ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Δημιουργία νέας ομάδας φιλανθρωπικής διακονίας που θα στελεχώσει τους ασθενείς αδελφούς μας


Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος παντελεημων


     Μέσα στα πλαίσια της αγαπητικής και φιλανθρωπικής διακονίας του Συλλόγου Συμπαράστασης αδελφών "Ο Όσιος Δαβίδ ο εν Ευβοία", ιδρύουμε και οργανώνουμε μία νέα ομάδα φιλανθρωπικής επίσκεψης και διακονίας σε νοσηλευτικά ιδρύματα της Αθήνας υπό τον τίτλο "Άγιος Παντελεήμων ο Ιαματικός". Η νέα ομάδα αυτή  αποτελείται αποκλειστικά από νέους και νέες που επιθυμούν να διακονήσουν άδολα και αμισθί δίπλα στο προσκεφάλι των ασθενούντων αδελφών μας, μικρών και μεγάλων, στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αθήνας. Ειδικότερα, κάθε Κυριακή απόγευμα, αρχής γενομένης, πρώτα ο Θεός, μετά το πρώτο δεκαήμερο της νέας χρονιάς, η ομάδα αυτή θα επισκέπτεται κατά το απογευματινό επισκεπτήριο ένα συγκεκριμένο κάθε μήνα νοσηλευτικό ίδρυμα της Αθήνας και σε συνεργασία με τον πνευματικό εφημέριο και τον διευθυντή του νοσοκομείου, αφού πρώτα θα έχουμε εξασφαλίσει κάθε δυνατή επικοινωνία, θα διακονεί στους θαλάμους και στα δωμάτια των ασθενών όπου και με όποιο τρόπο οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι μάς υποδείξουν. Η ομάδα αυτἠ, ημιαυτόνομη αλλά υπό την σκέπη και προστασία του Συλλόγου Συμπαράστασης αδελφών "Όσιος Δαβίδ ο εν Ευβοία", θα αποτελείται από έξι με επτά πρόσωπα (ήδη έχουν σχηματιστεί διαδοχικά 2 ομάδες), θα επισκέπτεται κάθε Κυριακή απόγευμα τους ασθενείς αδελφούς μας. Σύντομα θα κοινοποιήσω το νοσηλευτικό Ίδρυμα που θα θα ξεκινήσουμε να μοιραζόμαστε την εν Χριστώ αγάπη. Πληροφορίες συμμετοχής και εθελοντικής διακονίας στο τηλ. 6948038461 (κ. Δημήτριος Λυκούδης).

"Χριστούγεννα όπως παλιά...". Νέο άρθρο του Δημητρίου Π. Λυκούδη στην έντυπη εφημερίδα "Η Ροδιακή". (25/12/2016)



στην εφημερίδα "Η ΡΟΔΙΑΚΗ"
 αρ. φύλλου 21.477, Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016, σελ 25.
 
 

"Παιδαγωγία εν Χριστώ". Αφιερωμένη στον Άγιο Γεδεών τον Καρακαλληνό.

Εορτάζουν οι ραδιοφωνικές εκπομπές μας και μαζί με αυτές και εμείς! Ο Όσιος Γεδεών, ο οποίος είναι προστάτης των εκπομπών μας και εορτάζει 30 Δεκεμβρίου, εύχομαι ολόψυχα, να χαρίζει φωτισμό εξ Ουρανού, υπομονή και πάλι υπομονή στο δύσκολο και κοπιαστικό έργο της διακονίας μας. Συμπληρώσαμε 3 και πλέον χρόνια ραδιοφωνικών εκπομπών και έχουμε συγκεντρώσει ένα αρχείο άνω των 450 εκπομπών. Ευχαριστώ από βάθους καρδίας τους συνεργάτες μου, τους φίλους που εμπιστεύονται τον αγώνα μας! Ευχαριστώ τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και τις Ιερές Μητροπόλεις που, ωσαύτως, μας δίνουν "βήμα στον αέρα" και μας εμπιστεύονται! Σας αφιερώνουμε την εόρτιο εκπομπή προς τιμήν του Οσίου Γεδεών. Χρόνια πολλά. Κάθε καλό σε όλους!

(ακούστε εδώ)

(κατεβάστε εδώ)

Νέα αναδημοσίευση άρθρου του Δημητρίου Π. Λυκούδη σε μία από τις έντυπες εφημερίδες που συνεργάζεται

Χριστούγεννα όπως παλιά...
Με την έντυπη έκδοση του Σαββάτου 24 Δεκεμβρίου 2016, κυκλοφόρησε σε αναδημοσίευση το άρθρο του Δημητρίου Π. Λυκούδη με τίτλο "Χριστούγεννα όπως παλιά" από την εφημερίδα "Η Ροδιακή".
Δείτε εδώ σε ηλεκτρονική μορφή το άρθρο: