ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

"Παιδαγωγία εν Χριστώ [6]"

Αγαπημένη μου...

Σχετική εικόνα
Αγαπημένη μου,
   

   Ώρες και ώρες δε μοιάζουν μεταξύ τους. Ωσάν και οι άνθρωποι! Δύσκολα λόγο να τηρήσουν, εύκολα αλλαξοπιστούν, ευκολότερα πιστεύουν! Μα κάθε φορά που ξενυχτάς προσμένοντας την πρώιμη νοσταλγία του "χθες", κάθε φορά που ένας ουρανός χαράζει ουρανομήκη γράμματα στον αιθέρα, μόνο τότε, μία αγάπη γεννιέται! Κάθε φορά που η γη προσμετρά τη νωπότητα του χώματός σου, που νοσταλγεί τη χάρη και ευωδιά σου ν΄αγγίξει!
  
   Ώρες και ώρες δε μοιάζουν μεταξύ τους! Δεν σου έγραψα, καιρός τώρα! Κάθε φορά ξενύχτισα προσμένοντας το λυκαυγές της θύμησής σου, ναρθείς, να προσμετρήσεις τον κόπο μου, ν΄αφουγκραστείς και να γευθείς τη μυρουδιά του σώματός μου!


   Αγαπημένη μου! Ώρες και ώρες πέρασαν στη θύμησή σου! Και απέμεινα έρημος και μοναχός, πιστός στην άπιστη και άτακτη φυγή σου.


   Αγαπημένη μου! Δεν σου έγραψα, καιρός τώρα. Κάθε φορά που ο ερωτάριος και ευαγής αιθέρας αναμετράται στο πρωινό αγιάζι του έρωτα, μόνο τότε, μια αγάπη γεννιέται. Και έτσι απέμεινα έρημος και μοναχός! Προσμετρώντας και αναμένοντας τη φρούδα μέρα, κάποιο πρωινό, έναν χαραγμένο ουρανό, στ΄όνομά σου ν΄ανθίσει!


   Αγαπημένη μου! Ώρες και ώρες δε μοιάζουν μεταξύ τους. Δεν σου έγραψα, καιρός τώρα! Και περιμένω πιστός στην άπιστη και πλάνα εγκαρτέρηση, ότι, μόνο τότε, μια αγάπη γεννιέται όταν οι άνθρωποι δύσκολα αλλαξοπιστούν, δυσκολότερα πιστεύουν! Και αναμένω έρημος και μοναχός, μα έχοντας γνώση πιά, πως οι ώρες και οι άνθρωποι και τότε και εσαεί , δε μπόρεσαν, δε μοιάζουν μεταξύ τους...!

Από το βιβλίο του Δημητρίου Π. Λυκούδη "Αγέλαστοι Άνθρωποι" (Ποιητική Συλλογή), που κυκλοφορεί σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία: https://www.politeianet.gr/sygrafeas/lukoudis-p-dimitrios-95705

Σχετική εικόνα