ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

ΣΥΝΑΞΑΡΙ 09/08: Άγιος Ιερομάρτυς Ευθύμιος, Επίσκοπος Ρόδου

Σχετική εικόνα

   Ο Άγιος Ευθύμιος εξελέγη Επίσκοπος Ρόδου σε μια κρίσιμη στιγμή για το νησί: το έτος 1523 μ.Χ. όταν, δηλαδή, οι Τούρκοι κατέλαβαν το νησί και κυριάρχησαν σε αυτό. 
   Από την αρχή της ποιμαντορίας του υπέρτονα και υπέρμετρα διακονούσε τον άνθρωπο χριστιανό, αλλά ακόμη και τους μουσουλμάνους. Έδειξε αγάπη ανυπόκριτη, πίστη ομολογιακή, φρόνημα χριστοκεντρικό και ανυπότακτο στις απειλές των τυράννων και μιαρών Τούρκων.
   Στα 1529 συνελήφθη από τους Τούρκους με την κατηγορία ότι οργάνωσε συνωμοσία εναντίον των κατακτητών και ανασκολοπίστηκε μαζί με άλλους κληρικούς της περιφερείας του και τοπικούς χριστιανούς άρχοντες.
   Η Αγία μας Εκκλησία τιμά την ομολογιακή ζωή του στις 09 Αυγούστου εκάστου έτους.

Δ. Λυκούδης, θεολόγος.


Ο βίος της Κυρίας Θεοτόκου (Αφιέρωμα ραδ. εκπομπής ΜΥΡΙΠΝΟΑ ΑΝΘΗ, Μέρος Α')

Σχετική εικόνα
   Ακούστε το μικρό αφιέρωμα στην Κυρία Θεοτόκου και στην Εορτή της Κοιμήσεώς Της, από την εκπομπή μας ΜΥΡΙΠΝΟΑ ΑΝΘΗ. Μάθετε για τους αγίους θεοπάτορες Ιωακείμ και Άννα, για τα παιδικά χρόνια της Παναγίας μας, για την εκλογή και το πρόσωπο του Ιωσήφ και για όσα θαυμαστά συνετελέστηκαν πριν, κατά την ώρα και μετά την Κοίμηση και Μετάσταση της Παναγίας μας.
Ακούστε το Α' μέρος του αφιερώματος, ΕΔΩ!
Επιμέλεια εκπομπής: Δ. Λυκούδης, θεολόγος.
Ρύθμιση και επεξεργασία: Αλίσια Μαστροθανάση

Τα βιβλία μου και στον Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αυλίδος




   Γίνεται γνωστό στο φίλο αναγνωστικό κοινό ότι τα βιβλία του Δημητρίου Π. Λυκούδη (ή κάποια από αυτά) πλέον, βρίσκονται προς διάθεση και στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αυλίδος, στην περιοχή Φάρου Αυλίδος. 
  Σε Ναούς και Ιερές Μονές που διαθέτει τα βιβλία του ο κ. Λυκούδης, το 50% των εσόδων διατίθεται στον Ιερό Ναό ή την Ι. Μονή από την οποία αγοράζονται προκειμένου να καλυφθούν, κατά το ελάχιστο, οι πλείστες φιλανθρωπικές ανάγκες της Εκκλησίας μας.
- Δείτε αναλυτικά τα σημεία διάθεσης των βιβλίων του Δ.Π. Λυκούδη, ΕΔΩ!
- Δείτε την Καλοκαιρινή Προσφορά των Εκδόσεων ΕΠΙΡΡΩΣΗ, ΕΔΩ!
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΠΙΡΡΩΣΗ