ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Ιωάννου του Προδρόμου και το Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού στον Ι.Ν. Αγίων Αθανασίου και Ευγενίας Περιστερίου

Σχετική εικόνα


Τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017, στις 18:00, θα ψαλλεί η Παράκληση του Τιμίου Προδρόμου στον Ιερό Ναό Αγίων Αθανασίου και Ευγενίας Περιστερίου και στις 19:00 θα τελεσθεί το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου. Επίσης, θα τεθούν σε προσκύνηση τεμάχιο των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Ιωάννου του Προδρόμου και Νικηφόρου του Λεπρού.

Έκρηξη σε συρμό του μετρό στο Δυτικό Λονδίνο

Αποτέλεσμα εικόνας για εκρηξη σε μετρο στο δυτικο λονδινο
    Πιθανότητα σε εμπρηστικό μηχανισμό οφείλεται η έκρηξη σε συρμό του μετρό, στο Δυτικό Λονδίνο, στο Πάρσονς Γκριν, σήμερα, Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για τραυματίες. Οι Αστυνομικές Αρχές έχουν σπεύσει στην περιοχή και οι υπεύθυνοι του μετρό έχουν διακόψει την κυκλοφορία των συρμών και στις δυο κατευθύνσεις.

Οικολογική βόμβα και καταστροφή στον Σαρωνικὀ

    Αποτέλεσμα εικόνας για μαυρισε ο σαρωνικος
    "Μαύρισε" όλος ο Σαρωνικός και, μαζί του, μαύρισαν και οι ακτές της Αττικής! Η οικολογική καταστροφή, από το πετρέλαιο που έφερε το μικρό δεξαμενόπλοιο, είναι τεράστια. Μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου, επιτόπιες θαλάσσιες έρευνες, συσκέψεις επί συσκέψεων - ολίγον αργοπορημένες - και ο Αργοσαρωνικός σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι ειδικοί περιβαλλοντολόγοι υποστηρίζουν ότι θα χρειαστούν 5 με 10 χρόνια προκειμένου να επανέλθει ο θαλάσσιος χώρος στην προτέρα του κατάσταση.
    Παράλληλα, δε, οι δήμαρχοι των πληγεισών περιοχών προαναγγέλουν την προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη, αναζητώντας λύση και επιδιώκοντας την τιμωρία των υπευθύνων.
    Το πλοίο παραμένει βυθισμένο σε βάθος 24 μέτρων και πολλοί είναι εκείνοι που "απορούν", καθώς χρειάστηκαν μόλις 15 λεπτά της ώρας για να βυθιστεί, έχοντας 2 μόνο εν αυτώ, από τα 9 άτομα του πληρώματος και, μάλιστα, με ήρεμη θάλασσα, σχεδόν αγκυροβολημένο. 
    Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, η πιθανότερη αιτία βύθισης του μικρού πλοίου προήλθε από εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο. Περισσότερα, ουδείς , ακόμη, γνωρίζει.
     Πέρα από τις όποιες ευθύνες των επισήμων φορέων (προσωπικά, με αφήνει αδιάφορο εάν και πώς θα αποδοθούν), και, παρά τη δέσμευση του Υπουργού Ναυτιλίας ότι σε 25-30 ημέρες θα έχει αλλάξει η εικόνα των περιοχών που επλήγησαν, η εικόνα της καταστροφής είναι αποκαρδιωτική και άκρως επικίνδυνη. Τουλάχιστον, στην ευρύτερη περιοχή του Φαλήρου, οφθαλμοφανώς διαπίστωσα ότι πράγματι, "μαύρισε" ο τόπος ολόκληρος!

Ιεροί Ναοί που πανηγυρίζουν επί τη εορτή της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων της, Αγάπης, Ελπίδας, Πίστης

Αποτέλεσμα εικόνας για αγια σοφια και θυγατερων
Ιερός Ναός Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού
Ιερός Ναός Αγίας Σοφίας Πειραιώς
Ιερός Ναός Αγίας Σοφίας Ακροπόλεως
Ιερός Ναός Αγίας Σοφίας Δράμας
Ιερός Ναός Αγίας Σοφίας Πατρών
Ιερός Ναός Αγίας Σοφίας Γ.Ν. "Σωτηρία"
Ιερός Ναός Αγίας Σοφίας Νοσοκομείο ''Παίδων Αγίας Σοφία''
Ιερός Ναός Αγίας Σοφίας Λαμίας
Ιερός Ναός Αγίας Σοφίας Άρτης
Ιερός Ναός Αγίας Σοφίας Θεσσαλονίκης
Ιερός Ναός Αγίας Σοφίας Ναυπλίου
Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Μπούρα
Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίας Σοφίας του Ιερού Ναού Αγίου Γερασίμου Λεχαίου Κορινθίας
Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίας Σοφίας του Ιερού Ναού Θείας Μεταλήψεως Δραπετσώνας

Σημείωση: Τόσοι οι Ιεροί Ναοί που πανηγυρίζουν όσο και οι Ιερές Αγρυπνίες που αναρτούμε κάθε Κυριακή εσπέρας, ενημερώνονται συνεχώς και προσθέτουμε νέα στοιχεία και μετά την αρχική ανάρτηση της είδησης! Μπορείτε, λοιπόν, να ανατρέχετε και μετά την αρχική ανάρτηση για περισσότερη και εγκυρότερη ενημέρωση!