ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιωτίσσης στον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Νεαπόλεως Νίκαιας

Αποτέλεσμα εικόνας για παναγια βουλκανιωτισσα

Ο Ιερός Ναός Ευαγγελίστριας Νεαπόλεως Νίκαιας θα υποδεχθεί την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017, στις 17:30, την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιωτίσσης από την Ιερά Μονή Βουλκάνου Μεσσηνίας, έως Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017. Καθημερινά θα τελούνται στις 07:00 Όρθρος και Θεία Λειτουργία και στις 18:00 Εσπερινός και Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Το πρόγραμμα  έχει ως εξής:
Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017, 17:30 Υποδοχή της Ιεράς Εικόνος και Πανηγυρικός Εσπερινός
Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017, 20:30 Ιερά Αγρυπνία
Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017, 07:00 Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, 17:30 Ιερό Ευχέλαιο
Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 07:00 Όρθρος και Θεία Λειτουργία, Αναχώρηση της Ιεράς Εικόνος.

Τη 2α του μηνός Οκτωβρίου, η ανακομιδή των ιερών Λειψάνων των Αγίων Μαρτύρων Καμασίου, Φιλίππου, Αττάλου, Αστίωνος, Επικτήτου και Ζωτικού.







   Ο εξάριθμος δήμος των Αγίων Επικτήτου, Καμασίου, Φιλίππου, Αστίωνος, Ζωτικού και Αττάλου. Τη 2α του μηνός Οκτωβρίου, πανηγυρίζωμεν την ανακομιδή των ιερών αυτών Λειψάνων. Οι άγιοι έδρασαν τα πρώτα χριστιανικά χρόνια στη Ρουμανία και είναι Έλληνες στην καταγωγή. Πέρα από τη Ρουμανία, στην Ελλάδα υπάρχουν ιερά τους Λείψανα μόνο στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αυλίδος, Λείψανα τα οποία μεταφέρθηκαν από τη Ρουμανία πριν τρία χρόνια στον ως άνω Ναό με τιμές Αρχηγού Κράτους. Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού οικ. π. Δανιήλ Πισάρ και το εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τη αδεία και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ.κ. Γεωργίου, πριν ένα και πλέον χρόνο, ανέθεσαν στην αναξιότητά μου να συγγράψω την ακολουθία των Αγίων. Προχθές το βράδυ, λοιπόν, με συναισθήματα χαράς και τιμής, βρέθηκα στην Αυλίδα για να παραδώσω με τα χέρια μου την ακολουθία των Αγίων, δηλαδή,  Απολυτικίο, Εσπερινό και Παράκλησή τους (ολοκληρώνεται ο Όρθρος και οι Χαιρετισμοί).        Απόψε το βράδυ που ο Ναός πανηγυρίζει, καθώς και αύριο, με ξεχωριστή λαμπρότητα, θα ψαλλεί η Ακολουθία τους. Πρώτα ο Θεός, άμα τη ολοκληρώσει του Όρθρου και των Χαιρετισμών, η ασματική ακολουθία των Αγίων θα κατατεθεί προς έγκριση στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και θα τυπωθεί σε μικρό βιβλίο προς τιμήν των Αγίων. Χρόνια πολλά, βοήθειά μας οι Άγιοι.




Αρνήθηκαν οι Αγιορείτες την παρουσία και επίσκεψη του Τσίπρα στο Άγιον Όρος

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιον ορος
Γράφει ο Δημήτριος Π. Λυκούδης.

   Ανακούφιση στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα αποτελεί η άρνηση των Αγιορειτών Πατέρων και δη, ουχί μεμονωμένα, αλλά συγκροτημένα ως Σύναξη των αντιπροσώπων των είκοσι Ιερών Μονών, να δεχθούν και επισήμως να υποδεχθούν τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Α. Τσίπρα, στην Αθωνική Πολιτεία. Παρά το γεγονός ότι η επίσκεψη του Πρωθυπουργού ήταν κανονισμένη και προγραμματισμένη, το Μαξίμου φρόντισε να "ρίξει" τους τόνους, επικαλούμενο βαρύ και βεβαρυμμένο  πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, από το να παραδεχθεί την άρνηση των Αγιορειτών στην ως άνω επίσκεψη.
   Είναι παρήγορο το γεγονός πως, έστω και καθυστερημένα, το Άγιον Όρος υψώνει το πνευματικό και εθνικό του ανάστημα και ορθοτομεί τον Λόγο της Αληθείας. Στην άρνηση υποδοχής του Πρωθυπουργού, από πλευράς της Ιεράς Επιστασίας και των αντιπροσώπων της Αθωνικής Πολιτείας, μειοψήφισαν και πήραν αποστάσεις οι αντιπρόσωποι των Ιερών Μονών Βατοπεδίου, Σίμωνος Πέτρας, Διονυσίου και Ξενοφώντος. Και, ασφαλώς, λέγω πως είναι παρήγορη η ηρωική αυτή άρνηση, διότι αποτελεί σχεδόν, συλλογική, κοινή και καθ᾿όλα με τους Αγίους Πατέρες εναρμονισμένη απόφαση και θέση, χωρίς, βέβαια, να συμπεριλαμβάνω στα γραφόμενά μου όποιες διαφοροποιήσεις και ακρότητες ελάμβαναν και λαμβάνουν χώρα στον Άθωνα, τόσο από περιστασιακές εστίες όσο και από απομονωμένες αδελφότητες.
   Η άρνηση των Αγιορειτών Πατέρων να υποδεχθούν τον Πρωθυπουργό της Χώρας στον Άθωνα, άμεσα και ξεκάθαρα, αποτελεί μια πνευματικής μορφής  "διαμαρτυρία" απέναντι σε όλους όσους επιδιώκουν, άμεσα και εμμέσως, να καλλιεργήσουν τον αφελληνισμό της Πατρίδας μας και ν᾿αλλοιώσουν το ορθόδοξο φρόνημα των Ελλήνων, εισάγοντας και υπερψηφίζοντας νομοσχέδια που έχουν αντίχριστο, αντιπαιδαγωγικό, αντιφυσικό, ανθελληνικό και αντίθεο πρόσημο και χαρακτήρα!
   Δια της παρούσης, λοιπόν, χαιρετίζω δημόσια και επικροτώ αυτή την άρνηση των Αγιορειτών Πατέρων και εύχομαι ολοψύχως και ολοκαρδίως, όπως αυτή αποτελέσει την απαρχή αφύπνισης της εθνικής και ορθόδοξης συνείδησής μας και της ομολογιακής μας ταυτότητας.