τρόπο που γίνεται μόνο προσευχή δεν είναι. Αναλογικά και επαγωγικά σκεπτόμενοι, ερωτώ, μήπως και να καταργήσουμε την εκπαίδευση και εν γένει την παιδεία δημόσιου χαρακτήρα αφού, ομοίως, με τον τρόπο που λαμβάνει χώρα δεν έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα; Να γίνεται η προσευχή, να εξακολουθήσει να γίνεται έστω και όπως γίνεται. Σημαία είναι, σημαία ομολογίας και ορθοπραξίας στα παιδιά και στα σχολεία μας. Δείτε τις ελληνικές σημαίες που κυματίζουν ἐρημες στις βραχονησίδες του Αιγαίου μας! Ομολογία κάμνουν γης Ηρώων και Μαρτύρων, γης Αγίων του τόπου μας! Να συνεχιστεί η προσευχή και να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις πραγμάτωσής της! Ζει Κύριος ο Θεός!