ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

"Η Αγία Νεομάρτυς Αργυρή" (05 Απριλίου) - Πύργοι Ακαθαίρετοι [6].


  Τηλεοπτική εκπομπή, του Δημητρίου Π. Λυκούδη, στην τηλεόραση του ΛΥΧΝΟΥ, της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, η οποία μεταδίδεται κάθε Τετάρτη στις 19:00.
Η εκπομπή είναι αφιερωμένη στην Αγία Νεομάρτυρα Αργυρή, η οποία μαρτύρησε στα 1721 στην Κωνσταντινούπολη. 

"Ερχόμενος ο Κύριος προς το εκούσιον Πάθος" - Ραδιοφωνική εκπομπή "Νεανικές Αναζητήσεις" (123).


Ραδιοφωνική εκπομπή διάρκειας 50΄, αφιερωμένη στα γεγονότα που έλαβαν χώρα μεταξύ Άννα-Καϊάφα-Πιλάτου.

Γιατί ήταν άνομον και παράνομον το Συνέδριο που κατεδίκασε τον Κύριο Ιησού Χριστό;

Αποτέλεσμα εικόνας για παρανομο συνεδριο ιουδαιων

   Επί των ημερών του Ρωμαίου αυτοκράτορος Τιβερίου και του επάρχου της Ρώμης στην Ιουδαία Ποντίου Πιλάτου, Ο Ιησούς σύρεται από τον όχλο των άναρχων στρατιωτών εις τον αρχιερέα των Ιεροσολύμων Καϊάφα και εις τον πεθερόν του τελευταίου και πρώην αρχιερέα Άννα, ο οποίος ασκούσε μεγάλη και καταλυτική επιρροή εις τα λοιπά ιερατικά μέλη του Συνεδρίου. Αλλά για ποιο Συνέδριο ομιλούμε; Ποιο ήταν το Συνέδριο το οποίο κλήθηκε να αποδώσει δικαιοσύνην και κρίσην εις τον Δίκαιον της Οικουμένης Κριτήν;
   Το Συνέδριο αποτελούσε την εποχή εκείνη την ύψιστη εθνικοθρησκευτική αρχή για τον υπόδουλον Ισραηλιτικόν λαόν, ένα είδος ¨Κυβερνητικής αρχής¨ με διοικητικήν και λίαν αυξημένην δικαστικήν εξουσίαν, πάντοτε βέβαια, υπό την προστασίαν και απόλυτην επιρροήν της Ρωμαϊκής αρχής και εξουσίας. Αποτελείτο από 70 ή 71 άτομα και προήδρευε ο εκάστοτε αρχιερέας, μετά της λοιπής ιερατικής ¨αριστοκρατίας¨ και άλλων επισήμων λαϊκών μελών. Ονομάζεται ωσαύτως και ¨Πρεσβυτέριον¨, και ¨γερουσία¨ και ¨βουλή¨, ένεκα των ¨βουλευτών¨ που το συγκροτούσαν ή και ¨ Συνέδριο κριτών¨.

    Παράνομοι οι Σύνεδροι, παράνομον το Συνέδριον, παράνομη και παράτυπη η συνεδρίαση, διότι έλαβε χώραν παραμονή της μεγάλης εορτής του Πάσχα, γεγονός που απαγορευόταν αυστηρά από τον Μωσαϊκό Νόμο. Παράτυπη, διότι κατά τη διάρκεια της δίκης δεν παρέστησαν ούτε δύο μάρτυρες ως συνηθιζόταν και προβλεπόταν εκ του τυπικού. Παράτυπη και παράνομη η συνεδρίαση διότι προηγήθηκε η αντικανονική νυκτερινή εξέταση των ψευδομαρτύρων υπό του Καϊάφα. Παράνομη η συνεδρίαση διότι εσφαλμένα το Συνέδριον απεφάνθη υπέρ της θανατικής καταδίκης του Ιησού την πρώτη ημέρα της συγκροτήσεώς του, και δη της πρώτης συνεδρίας του, απόφαση που νόμιμον ήταν να ληφθεί το πρωί της επομένης ημέρας και μάλιστα κατά τη διάρκεια νέας συνεδρίασης. «Είπατε παράνομοι, τι ηκούσατε παρά του Σωτήρος ημών; Ου νόμον εξέθετο και των προφητών τα διδάγματα; Πώς ουν ελογίσασθε Πιλάτω παραδούναι τον εκ Θεού Θεόν Λόγον;». Παράνομη η συνεδρίαση διότι εκλήθησαν οι δούλοι να κρίνουν τον Δεσπότην και Κύριον, εκλήθη το κτιστό να αποδώσει κρίσην εις τον Άκτιστον και Κτίστην!

Τα θέματα των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών μας κατά την τρέχουσα Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα (10/04 - Κυριακή του Πάσχα)


Σας παρουσιάζω τα θέματα των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών μας κατά την τρέχουσα Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα (10/04 - Κυριακή του Πάσχα):

1.ΠΥΡΓΟΙ ΑΚΑΘΑΙΡΕΤΟΙ (7), τηλεοπτική εκπομπή στην τηλεόραση ΛΥΧΝΟΣ, της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, η οποία μεταδίδεται κάθε Τετάρτη στις 19:00. Η εκπομπή αυτής της εβδομάδας είναι αφιερωμένη στα γεγονότα του θείου δράματος, διάρκειας 30'.
2. ΜΥΡΙΠΝΟΑ ΑΝΘΗ (121), ραδιοφωνική εκπομπή, διάρκειας 30'. Αυτή την εβδομάδα αφιερωμένη στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα.
3. ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ (37), τηλεοπτική εκπομπή από την τηλεόραση ΘΑΡΡΙ, της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, διάρκειας 50'. Η εκπομπή μεταδίδεται κάθε Τρίτη 20:00 - 21:00 και κάθε Τετάρτη 18:00 - 19:00. Αυτή την εβδομάδα αφιερωμένη στην "Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα".
4. ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ (75), ραδιοφωνική εκπομπή με ερωταπαντήσεις επί νεανικών, και όχι μόνο, θεμάτων. Σε αυτή την εκπομπή συζητάμε αναφερόμαστε στα πρόσωπα που πλαισιώνουν το θείο δράμα.
5. ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (10), ραδιοφωνική εκπομπή από τον 24ωρο διαδικτυακό μας σταθμό "Αναλόγιο" http://analogio.webnode.com/ διάρκειας 35'. Αυτή την εβδομάδα εκτάκτως την Μεγάλη Τετάρτη 12/04, στις 22:00. Σε αυτή την εκπομπή, πρώτα ο Θεός, μεταξύ άλλων, θα διαβάσουμε  αδημοσίευτο κείμενο της φίλης και συνεργάτιδος του σταθμού μας δίδας Ελπίδας Τζίβας.
6. ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ (123), ραδιοφωνική εκπομπή με εκλεκτούς προσκεκλημένους κατά διαστήματα. Συζητάμε νεανικά θέματα και θέματα Πίστεως, διάρκειας 50'. Αυτή την εβδομάδα αφιερωμένη στα γεγονότα που έλαβαν χώρα μεταξύ Άννα-Καϊάφα-Πιλάτου.
7. ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ (29), ραδιοφωνική εκπομπή που αναφέρεται σε εκπαιδευτικούς και γονείς, διάρκειας 40'.
8. ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΚΟΥΣΙΟΝ ΠΑΘΟΣ, τηλεοπτική εκπομπή από την τηλεόραση του ΛΥΧΝΟΥ, της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών. Συζητούμε με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο τα γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδας, διάρκειας 90'.



-Δείτε εδώ πότε και που μπορείτε να ακούσετε τις εκπομπές μας:http://dimitrislikoudis.blogspot.gr/p/blog-page_11.html
- Επισκεφθείτε το Ιστολόγιό μας ΚΗΡΥΚΑΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ, το οποίο περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών μας: