ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

Ο Παράδεισος της Νισύρου

  Αποτέλεσμα εικόνας για νισυροσ
   Για εσένα που αγαπάς την απόλυτη μοναχικότητα και μοναξιά! Για εσένα που αγαπάς και αναπαύεσαι στην εκούσια μόνωση! Για εσένα που επενδύεις στο όνειρο και στην εφέστια ενατένιση του Πελάγους, νησιά σαν και αυτό αξίζει να επισκεφθείς, αξίζει να ταξιδέψεις πριν κλείσεις τα μάτια...!
   Η Νίσυρος ανήκει στα Δωδεκάνησα και στο νότιο Αιγαίο. Ανάμεσα σε Κω, Τήλο και Αστυπάλαια, περίπου 9 ναυτικά μίλια ανατολικά από το τουρκικό ακρωτήρι, η Νίσυρος με έκταση 41 τετραγωνικά χιλιόμετρα και 987 κατοίκους (2011) φυλάσσει "Θερμοπύλες" και στέκει αγέρωχη και δεσποτική στη μανία του απέραντου γαλάζιου. Ο Εμπορειός, οι Πάλοι, το Μανδράκι (πρωτεύουσα), τα Νικειά και τα Λουτρά αναμένουν καθέ εξερευνητή και ταξιδιώτη δίπλα τους.
Σχετική εικόνα
   Η Νίσυρος αποτελείται απο ηφαιστειογενή βουνά, με αξιοσημείωτη την "καλδέρα" στο κέντρο του νησιού, μέσα στην οποία διατηρείται ο μεγαλύτερος υδροθερμικός κρατήρας του κόσμου (με διάμετρο 300 μέτρα). Στο νησί υοπάρχουν συνολικά πέντε κρατήρες και η τελευταία έκρηξη ηφαιστείου έλαβε χώρα στα 1888. Παρά ταύτα, ένεκα της ηφαιστειακής δραστηριότητας της νήσου, πολλές είναι οι θερμικές πηγές σε όλη την έκτασή της.
Οι κάτοικοι, κυρίως, ασχολούνται με το ψάρεμα και την αλιεία. Τα έθιμα, η λαογραφία, τα ήθη του τόπου διαδραματίζουν καταλυτικό ρόλο στην τρέχουσα καθημερινότητα των κατοίκων της. Το πανηγύρι της Παναγιάς της Σπηλιανής, 15 Αυγούστου, αλήθεια, πόσα έχει να θυμίσει σε καθέναν που ευτύχησε στο παρελθόν να το βιώσει δια ζώσης!
Αποτέλεσμα εικόνας για νισυροσ
   Η Νίσυρος απέχει με πλοίο από το λιμάνι του Πειραια 13 ώρες. Ασφαλώς, κάθε ενδιαφερόμενος δύναται να ανακαλύψει και άλλους πλέον γρήγορους και πρόσφορους τρόπους προσέγγισης και επίσκεψης στο νησί. Η Νίσυρος το αξίζει! Τολμήστε το!

Τα θέματα των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών μας κατά την τρέχουσα εβδομάδα (23/01 - 29/01/2017)

Αποτέλεσμα εικόνας για AGIOW GRHGORIOW O UEOLOGOW
Σας κοινοποιώ τα θέματα των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών μας κατά την τρέχουσα εβδομάδα (23/01 - 29/01/2017):

1. ΜΥΡΙΠΝΟΑ ΑΝΘΗ, αφιερωμένη στον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο (25/01), διάρκειας 30΄,
2. ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ, αφιερωμένη στην καταπολέμηση της μαγείας, καφεμαντείας, χαρτομαντείας και της βασκανίας  (ξεματιάσματος...), διάρκειας 50΄,
3. ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ (67), με νεανικές ερωταπαντήσεις, διάρκειας 50΄.
Σε αυτήν την εκπομπή συζητάμε:
- Να κηρύττουν οι λαϊκοί θεολόγοι;
- Τι είναι το κομποσχοίνι; Ποιά η ιστιορία και σημασία του;
- Γιατί ο διάβολος χαρακτηρίζεται ως "μυρμηγκολέων;",
4. ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ, με θέματα που άπτονται της γονεϊκής και εκπαιδευτικής ιδιαιτερότητος, διάρκειας 40΄,
5. ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ (ΘΑΡΡΙ, 29), στην τηλεόραση του ΘΑΡΡΙ, της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, με θέμα "Το διαζύγιο". Η εκπομπή μεταδίδεται εκάστη Τρίτη 20:00 - 21:00 και Τετάρτη 18:00 - 19:00 σε επανάληψη, διάρκειας 50΄,
6. ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, εκπομπή με σχολιασμό της τρέχουσας πραγματικότητας και ενημέρωση των Μελών και φίλων του Συλλόγου Συμπαράστασης αδελφών "Ο Όσιος Δαβίδ ο εν Ευβοία" για τις δραστηριότητες του Συλλόγου μας. Η εκπομπή, διάρκειας 30΄,  μεταδίδεται ζωντανά εκάστη Πέμπτη στις 21:00 (ή Κυριακή) από το 24ωρο διαδικτυακό μας ραδιόφωνο "Αναλόγιο" http://analogio.webnode.com/

Δείτε εδώ το ιστολόγιο ΚΗΡΥΚΑΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ με το μεγαλύτερο μέρος των εκπομπών μας (καθημερινά εμπλουτίζεται): http://kirikasmetanoias.blogspot.gr/

Συνδεθείτε εδώ για να ακούσετε τις εκπομπές μας (Ιερές Μητροπόλεις που εκπέμπουμε):

Νέες δραστηριότητες του Συλλόγου Συμπαράστασης αδελφών "Ο Όσιος Δαβίδ ο εν Ευβοία"

   Δείτε το νέο ιστολόγιο του Συλλόγου Συμπαράστασης αδελφών "Ο Όσιος Δαβίδ ο εν Ευβοία" και ενημερωθείτε για όλες τις δραστηριότητες του Συλλόγου.

Ψήφισε η Τουρκία το νομοσχέδιο για την συνταγματική αναθεώρηση

   Αποτέλεσμα εικόνας για εθνοσυνελευση τουρκιας
   Η Τουρκική εθνοσυνέλευση υπερψήφισε το νομοσχέδιο για την συνταγματική αναθεώρηση εχθές, 21 Ιανουαρίου 2017, δίδοντας στον Πρόεδρο Ερντογάν τη δυνατότητα να κάμνει όποτε εκείνος κρίνει δημοψήφισμα. Ο ίδιος ο Ερντογάν εκζητά τη στήριξη των πολιτών για να γίνει...σουλτάνος!!! Με το νέο νομοσχέδιο, ο Ερντογάν δύναται να παραμείνει στη θέση του Προέδρου έως το 2029, αφού προηγουμένως καταργήσει τη θέση του σημερινού, σχεδόν διακοσμητικού, πρωθυπουργού της χώρας του.

Γιατί οι Άγιοι Πατέρες χαρακτηρίζουν τον διάβολο "μυρμηγκολέων;"

Αποτέλεσμα εικόνας για κλιμακα πατερων
     Οι Άγιοι Πατέρες, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζουν τον διάβολο ως "μυρμηγκολέων". Γιατί όμως; Ο διάβολος, αρχικά, όταν ως προσβολή , ως πονηρός και βλάσφημος ή κακόβουλος λογισμός επιτίθεται, επειδή είναι στην αρχική επίθεσή του (προσβολή), ομοιάζει ωσάν μυρμήγκι. Τότε, λέγουν οι Πατέρες, πρέπει να τον σκοτώσουμε. Τότε είναι εύκολο, να τον νικήσουμε με εύκολο τρόπο ωσάν να νικάμε ένα αδύναμο μυρμήγκι, δηλαδή, να διώξουμε και να απομακρύνουμε τον λογισμό. Στον αντίποδα, εάν εισέλθουμε σε διαλογική μορφή "συνεργασίας" με τον λογισμό, τουτέστιν τον διάβολο, αυτομάτως ενεργοποιείται η φαντασία, ο νους του ανθρώπου "αγκαλιάζει" τον λογισμό-προσβολή, επιτυγχάνεται η συγκατάθεση από πλευράς του ανθρώπου που αυτοθέλητα και εκούσια συγκαταβαίνει και, ακολούθως, ο πονηρός λογισμός "συνεργάζεται" πλέον με τον άνθρωπο, κατέρχεται εις την καρδίαν του ανθρώπου και εκεί έχουμε την αμαρτία ως διά-πραξη. Η δε συνήθεια αυτής της ιδίας αμαρτίας οδηγεί εις το έθος, δηλαδή στη συνήθεια. Όταν ο λογισμός κατέρχεται στην καρδία του ανθρώπου, ήδη, ο διάβολος που αρχικά είχε έλθει ως μυρμήγκι, πλέον έχει μεταμορφωθεί σε λέοντα και είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Ασφαλώς, τονίζουμε πάντοτε το μυστήριο της Μετανοίας και Εξομολογήσεως και, εισέτι, ας τονίσουμε ότι ως "πονηρό" λογισμό θεωρούν οι Πατέρες ουχί μόνον τα ηθικά θέματα , αλλά κάθε ζήτημα που μας κάμνει να ντρεπόμεθα ενώπιον του Θεού και των ανθρώπων. Χρέος μας, λοιπόν, να αντιμετωπίζουμε κάθε πονηρό λογισμό στην αρχή, στη φάση της προσβολής και ουχί στο τέλος, αφού πρώτα έχει προηγηθεί η συγκατάθεσή μας και ο διάβολος-μυρμήγκι έχει μεταμορφωθεί τη συνεπικουρία μας σε διάβολο-λέοντα.
Δείτε εδώ και άλλες Λειτουργικές - Νομοκανονικές απορίες: