ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Αναστάτωση στο Ανατολικό Λονδίνο από επιθέσεις με οξύ

Σχετική εικόνα
   Πέμπτη βράδυ, 13 Ιουλίου 2017, και το Ανατολικό Λονδίνο δέχεται πέντε διαφορετικές επιθέσεις με οξύ, με ουσίες διαβρωτικές και άκρως επικίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Οι δράστες, σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, επέβαιναν σε μηχανή και είχαν ως στόχο ανυποψίαστους πεζούς. Μέχρι σήμερα, δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

Έμφυλες Ταυτότητες

   Έμφυλες Ταυτότητες
Υπό Δημητρίου Π. Λυκούδη
Θεολόγου - Φιλολόγου, Υπ. Δρος Παν/μίου Αθηνών


   «Ο θεσμός της θεματικής εβδομάδας αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μελών της σχολικής κοινότητας σε ζητήματα που άπτονται της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη και, κατά το τρέχον έτος, εστιάζει σε τρεις βασικούς άξονες: α) τη διατροφή και την ποιότητα ζωής, β) την πρόληψη του εθισμού και των εξαρτήσεων και γ) τις έμφυλες ταυτότητες». Πρόκειται για απόσπασμα της εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ο Θεός να το κάνει Παιδείας και Θρησκευμάτων!), η οποία με βάση την υπ᾿αριθμόν 44/03-11-2016 του αποσπάσματος των Πρακτικών του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π., ενημερώνει για την υλοποίηση θεματικής εβδομάδας, κατά το σχολικό έτος 2016-2017, σε όλα τα Γυμνάσια σχολεία της χώρας, δηλαδή σε παιδιά ηλικίας 13-15 ετών, με τίτλο «Σώμα και Ταυτότητα».

Η θρησκευτικότητα του Παπαδιαμάντη






Υπό Δημητρίου Π. Λυκούδη
Θεολόγου - Φιλολόγου, Υπ. Δρος Παν/μίου Αθηνών



Περιοδικό Εστία. Χριστούγεννα 1941. Ένα ολόκληρο τιμητικό αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη. Γράφουν πολλοί σε αυτό…
Ξεχωρίζω ένα ποίημα του Σικελιανού, στην αρχή, ως αρχή επαίνου στον άνθρωπο και συγγραφέα Παπαδιαμάντη, ως αρχή επαίνου στην Ελλάδα: «Καί νά, που ως σήμερα με κείνα τα γραφτά του αγάλλεται η Σιών, και στο πλευρό της, παλιά και νέα, σκιρτά κρυφά η Ελλάδα, κάποιοι από μας οπούμαστε ενωμένοι από τη βαθειά τη λάτρα της Αμπέλου της ζωντανής, όπου πλατειά᾿ ναι και μεγάλη μα λιγοστά τ᾿ αληθινά τα κλήματά της, σ᾿ευλαβικό Μνημόσυνο κινώντας μαζί, το μονοπάτι παίρνουμε τ᾿ ακρογιαλίσιο της Σκιάθου, που απ᾿ το ξωκκλήσι τ᾿ Άη- Νικόλα του λιμανιού ως με κάτου κατεβαίνει την ταβέρνα, κι᾿ εκεί, ενώ γύρα μας μυρόβλητο ανασαίνει παντούθε το νησί, απ᾿ το κύμα κι᾿ απ᾿ το φύκι, κι᾿ από τα πεύκα κι᾿ απ᾿ τα ρείκια, με το βαθὐ ποτήρι μας γιομάτο από της νέας μας της σοδειάς το γιοματάρι, ορθοί, στον ίσκιο του μπροστά, για μια στιγμή, με το ποτήρι αυτό στο χέρι, τού ζητάμε, αν ευδοκεί, να το τσουγκρίσουμε με το δικό του»(1).

Νέα δημοσίευση του Δημητρίου Π. Λυκούδη στην έντυπη εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για εξωφυλλο εφημεριδας Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ πεμπτη 13 Ιουλιου 2017


   Εχθές, Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017, με την έντυπη έκδοση της εφημερίδας Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ , κυκλοφόρησε το νέο άρθρο μου "Νεοέλληνες της Δύσης" (αρ. φύλ. 29.582, Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017).