ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Φρεγάτες Adelaide για το Πολεμικό Ναυτικό: Ποιες είναι οι αντιαεροπορικές τους δυνατότητες


(Πηγή: Triklopodia).

37 οι νεκροί από τα συντρίμμια πολυκατοικίας στη Ρωσία

Αποτέλεσμα εικόνας για συντριμμια πολυκατοικια ρωσια
   Στους 37 αυξήθηκε ο αριθμός των θυμάτων εξαιτίας της κατάρρευσης μέρους πολυκατοικίας στην πόλη Μαγκνιτογκόρσκ στα Ουράλια. Μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί 22 θύματα, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και τρία παιδιά.
  Ένα μέρος της πολυκατοικίας κατέρρευσε όταν το πρωί της Δευτέρας 31 Δεκεμβρίου 2018, σημειώθηκε έκρηξη. Προφανώς, η αιτία της έκρηξης είναι η διαρροή αερίου θέρμανσης.
   Η πολυκατοικία είναι κτίσμα του 1973. Σε αυτήν κατοικούν 1.100 άνθρωποι και έχει 35 διαμερίσματα.

Νεκρός ο Πρόξενος της Ελλάδας στη Βενεζουέλα

Αποτέλεσμα εικόνας για καρακας
   Σήμερα το πρωί, Πέμπτη 03 Ιανουαρίου 2019, ο Πρόξενος της Ελλάδας στη Βενεζουέλα βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Καράκας. Αρχικά, οι αρχές θεωρούν ότι ο θάνατός του προήλθε από παθολογικά αίτια. Εξετάζονται, όμως, όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτό της εγκληματικής ενέργειας.

Γιατί οι Εβραίοι έκαναν δωρεά τα τζάμια των παραθύρων στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου στη Ζάκυνθο;

Σχετική εικόνα

   Δεκέμβριος 1943. Η Ζάκυνθος τελεί υπό τον απεχθή γερμανικό ζυγό. Ο Φρούραρχος του νησιού Πόουλ Μπέρενς δίνει τελεσίγραφο στον Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο Δημητρίου να του παραδώσει εντός τριών ημερών μια λίστα με τους Εβραίους της νήσου προκειμένου αυτοί να συγκεντρωθούν και να αποσταλούν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και σε φρικτό θάνατο.
  Ο Μητροπολίτης δέχεται την προθεσμία. Αμέσως ενημερώνει τον δήμαρχο του νησιού Λουκά Καρρέρ και αποφασίζουν να πράξουν από κοινού όσα προστάζει η καρδιά τους.
Αποτέλεσμα εικόνας για μητροπολιτης χρυσοστομος δημητριου
   Το ίδιο κιόλας βράδυ, Μητροπολίτης και δήμαρχος, με απόλυτη εχεμύθεια και προσοχή, φυγαδεύουν τους 272 Εβραίους κατοίκους του νησιού. Σε άλλους παρέδωσαν πλαστογραφημένα έγγραφα για να αποδράσουν ως χριστιανοί, άλλους έκρυψαν σε ζακυνθινά σπίτια, πάντοτε με την αγαπητική αρωγή και φιλόξενη καρδιά των κατοίκων του νησιού, που την εποχή εκείνη αριθμούσε 42.000 περίπου κατοίκους.
   Όταν εξέπνευσε η διορία που είχε θέσει ο Φρούραρχος, ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, αγέρωχος και ευθυτενής, πλησίασε τον Γερμανό διοικητή και τού είπε: « Να! Πάρε τη λίστα με τα ονόματα που ζήτησες. Μέσα στη λίστα υπήρχαν μόνο δυο ονόματα: του Μητροπολίτη και του δημάρχου!».
   Οι Εβραίοι επέστρεψαν στο νησί και όσοι κρύβονταν φανερώθηκαν, τον Σεπτέμβριο του 1944, οπότε και απελευθερώθηκε το νησί από τους Γερμανούς.
   Από ευγνωμοσύνη προς τον Άγιο του νησιού και τους κατοίκους του, οι Εβραίοι έκαμναν δωρεά τα τζάμια των παραθύρων του Ιερού Ναού του Αγίου Διονυσίου, στην προκυμαία του νησιού. Μάλιστα, δε, στον καταστροφικό σεισμό του 1953, το Κράτος του Ισραήλ έσπευσε πρώτο να παράσχει οικονομική βοήθεια προς τους σεισμοπαθείς κατοίκους της νήσου.
Αποτέλεσμα εικόνας για μητροπολιτης χρυσοστομος δημητριου
   Ο δε Μητροπολίτης Χρυσόστομος Δημητρίου (1889 - 1958) με καταγωγή από τον Πειραιά και σημαντικές σπουδές για την εποχή του στο εξωτερικό, μεταξύ άλλων, διετέλεσε εφημέριος στον Ιερό Ναό αγίου Νικολάου Πειραιώς. Στις 15 Ιουνίου 1934 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Ζακύνθου στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Ομονοίας. Προσήλθε στο Παλαιό ημερολόγιο αλλά, ευθύς αμέσως, δήλωσε έμπρακτη μετάνοια και επανήλθε στο Σώμα της Αγίας Εκκλησίας. Στις 7 Νοεμβρίου 1957 εξελέγη Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας. 

Δημήτριος Λυκούδης