ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Σαν σήμερα! 15 χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη που στοίχισε τις ζωές 21 μαθητών!

Αποτέλεσμα εικόνας για σαν σημερα οι νεκροι μαθητες στα τεμπη
   Σαν σήμερα, 15 χρόνια πριν. Ήταν Κυριακή απόγευμα 13 Απριλίου 2003, μετά τις 19:30. Ένα τουριστικό λεωφορείο επιστρέφει από μαθητική εκδρομή στην Αθήνα και κινείται προς το Μακροχώρι Ημαθίας. Στο ύψος των Τεμπών, μια νταλίκα από το αντίθετο ρεύμα συγκρούεται με το άτυχο λεωφορείο, όπου επιβαίνουν μαθητές Α' Λυκείου και επιστρέφουν από την εκδρομή. Τραγικός απολογισμός: 21 μαθητές νεκροί και 10 βαρέως τραυματισμένοι.
   Από τότε, καθένας που διέρχεται σήμερα από το ύψος των Τεμπών, του εθνικού οδικού δικτύου Αθήνα-Θεσσαλονίκη, αντικρίζει με λύπη ένα μνημείο αφιερωμένο στην τραγική εκείνη στιγμή, που στοίχισε τις ζωές τόσων αγγέλων. Καλό Παράδεισο.
Ας τα έχουμε τα παιδιά στο κομποσχοίνι μας και ας μην έχουμε γνώση των ονομάτων τους. Ξέρει ο Άγιος Θεός. Προσευχή για αυτά, προσευχή για τις οικογένειές τους. Χριστός Ανέστη ψυχούλες του Θεού, Καλό Παράδεισο!
Αποτέλεσμα εικόνας για σαν σημερα οι νεκροι μαθητες στα τεμπη

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Δαμάστας στον Ι.Ν. Αναλήψεως του Χριστού Βόλου

Αποτέλεσμα εικόνας για παναγια δαμαστα


Την Δευτέρα 16 Απριλίου 2018, στις 18:30, θα υποδεχθεί ο Ιερός Ναός Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Δαμάστας, από την ομώνυμη Ιερά Μονή της Μητρόπολης Φθιώτιδος. Καθημερινά θα τελούνται ο Όρθρος, Θεία Λειτουργία, Εσπερινός και Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο. Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοιχτός από τις 07:00 έως τις 13:00, και από τις 17:00 έως τις 22:00. Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει στον Ναό μέχρι το Σάββατο 21 Απριλίου 2018.