ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

"...ο δε φόβος κινδύνων με, δεινών περιέχει..."

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος νικολαος
   "Νέφος αθυμίας σκοτεινόν, και στενοχωρίας ομίχλην, νυνί καλύπτομαι, θλίψεις αλλεπάλληλοι διαταράττουσιν, ο δε φόβος κινδύνων με, δεινώς περιέχει, δέομαί σου σώσον με, Θεομακάριστε. Σε γάρ ονομάζω προστάτην, και σού την βοήθειαν Πάτερ, επικαλουμένω μοι κατάπεμψον".
(Παρακλητική, Τετάρτη Εσπέρας, ήχος β', Προσόμοιο αφιερωμένο στον Άγιο Νικόλαο).

Δείτε επίσης, την εκπομπή ΠΥΡΓΟΙ ΑΚΑΘΑΙΡΕΤΟΙ, στην τηλεόραση του ΛΥΧΝΟΥ, αφιερωμένη στον Άγιο των ναυτικών Νικόλαο, ΕΔΩ!

Γιατί νηστεύουμε Τετάρτη και Παρασκευή;

Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΗΣΤΕΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗς ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
   
   Η νηστεία είναι η πρώτη εντολή του Θεού στον άνθρωπο. Ασφαλώς, διακρίνεται σε ποιοτική, ανάλογα με τα νηστίσιμα ή αρτύσιμα εδέσματα, αλλά και σε ποσοτική, καθώς, ας μη λοιδορούμε τους εαυτούς μας, δεν τηρείς νηστεία κάθε φορά που γεμίζεις την ακόρεστη γαστέρα σου, ακόμη και με αλάδωτες τροφές! Όσον, δε, αφορά τη νηστεία με υποκατάστατα εδέσματα, ας μην πούμε περισσότερα, έχουμε γράψει επ᾿αυτού, ουκ ολίγα, σε προηγούμενο τόμο (1).

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ: Από βραχυκύκλωμα η μικρή έκρηξη στο Σάουθγκεϊτ του Λονδίνου

Αποτέλεσμα εικόνας για Σαουθγκειτ σταθμος εκρηξη
   Αποκλείουν οι αστυνομικές αρχές του Λονδίνου το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας, καθώς οι έρευνες έδειξαν ότι η μικρή έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, 19/06/2018, στον σταθμό Σάουθγκεϊτ , στο βόρειο Λονδίνο, προήλθες από βραχυκύκλωμα. Από την έκρηξη 5 άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά. Ο σταθμός έχει δοθεί και πάλι σε λειτουργία.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Ανοίγει αύριο, Πέμπτη 21/06, ο ΧΥΤΑ Φυλής. Ξεκινάει η αποκομιδή των σκουπιδιών

Αποτέλεσμα εικόνας για χυτα φυλης
   Αύριο, Πέμπτη 21/06 ανοίγει ο ΧΥΤΑ Φυλής μετά το ρήγμα που παρουσιάστηκε στο έδαφός του. Ο ΧΥΤΑ παρέμεινε κλειστός για 10 ολόκληρες ημέρες, με αποτέλεσμα τα σκουπίδια στην Αττική να μεταμορφώνουν απροσπέλαστες πολλές γειτονιές. Ήδη, η αποκομιδή των σκουπιδιών έχει ξεκινήσει από σήμερα, Τετάρτη 20/06, αλλά η όλη αποκατάσταση της Αττικής στην προτέρα της μορφή θα διαρκέσει, περίπου, δέκα ημέρες.