ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Πρόγραμμα της Προσκυνηματικής εκδρομής του Συλλόγου μας στην Ι.Μ. Προφήτου Ιωήλ, στην Καλαμάτα (30/06/2018)

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Βησσαρίωνα στον Ι.Ν. Αποστόλου Παύλου Νέων Σεπολίων

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος βησσαριων

Την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018, θα υποδεχθεί ο Ιερός Ναός Αποστόλου Παύλου, την Τιμία Κάρα του Αγίου Βησσαρίωνα, από την ομώνυμη Ιερά Μονή Πύλης Τρικάλων, και θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018. Καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες και ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοιχτός από τις 07:00 έως τις 22:00.

ΣΥΝΑΞΑΡΙ: Η εύρεση των ιερών Λειψάνων των Αγ. Αναργύρων Κύρου και Ιωάννου (28/06)

Αποτέλεσμα εικόνας για κυρου και ιωαννου των αναργυρων

   Τη 28η Ιουνίου, η Αγία μας Εκκλησία τιμά την εύρεση των ιερών Λειψάνων των αγίων Αναργύρων Κύρου και Ιωάννου.
   Καί οι δύο άγιοι αγωνίσθηκαν επί Διοκλητιανού (292 μ.Χ.).
   Ο Κύρος καταγόταν από την Αλεξάνδρεια και ο Ιωάννης από την Έδεσσα. Σπούδασαν την ιατρική επιστήμη και αφιέρωσαν τα πάντα στη διακονία των συνανθρώπων τους. Ως Ανάργυροι ιατροί, όχι μόνο δεν έπαιρναν χρήματα, αλλά προσέφεραν και στους ασθενείς, νουθετώντας αυτούς, παράλληλα, με τα λόγια του ιερού Ευαγγελίου. Αποτέλεσμα αυτής της ιερής διακονίας τους ήταν να πτωχεύσουν εντελώς, ένεκα της φιλανθρωπίας τους.
   Όλη αυτή η ιερή τους δράση καταγγέλθηκε στους άρχοντες της εποχής. Οι Άγιοι συνελήφθησαν και αποκεφαλίστηκαν. Ευσεβείς χριστιανοί ενταφίασαν κρυφά τα ιερά τους λείψανα, τα οποία, με θαυματουργικό τρόπο, ευρέθησαν γύρω στα 400 μ.Χ., επί αυτοκρατορίας Αρκαδίου.

ΑΠΟΛΥΤΊΚΙΟΝ, 
Ήχος γ', Θείας πίστεως.
Θείας χάριτος, τη ενεργεία, αναβλύζοντα, θαυμάτων ρείθρα, αναργύρως τα σεπτά υμών λείψανα, εκ των λαγόνων της γης κόσμω έλαμψαν, Κύρε θεόφρον, Ιωάννη τε ένδοξε, όθεν άπαντες, της τούτων τιμώντες εύρεσιν, αιτούμεν δι᾿ υμών το μέγα έλεος.

"Η βλασφημία" - Τηλεοπτική εκπομπή στο ΘΑΡΡΙ (Ρόδου)

Σχετική εικόνα

"Η βλασφημία" είναι το θέμα της 25ης τηλεοπτικής εκπομπής ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ, του Δημητρίου Π. Λυκούδη, στο ΘΑΡΡΙ της Ρόδου.

Δείτε επίσης: 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ: Νέες συλλήψεις στην Τουρκία

Αποτέλεσμα εικόνας για νεες συλληψεις στην τουρκια

   Σε νέες συλλήψεις προχώρησαν οι τουρκικές αρχές και έθεσαν υπό κράτηση 192 στρατιωτικούς υπαλλήλους. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι σχετίζονται με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν, του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα που κατηγορείται ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα, δύο χρόνια πριν στην Τουρκία.
   Από την ημέρα του πραξικοπήματος η Τουρκία έχει θέσει υπό κράτηση 160.000 ανθρώπους και άλλους τόσους έχει θέσει σε διαθεσιμότητα στον τομέα του δημοσίου.

Διαβάστε επίσης: