ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Ίδρυση νέου παραρτήματος του Συλλόγου μας "Ο Όσιος Δαβίδ ο εν Ευβοία" στο Μεσολόγγι.


Στις 31 Μαΐου 2016, ημέρα Τρίτη, έλαβε χώρα στην Ιερά πόλη του Μεσολογγίου, η ίδρυση του νέου παραρτήματος του Συλλόγου μας "Ο Όσιος Δαβίδ ο εν Ευβοία", η κεντρική έδρα του οποίου είναι η πόλη των Αθηνών. Το νέο παράρτημα φέρει ως προεδρεύοντα τον κ. Θεόδωρο Κουφό (τηλ. 6973454435) και μία ομάδα συνεργατών του, οι οποίοι, ακολουθώντας το γενικότερο πνεύμα του Συλλόγου μας, ήδη έχουν ξεκινήσει την ανεύρεση και εντοπισμό πασχόντων και εμπερίστατων αδελφών μας στην πόλη τους, προκειμένου ο Σύλλογός μας να συνδράμει αυτούς με είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και ρουχισμό. Το νέο παράρτημα του Μεσολογγίου, ασφαλώς θα φέρει κάποια σχετική αυτονομία, αλλά πάντοτε, θα τελεί σε άμεση σχέση και συνεργασία με το ΔΣ του Συλλόγου μας στην Αθήνα. Εκφράζω τις θερμότερες των ευχών μου στους εκεί συνεργάτες, στον αδελφό μου εν Χριστώ Θεόδωρο Κουφό και εύχομαι ολόψυχα καλή διακονία και καλήν Απολογίαν να κάμνουμε. Πρώτα ο Θεός, την επόμενη εβδομάδα, το παράρτημα του Συλλόγου μας στο Μεσολόγγι, θα λάβει τις πρώτες "ευλογίες" προς διανομή στους εκεί αδελφούς μας. Επιπρόσθετα, όσοι αδελφοί μας επιθυμούν να συνδράμουν στο πραγματικά τεράστιο φιλανθρωπικό έργο του Συλλόγου μας στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, μια και ο Σύλλογός μας κάμνει συχνότατες επισκέψεις σε ευαγή και λοιπά ιδρύματα, δύναται να επικοινωνεί με τους συνεργάτες μας και να προσφέρει σε είδος όσα αναπαύεται και δύναται, πάντοτε ερχόμενος, ει δυνατόν, μαζί μας στα ιδρύματα και γνωρίζοντας απο κοντά και δια ζώσης το έργο του Συλλόγου μας. Προσφερόμενα είδη συνήθως (σύμφωνα με τις ανάγκες των ιδρυμάτων) είναι χαρτικά για βρέφη και γυναίκες, τροφές διαρκείας, σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, βιβλία, παραμύθια, οδοντόβουρτσες κ.ά. Μπορείτε να επικοινωνείτε με τα κάτωθι τηλ.: 1.κ. Χρήστος Καραδήμος(Αντιπρόεδρος) 6976647241. 2.διδα Μιράντα Μπετεινάκη(γραμματέας) 6948345827 3.διδα Ευαγγελία Χατζηγιαννάκη(ταμίας) 6997142526 4. κ. Δημήτριος Λυκούδης  6948038461.

"Επιτρἐπεται οι ιερείς να διατηρούν "λογαριασμό-προφίλ" στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;"



   Οι ιερείς, πρωτίστως, είναι άνθρωποι. Έχουν τις αυτές ανάγκες, τους αυτούς προβληματισμούς, τα αυτά ενδιαφέροντα με εμάς και με όλους τους συνανθρώπους μας. Ποιος απο εμάς θα θέσει όριο ή απαγόρευση ή, ακόμη χειρότερα, ποιος απο εμάς θα καταπατήσει το δικαίωμά τους ελεύθερα να αποφασίζουν και ελευθέρως να διαχειρίζονται την ελευθερία της βουλήσεως και του γνωμικού τους θελήματος, πολύ περισσότερο, όταν αυτό το δικαίωμα, σε καθέναν άνθρωπο, το σέβεται και δεν το παραβιάζει Αυτός ο ίδιος ο Πανάγιος Θεός; Η προσωπική μου ένσταση στο ως άνω θέμα, έχει να κάνει όχι με την παραβίαση του "αυτεξουσίου" ενός εκάστου εξ ημών, αλλά με την εναρμόνισή μας εις τον περιβάλλοντα κόσμο μας, ανάλογα με την ιδιότητα που έχει ο καθένας μας. 
   Πιο συγκεκριμένα, θεωρώ και υποστηρίζω ότι ελευθέρως δύναται καθένας να διατηρεί οτιδήποτε επιθυμεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, άλλωστε, ο χρόνος μας κρίνει άπαντες, πλην όμως, πρέπει να υπάρχει και μέτρο και όριο που, καθένας, μόνον αφ΄εαυτού πρέπει, και κρίνεται συνετό, να θέτει εις τον εαυτόν του. Η διακονία, η ιεραποστολή, η ποιμαντική δραστηριότητα κάποιας ενορίας με συναρπάζει, καθίσταται "τρόπος ζωής" δι΄εμέ και με αναπαύει απόλυτα. Το "θεατρινίστικο" όμως κατάντημα των φωτογραφιών κατά την τέλεση των ιερών ακολουθιών και, όλως ιδιαιτέρως, ακόμη και κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας είναι κάτι που προσωπικά καί βδελύσσομαι καί μανιωδώς πολεμώ και απεχθάνομαι. Ο καθένας, λοιπόν, ας αναλογιστεί τί επιζητεί μέσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ποιο είναι το όριο το προσωπικό και, κυρίως, καθένας μας ας αναλογιστεί τελικά, σε ποιον Θεό πιστεύει...!


Νέο άρθρο του Δημητρίου Π. Λυκούδη στην έντυπη εφημερίδα "Κιβωτός της Ορθοδοξίας" [09/06/2016]