ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Της Θεολογίας το ανεπαίσχυντον!

Αποτέλεσμα εικόνας για βαβελ
  «Άκουε θαυμάτων Ουρανέ, ενωτίζου δε γη». Τα λόγια αυτά αποτελούν την απαρχή του τροπαρίου του δ' κανόνος του Όρθρου, προς τιμήν της Κυρίας Θεοτόκου (βλ. Παρακλητική, Ήχος Α', Κυριακή πρωί) και, συνάμα, αποτελούν τον τίτλο της νέας ετικέτας του Ιστολογίου μας "Θεολογικό Υπόμνημα", η οποία θα περιλαμβάνει σχόλια, επί καθημερινής βάσεως, για όσα λαμβάνουν χώρα γύρω μας.
    "Της Θεολογίας το ανεπαίσχυντον!" είναι ο τίτλος της αποψινής μου σκέψης. Χρόνια με ταλανίζει ο λογισμός! Τόσα κείμενα, τόσοι θεολογικοί τόμοι Σοφίας, τόση ευλογία και εμείς "οι πιστοί" παραμένουμε πιστά αγκυλωμένοι στο σκοτάδι, στη μιζέρια, στη χαμέρπεια, στην κακότητα.
   Και καλά τα κείμενα. Σκέπτομαι, ίσως, κάποιοι δε φρόντισαν, δεν επιθυμούν να μελετήσουν. Οι δε Ιεροκήρυκες, όμως; Γεμάτος ο τόπος! Κληρικοί και λαϊκοί! Και; Γιατί; Πώς εκφράζεται τόση αδιαφορία;
   Και, όμως, Θεολογικό Υπόμνημα. Τόσοι Ιεροκήρυκες, κληρικοί και λαϊκοί, τόσες ομιλίες, τόσα κηρύγματα, πλην, όμως, και άλλες τόσες δογματικές, ποιμαντικές και χριστιανικές προσεγγίσεις! Ορθόδοξη; Του ιερού Ευαγγελίου; Του Χριστού; Ελάχιστες! Μετρημένες στα δάκτυλα! Να γιατί τρελαίνεται ο κόσμος, το χριστεπώνυμο πλήρωμα, διότι ο κάθε ανίδεος θεολόγος, ο κάθε αμύητος, ο κάθε άγευστος της ορθοπραξίας τολμάει και στέκεται προ των Αγίων Πατέρων και εξηγεί, ερμηνεύει, μεταφράζει, καινοτομεί κατά την άμοιρη και ταλαίπωρη κρίση του, παρερμηνεύοντας τους λόγους τους και, πολύ δε, περισσότερο, αλλοιώνοντας, στ᾿ όνομα της Παγκοσμιοποίησης, του Οικουμενισμού και της άνευ ὀρων και δεσμεύσεων αγάπης, το καθάριο ευαγγελικό και ορθόδοξο μήνυμα. Στώμεν καλώς!

Τεμάχιο των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Θεοδοσιατών Οσιομαρτύρων στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Νίκαιας

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιοι θεοδοσιας οσιομαρτυρες


Ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Νικαίας πανηγυρίζει την Ιερά Μνήμη των Αγίων Θεοδοσιατών Οσιομαρτύρων, θέτοντας προς προσκύνηση τεμάχιο των Ιερών Λειψάνων τους, με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018
17:00 Πανηγυρικός Εσπερινός - Προσκύνηση Ιερών Λειψάνων

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018
07:00 Όρθρος και Θεία Λειτουργία
17:00 Εσπερινός - Ιερά Παράκληση Οσίων Μαρτύρων

Τα Ιερά Λείψανα θα παραμείνουν προς προσκύνηση μέχρι την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018.

ΑΝΑΛΟΓΙΟ! Το 24ωρο διαδικτυακό ραδιόφωνο της συντροφιάς μας!

Σχετική εικόνα
   Συνδεθείτε με το ΑΝΑΛΟΓΙΟ πατήστε εδὠ! τον 24ωρο διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό της συντροφιάς μας και απολαύστε το ξεκούραστο μουσικό, και όχι μόνο, πρόγραμμα!