ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Απόψε στις 21:00, συνδεόμαστε με το "Αναλόγιο" για να ακούσουμε ζωντανά τις εκπομπές ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ και ΚΑΤΑ ΑΙΡΕΣΕΩΝ


  
Στις 21:00, σε λίγο δηλαδή, συνδεόμαστε με τον 24ωρο διαδικτυακό ραδιοφωνικό μας σταθμό "Αναλόγιο" για να ακούσουμε ζωντανά την εκπομπή μας ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (12). Συζητάμε για τρέχοντα θέματα της καθημερινότητας και διαβάζουμε κείμενο αδημοσίευτο της θεολόγου Ελπίδας Τζίβα. Στη συνέχεια, στις 21:30, χωρίς διακοπή, συνεχίζουμε με την εκπομπή μας ΚΑΤΑ ΑΙΡΕΣΕΩΝ (2), στην οποία αποδομούμε μία προς μία τις πλάνες των μαρτύρων του Ιεχωβά. Συνδεθείτε εδώ: http://analogio.webnode.com/

Επιτρέπεται να εορτάζουν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί την εορτή της Μητέρας, του Πατέρα, του Παιδιού κ.ά.;

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ
   Δεν αρμόζει στο Σώμα της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας να ενοχοποιεί και να ποινικοποιεί κάθε εκδήλωση και εορτή, κάθε δράση και αφορμή για αληθινή χαρά και ουσιαστική ευφροσύνη. Πλην όμως, για ποια ουσιαστική και αληθινή εορτή ομιλούμε; 
 Κάθε ορθόδοξος χριστιανός εορτάζει λειτουργικά και μυστηριακά εντός της Αγίας μας Εκκλησίας. Πότε; Σε κάθε Θεία Λειτουργία, εκεί όπου, σε κάθε Θεία Λειτουργία, τιμούμε και εορτάζουμε με ανείπωτη τιμή και σεβασμό τον αληθινό Πατέρα και την Κυρία Θεοτόκο, ως την αληθινή μας Μητέρα. Παράλληλα δε, εντός της Αγίας μας Εκκλησίας, είναι αλήθεια, τιμάται και αποδίδεται μετά της προσηκούσης τιμής και ο σεβασμός προς τους κατά σάρκα γονείς μας, προς τα παιδιά μας,  ουχί μόνον ακολουθώντας και εκφράζοντας την ορθόδοξη πνευματικότητα ως βίωμα, αλλά, ταυτόχρονα,  καλλιεργώντας την κοινοτική λειτουργική συνοχή "εν Χριστώ" και διά Χριστόν μέσα στη Θεία Λειτουργία. Επομένως, έχουμε εορτές να ευφρανθούμε αληθινά και ν᾿ αποδώσουμε τιμή και σεβασμό. 
 Ας εορτάσουμε αυτές, δεν έχουμε ανάγκη από άλλες. Διότι, σε μία τέτοια περίπτωση, αναρωτιέμαι, γιατί να μην εφεύρουμε και την εορτή της μητέρας Γης, του Συμπαντικού Θεού των όλων, του αγάμου, του εγγάμου, του πεπλανημένου, του αδικημένου, του ξενιτεμένου και του κάθε ερωτευμένου; Έχουμε εορτές και δη, αληθινές, χριστοκεντρικές, λειτουργημένες! Αν έχουμε και αληθινή διάθεση να τις εορτάσουμε εκκλησιοκεντρικά και ανθρώπινα, ναι, να προστρέξουμε στην κυριακάτικη Θεία Λειτουργία. Αφήσαμε τις Εορτές των εορτών και κοιτάμε να εορτάσουμε με όσα σκηνοθετημένα σκουπίδια μάς πλασάρουν καθημερινά τα ΜΜΕ από τις καλένδες της Δύσεως. Προσοχή, λοιπόν!

Απόσπασμα από το βιβλίο του Δημητρίου Π. Λυκούδη με τίτλο "Λειτουργικά Ζητήματα", τόμος Α', που κυκλοφορεί σε όλα τα χριστιανικά βιβλιοπωλεία, καθώς και από τις Εκδόσεις ΕΠΙΡΡΩΣΗ, ΕΔΩ!

Τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου εν Βουνένοις στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αλμυρού

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος νικολαος ο εν βουνενοις

Την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 στις 18:30, ο Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αλμυρού στο Βόλο θα υποδεχθεί τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου εν Βουνένοις, το οποίο θα παραμείνει στον Ναό μέχρι την Τρίτη 23 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια παραμονής του Ιερού Τεμαχίου θα τελούνται καθημερινά Ιερές Ακολουθίες.

Πτώση 4,3% στις ξένες επενδύσεις στην Κίνα

Σχετική εικόνα
   Υποχώρησε τον περασμένο μήνα κατά 4,3% το ύψος των ξένων επενδύσεων στην Κίνα!

Η Τιμία Εσθήτα της Παναγίας στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ναυπλίου


Την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017, ο Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ναυπλίου υποδέχθηκε την Τιμία Εσθήτα της Παναγίας από τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Εμπορείου Θήρας, όπου θα παραμείνει έως την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του Ιερού Κειμηλίου θα τελούνται καθημερινά Ιερές Ακολουθίες.

Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό

Αποτέλεσμα εικόνας για ελληνικο πολεμικο ναυτικο
Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό! Δείτε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=Oud9WCcQ4jY#t=2.250486

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Αρχαγγελιώτισσας στον Ι.Ν. Αναλήψεως του Χριστού στο Βόλο

Σχετική εικόνα

Την Δευτέρα 15 Μαΐου 2017, ο Ιερός Ναός Αναλήψεως του Χριστού στο Βόλο υποδέχθηκε την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Αρχαγγελιώτισσας από την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου, όπου και θα παραμείνει μέχρι το Σάββατο 20 Μαΐου 2017. Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοιχτός από τις 07:00-13:00 και από τις 17:00-22:00, όπου καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες.

Καταστροφές σε δημοτικό σχολείο του Ηρακλείου

Αποτέλεσμα εικόνας για σχολειο ηρακλειου καταστροφες
   Το Δημοτικό σχολείο στο Σγουροκεφάλι του Δήμου Χερσονήσου δέχθηκε με μανία τους βανδαλισμούς δύο ανήλικων αγοριών. Την κατεστραμμένη εικόνα, σπασμένες καρέκλες, κατεστραμμένοι πυροσβεστήρες, σπασμένες πόρτες και παράθυρα, συνθήματα στους τοίχους κ.ά., αντίκρισαν δάσκαλοι και μαθητές εχθές, το πρωί της Τρίτης16 Μαΐου. Μετά από αυτοψία του χώρου από αστυνομικούς, ένας εκ των ανήλικων δραστών διαφεύγει της σύλληψης.

18χρονος Ινδός έφτιαξε τον ελαφρύτερο δορυφόρο του κόσμου

Αποτέλεσμα εικόνας για δορυφορος
   Είναι μόλις 18 χρόνων. Ο Ριφάθ από την Ινδία κατασκεύασε τον ελαφρύτερο δορυφόρο του κόσμου. Έχει τ᾿ όνομα KalamSat και ζυγίζει 64 γραμμάρια. Ο δορυφόρος αυτός θα εκτοξευτεί από εγκαταστάσεις της NASA τον επόμενο μήνα.

"Θεολογικό Υπόμνημα": Ανανεωμένο, εμπλουτισμένο, αξιόπιστο! Συνεχής ροή ειδήσεων!


   Με νέα θεματολογία, ανανεωμένο, εμπλουτισμένο και με συνεχή ροή ειδήσεων  (σχεδόν ανά ώρα), το "Θεολογικό Υπόμνημα" εγγυάται την έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση και πληροφόρησή μας σε διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Πνευματικά ζητήματα, απαντήσεις επί λειτουργικών ερωτημάτων, θεολογικές τηλεοπτικές  και ραδιοφωνικές εκπομπές, εκκλησιαστικές ειδήσεις για Ιερές Αγρυπνίες και παρουσία Ιερών Λειψάνων και θαυματουργών εικόνων, τρέχουσα πολιτιστική, κοινωνική και λαογραφική ειδησεογραφία από την Ελλάδα και τον κόσμο. Συνδεθείτε και μάθετε έγκυρα και χωρίς διαφημίσεις όσα σας ενδιαφέρουν!
Πατήστε εδώ: (ή αναζητήστε άμεσα στο google πατώντας Θεολογικό Υπόμνημα)

Υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής και τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου σε Ιερούς Ναούς της Αττικής

Αποτέλεσμα εικόνας για αγια μαρια η μαγδαληνη εικονα

Την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017, ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Αγίας Τριάδος Ν. Ηρακλείου υποδέχθηκε το Ιερό Λείψανο της αριστεράς χειρός της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής και τεμάχιο από το Τίμιο Ξύλο του Σταυρού του Κυρίου μας. Την Πέμπτη 18 Μαΐου στις 19:00 θα ψαλλεί Ιερά Παράκληση προς ενίσχυση και ευλογία των μαθητών για την εξεταστική περίοδο και την Παρασκευή 19 Μαΐου 20:00 Ιερά Αγρυπνία. 
Τα Ιερά Σεβάσματα θα παραμείνουν στον Ναό έως το απόγευμα του Σαββάτου 19 Μαΐου, απ'όπου θα αναχωρήσουν για τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Ιωνίας.
Την Κυριακή 21 Μαΐου 2017 και ώρα 17:00, η Ι.Μ. Αναλήψεως Βύρωνα θα υποδεχθεί τα Ιερά Σεβάσματα. Θα ψαλλεί Παράκληση της Αγίας και στη συνέχεια θα ακολουθήσει Ιερά Αγρυπνία. Η Αγρυπνία θα αρχίσει στις 20:00 και θα τελειώσει στις 02:00. Το πρωί της Δευτέρας 22 Μαΐου 2017 στις 06:00 θα έχει Θεία Λειτουργία και προσκύνηση των Ιερών Σεβασμάτων, τα οποία θα αναχωρήσουν την ίδια μέρα στις 11:00 το πρωί για την Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους.