ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Αφού κοινωνήσουμε, ασπαζόμαστε το χέρι του Ιερέα ή τις ιερές εικόνες;

Αποτέλεσμα εικόνας για Θεια Κοινωνια πιστων
   Συνηθίζεται στις ημέρες μας και αυτό. Πλησιάζουν οι πιστοί το Άγιο Ποτήριο για να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων. Και ευθύς αμέσως μετά τη Θεία Μετάληψη, με μια απότομη κίνηση, σκύβουν και φιλούν το χέρι του ιερά-λειτουργού, θέτοντας σε κίνδυνο και τη Θεία Κοινωνία και τον ιερέα να χάσει την ισορροπία του. Και ακόμη περισσότερο, πολλοί απ᾿ όσους κοινώνησαν, πριν φύγουν από τον Ιερό Ναό - και ευχόμαστε να είναι τουλάχιστον μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας - σαν να πρόκειται για το πλέον φυσικό πράγμα στον κόσμο, προσέρχονται στα προσκυνητάρια του Ιερού Ναού και ασπάζονται με περισσή ευλάβεια τις άγιες εικόνες, μη αναλογιζόμενοι ότι πριν λίγο κοινώνησαν και έλαβαν μέσα στο αίμα τους Αυτόν τον Κύριο Ιησού Χριστό. Προσοχή, λοιπόν! Αφού κοινωνήσουμε, ποτέ μα ποτέ δεν ασπαζόμαστε το χέρι του ιερέα - λειτουργού, ουδέποτε. Λάβαμε εντός μας τον Κύριο Ιησού Χριστό. Μέλημά μας, τώρα, να διατηρήσουμε όσο μπορούμε καθαρότερα και με όλες τις αισθήσεις μας αυτή την αγαστή σκέψη: μάς αξίωσε ο Πανάγιος Θεός να καταστούμε κοινωνοί των Αχράντων Μυστηρίων! Δεν ασπαζόμαστε, λοιπόν, μετά τη Θεία Κοινωνία ούτε το χέρι του ιερέα ούτε τις ιερές εικόνες του Ναού. Μάλιστα δε, πολλοί ευσεβείς χριστιανοί, στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν όσο γίνεται περισσότερο αλώβητη και άσβεστη αυτή την ανάμνηση της Θείας Κοινωνίας, για τις αμέσως επόμενες ημέρες της Θείας Μεταλήψεως, προσέχουν με ευλογημένη εμβρίθεια όσα εξέρχονται από το στόμα τους, ακόμη και τις όποιες σταγόνες σιέλου, προκειμένου να μην καταπατηθούν ή εμπέσουν σε ακάθαρτα μέρη. Μετά τη Θεία Κοινωνία, ας μη λησμονούμε ποτέ: το αίμα μας είναι Αίμα Χριστού και το σώμα μας Σώμα Χριστού. Να μην αποτυπώνουμε, λοιπόν, το Αίμα του Χριστού, το οποίο προ ολίγου δεχθήκαμε, στο χέρι του Ιερέα ή, ακόμη χειρότερα, επί των ιερών εικόνων.

Δημήτριος Π. Λυκούδης

"Ο Άγιος Τριφύλλιος Επίσκοπος Λήδρας" (13 Ιουνίου)

 
Ραδιοφωνική εκπομπή, διάρκειας 30', αφιερωμένη στον Άγιο Τριφύλλιο Επίσκοπο Λήδρας.  
Εορτάζει στις 13 Ιουνίου εκάστου έτους.

ακούστε εδώ

κατεβάστε εδώ

ΕΚΤΑΚΤΟ! Σεισμός 6 ρίχτερ πριν λίγο νότια της Μυτιλήνης

Αποτέλεσμα εικόνας για σεισμος μυτιληνη
   Σεισμική δόνηση 6 ρίχτερ σημειώθηκε πριν λίγο στη θαλάσσια περιοχή νότια της Μυτιλήνης. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 10 μόλις χιλιόμετρα. Έχουν σημειωθεί μικρές ζημιές και έχουν πέσει σοβάδες από μερικά σπίτια.

Melania Trump and son Barron move into the White House

Σχετική εικόνα
  The  first family is together again under the same roof the White House. After nearly five months of living apart, President D. Trump᾿s wife, Melania, announced that she and the couple᾿s young son have finally moved into the presidential mansion at 1600 Pennsylvania Ave.

Πτήση "τρόμου" στο Σίδνεϋ

Αποτέλεσμα εικόνας για πτηση τρομου σιδνευ
   Σε πτήση "τρὀμου" εξελίχθηκε η πτήση από Σίδνεϋ της Αυστραλίας στη Σαγκάη της Κίνας, το πρωί της Κυριακής. Λίγο μετά την απογείωση του αεροσκάφους διαπιστώθηκε σοβαρό πρόβλημα στους κινητήρες του αεροπλάνου. Πιο συγκεκριμένα, η τρύπα στον κινητήρα ανάγκασε τους πιλότους του Airbus A330 να κάνουν επί μια ώρα κύκλους πάνω από το αεροδρόμιο για να μπορέσουν να προσγειώσουν με ασφάλεια το αεροσκάφος. όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους είναι καλά στην υγεία τους.

Κραυγή αγωνίας των κατοίκων στο Μενίδι

Αποτέλεσμα εικόνας για κραυγη αγωνιας στο μενιδι
   "Είμαστε απροστάτευτοι" δηλώνουν οι κάτοικοι του Μενιδίου και αποφασισμένοι ταυτόχρονα να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Με αφορμή τον άδικο θάνατο του μικρού Μάριου από "αδέσποτη" σφαίρα, οι κάτοικοι του Μενιδίου καταγγέλλουν την παραβατική συμπεριφορά των ρομά στην περιοχή τους. Ως υποστηρίζουν, οι πυροβολισμοί είναι καθημερινό φαινόμενο και ουδείς δεν ενδιαφέρεται για την ασφάλειά τους.

Τα θέματα των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών μας κατά την τρέχουσα εβδομάδα (12/06 - 18/06/2017)

Σχετική εικόνα
1.ΠΥΡΓΟΙ ΑΚΑΘΑΙΡΕΤΟΙ (16), τηλεοπτική εκπομπή στην τηλεόραση ΛΥΧΝΟΣ, της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, η οποία μεταδίδεται κάθε Τετάρτη στις 19:00. Η εκπομπή αυτής της εβδομάδας είναι αφιερωμένη στον  Όσιο Νήφωνα τον Αθωνίτη (14/06), διάρκειας 30'.

2. ΜΥΡΙΠΝΟΑ ΑΝΘΗ (125), ραδιοφωνική εκπομπή, διάρκειας 30'. Αυτή την εβδομάδα αφιερωμένη στον Άγιο Τριφύλλιο Επίσκοπο Λήδρας (Λευκωσίας, 14/06).

3. ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ (47), τηλεοπτική εκπομπή από την τηλεόραση ΘΑΡΡΙ, της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, διάρκειας 50'. Η εκπομπή μεταδίδεται κάθε Τρίτη 20:00 - 21:00 και κάθε Τετάρτη 18:00 - 19:00. 

4. ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ (76), ραδιοφωνική εκπομπή με ερωταπαντήσεις επί νεανικών, και όχι μόνο, θεμάτων, διάρκειας 50'.

5. ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (16), ραδιοφωνική εκπομπή από τον 24ωρο διαδικτυακό μας σταθμό "Αναλόγιο" http://analogio.webnode.com/ διάρκειας 30'. Αυτή την εβδομάδα την Πέμπτη 15/06, στις 21:00. Σε αυτή την εκπομπή, πρώτα ο Θεός, μεταξύ άλλων, θα διαβάσουμε  αδημοσίευτο κείμενο της φίλης και συνεργάτιδος του σταθμού μας δίδας Ελπίδας Τζίβας.

6. ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ (126), ραδιοφωνική εκπομπή με εκλεκτούς προσκεκλημένους κατά διαστήματα. Συζητάμε νεανικά θέματα και θέματα Πίστεως, διάρκειας 50'. Αυτή την εβδομάδα αφιερωμένη στην εν Χριστώ διακονία με θέμα "Εντός του Ιερού Ναού"

7. ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ (29), ραδιοφωνική εκπομπή που αναφέρεται σε εκπαιδευτικούς και γονείς, διάρκειας 40'.

8. ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ - 6 (ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ). Κάθε Πέμπτη, 21:30, από τον διαδικτυακό μας ραδιοφωνικό σταθμό "Αναλόγιο"http://analogio.webnode.com/ Στην εκπομπή αυτή, με σεμιναριακό τρόπο θα αναφερόμαστε στις πλάνες αιρετικών και θα τις αντιπροβάλουμε στην Ορθόδοξη Πίστη μας. Ξεκινάμε με σειρά εκπομπών κατά των Χιλιαστών (μαρτύρων του Ιεχωβά)



-Δείτε εδώ πότε και που μπορείτε να ακούσετε τις εκπομπές μας:http://dimitrislikoudis.blogspot.gr/p/blog-page_11.html

- Επισκεφθείτε το Ιστολόγιό μας ΚΗΡΥΚΑΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ, το οποίο περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών μας: