ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Να κλείνουμε τα αυτιά μας στους επαίνους των ανθρώπων!

Σχετική εικόνα

   Ο μεγάλος Ελευθέριος Βενιζέλος και πολύ αγαπητός σ᾿ εμένα, στις 28/7- 10/08 1920, με τη Συνθήκη των Σεβρών (πόλη Σεβρ - Sevres της Γαλλίας) πετυχαίνει το έως τότε ακατόρθωτο: διαμελίζεται η ηττημένη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου Τουρκία και στην Ελλάδα, που βρισκόταν στην πλευρά των Συμμαχικών Δυνάμεων, περιέρχονταν τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος, η Ανατολική Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, η Βόρεια Ήπειρος και η Σμύρνη, υπό την επίβλεψη Έλληνα Αρμοστή (παρέμενε υπό την ονομαστική μόνο Οθωμανική επικυριαρχία), μετά το πέρας πενταετίας, θα μπορούσε με δημοψήφισμα να αποφασίσει την προσάρτησή της ή μη στην Ελλάδα. Ακόμη, τα Δωδεκάνησα περιέρχονταν στην Ελλάδα, εκτός τη Ρόδο και το Καστελόριζο αρχικά, συνθήκη που ακύρωσε η Ιταλία δυο χρόνια αργότερα.
   Στην Ελλάδα ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους και πανηγυρίζει! Ετοιμάζεται θερμή υποδοχή στον μεγάλο Έλληνα πολιτικό. 
   Στις 15 Σεπτεμβρίου 1920 το ελληνικό κράτος προσφέρει τιμητικά ένα χρυσό στεφάνι στον Κρητικό πολιτικό με την επιγραφή «Από τους Έλληνες στον Μέγιστο όλων των Ελλήνων».
   Σχεδόν 45 ημέρες πριν την τιμητική αφιέρωση, δυο αντιβενιζελικοί αξιωματικοί του ελληνικού στρατού, στις 30 Ιουλίου 1920, επιχειρούν να δολοφονήσουν τον Βενιζέλο στη Λυών της Γαλλίας. 
   Και σχεδόν, 45 ημέρες μετά την τιμητική αφιέρωση, ο Βενιζέλος, στις εκλογές του Νοεμβρίου του 1920 δεν εκλέγεται ούτε καν βουλευτής!
   Αποχωρεί την ίδια ημέρα από την Ελλάδα με τη θαλαμηγό "Νάρκισσος" των αδελφών Εμπειρίκου, απογοητευμένος και αυτοχαρακτηριζόμενος ειρωνικά ως "κακούργος".
   Δηλαδή: 
- 30/07/1920:απόπειρα δολοφονίας του στη Λυών,
- 15/09/1920: τιμητική εκδήλωση και αφιέρωση χρυσού στεφάνου για το έργο του,
- αρχές Νοεμβρίου 1920: δεν εκλέγεται βουλευτής στις εκλογές και εγκαταλείπει την Ελλάδα.
Διαβάστε ακόμη:

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β'

Επίθεση με αυγό στον Έντι Ράμα μέσα στη Βουλή της Αλβανίας

   Ο Έντρι Χάσα, βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας, πλησιάζει τον Αλβανό Πρωθυπουργό που βρίσκεται στο βήμα της Βουλής και αγορεύει. Με γρήγορες κινήσεις εκτοξεύει ένα αυγό, το οποίο πέρασε ακριβώς δίπλα από τον Πρωθυπουργό. Η φρουρά του Πρωθυπουργό αμέσως, εξουδετέρωσε τον ατίθασο βουλευτή.

Οδοιπορικό στην Κοπεγχάγη (Δανία)

Εκατό ημέρες από το Brexit

Κρίσιμες ώρες για την Βρετανία, στον αέρα η κυβέρνηση Μέι , slpress
   Εκατό ημέρες απομένουν έως ότου η Βρετανία αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την 29η Μαρτίου 2019.
   Η Κυβέρνηση, βέβαια, δεν παραλείπει να ενημερώνει τις βιομηχανικές μονάδες της ψώρας να προετοιμαστούν κατάλληλα  για το ενδεχόμενο να συναντήσουν ένα πολύ σκληρό brexit, σκληρότερο από όσο υπολόγιζαν.
   Η Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι προσπαθεί να συγκεράσει τις τρεις ομάδες που κυριαρχούν στο εσωτερικό της κυβέρνησης: οι "σκληροί", οι μετριοπαθείς και οι φιλοευρωπαϊστές.

Α/ΓΕΕΘΑ: "Αν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα, θα την ισοπεδώσουμε".


  Ο Α/ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, στα πλαίσια της καθιερωμένης εορταστικής συνάντησης με τους στρατιωτικούς συντάκτες τόνισε: «Αν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα, θα την ισοπεδώσουμε».
     Εξασφάλισε, παράλληλα, πως η ασφάλεια και η ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου είναι το κύριο μέλημα όλων, καθώς και των ΗΠΑ.

Ιερά Πανήγυρις στον Ι.Ν. Αγίας Αναστασίας Φαρμακολύτριας Περισσού

Σχετική εικόνα

Πανηγυρικά θα τιμηθεί η μνήμη της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας, στον ομώνυμο Ιερό Ναό Περισσού, με το εξής πρόγραμμα:

Παρασκευή 21.12.2018
18:00 Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός

Σάββατο 22.12.2018
07:00 Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία
16:30 Μεθεόρτιος Εσπερινός - Ιερά Παράκληση Αγίας Αναστασίας Φαρμακολύτριας - Ιερό Ευχέλαιο (κατά τη διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών και του Μυστηρίου θα τεθούν σε προσκύνηση τεμάχιο Ιερού Λειψάνου της Αγίας Αναστασίας και η Ιερά Εικόνα της. Επίσης, θα τεθούν σε προσκύνηση τεμάχια Ιερών Λειψάνων άλλων Αγίων που φυλάσσονται στον Ιερό Ναό)

Κυριακή 23.12.2018
19:00 Ιερά Αγρυπνία (θα τεθούν σε προσκύνηση τεμάχιο Ιερού Λειψάνου της Αγίας Αναστασίας και η Ιερά Εικόνα της)

Δευτέρα 24.12.2018
05:00 Θεία Λειτουργία

Τρίτη 25.12.2018
05:00 Όρθρος και Θεία Λειτουργία

Κυριακή 30.12.2018
06:30 Αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία Αγίου Ιακώβου Αδελφοθέου