ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Η καθημερινότητα των Αγωνιστών

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗς ΘΕΟ
   Σχετικά με την υπόθεση του κρατιδίου των Σκοπίων και της αρχόντισσας Μακεδονίας μας (θα επανέλθω επ᾿αυτού με ένα σύντομο άρθρο, τις επόμενες ημέρες), ήρθε στο νου μου το ακόλουθο ιστορικό γεγονός, που μαρτυρεί πλέον εύστοχα, την ανδρεία, αυταπάρνηση και ρωμαλεότητα των περισσότερων ελλήνων αγωνιστών! Απλά, για να θυμόμαστε όσοι καμαρώνουμε σήμερα και να προσπαθούμε να τους ομοιάσουμε!
  
   «Από γράμμα του Κολοκοτρώνη προς τον Κ. Αλεξαντρόπουλο, 14 Δεκεμβρίου 1821: 
- "Να προσπαθήσεις να εύρης μερικόν πανί και να μου κάνουν ένα σώβρακον, το οποίον να γίνη ολίγο μακρύ. Μάλιστα τα καλαμόποδα να γίνουν έως κάτω, και με κάθε τρόπο να μου το εξαποστείλης, ότι δεν έχω διόλου και το προσμένω άφευκτα...».
   Ἐνα εσώρουχο είχαν όλοι οι πολεμιστές, και για να τ᾿αλλάξουν έπρεπε ν᾿αφήσουν το στρατόπεδο και να πάνε στα σπίτια τους καμιά γιορτή μεγάλη. Ειδεμή ποιος είχε νου για πλύση και καθαριότητα μέσα στην έννοια του πολέμου;» (Περιοδικό "Εθνική Αγωγή, Αθήνα 1900, σελ. 156).



Νέα Ομιλία του Δημητρίου Π. Λυκούδη, την Κυριακή 21/01/2018, στον Π.Χ.Ο.Ο.Ι. στην Κυψέλη

Σχετική εικόνα
   Ο Δημήτριος Π. Λυκούδης, την Κυριακή 21/01/2018, στις 10:30 π.μ. θα ομιλήσει στην αίθουσα του Πανελληνίου Χριστιανικού Ομίλου Ορθοδόξου Ιεραποστολής (Π.Χ.Ο.Ο.Ι.) στην Κυψέλη, Τρυγόνος 3, με θέμα: «Η φύση και ο ορισμός της αμαρτίας». Εύχεσθε!

"Πριν τα Χριστούγεννα" - ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ (56)


   Στην περίοδο προ των Χριστουγέννων είναι αφιερωμένη η υπ᾿αριθμόν 56 τηλεοπτική εκπομπή ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ, του Δημητρίου Π. Λυκούδη, στην τηλεόραση του ΘΑΡΡΙ, της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου. Η εκπομπή μεταδίδεται κάθε Τρίτη 20:00 - 21:00 και κάθε Τετάρτη 18:00 -19:00.