ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

"Πάντοτε έγραφα καλύτερα όταν σε έφερνα στη σκέψη μου..."


     «Πάντοτε έγραφα καλύτερα όταν σε έφερνα στη σκέψη μου. Ενθυμούμενος τις έναστρες ουρανοστόλιστες βραδιές, εκείνα τα βράδια που η οσμή της αγαπητικής σύμπνοιας δε χωρούσε, θαρρώ δεν ήθελε να χωρέσει σε μόνο δύο καρδιές και διέραττε τα όρια του χρόνου και μας ταξίδευε [...] Πάντοτε έγραφα, μα τώρα διαβάζω τα γραφόμενά μου και συμπληρώνω το τέλος τους. Τι και αν δεν τα διάβασες ποτέ! Πάντοτε έγραφα, ξέρω, πάντοτε μάθαινες, πάντοτε διάβαζες το τέλος των γραπτών μου...» .

(Από το βιβλίο του Δημητρίου Π. Λυκούδη "Βίος Αβίωτος" που κυκλοφορεί σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία).


Περίληψη της εισήγησής μου στο 21ο Συνέδριο Εξωτερικής Ιεραποστολής στην Αράχωβα Βοιωτίας (19-20-21/08/2016).


Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ[1]

Σεβασμιώτατε Άγιε Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ,
Σεβαστοί Πατέρες,
Αξιότιμη κα Πρόεδρε,
Ελλογιμώτατοι κ. καθηγητές,
Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,

        Η εισήγησή μου στο παρόν Συνέδριο έχει ως θέμα «την  διαδικτυακή δυνατότητα της Ιεραποστολικής διακονίας». Πρόκειται για την δυνατότητα ενός εκάστου των πιστών να διακονήσει τον ευαγγελικό σπόρο της Αλήθειας, χρησιμοποιώντας τις άπειρες, και τεράστιες πανθομολογουμένως, διαδικτυακές παροχές, προκειμένου να διατυμπανίσει στα πέρατα της σύμπασας κτίσης την αγιοπνευματική εμπειρία και ορθόδοξη πραγματικότητα. Και πράγματι, ένα τέτοιο εγχείρημα, παρά τις ευκολίες που κομίζει σήμερα η ραγδαία, και αλόγιστη πολλές φορές, ανάπτυξη της τεχνολογίας, είναι αλήθεια, εγκυμονεί ισόποσους κινδύνους με όσους καλείται και προστρέχει να επιλύσει.
       Η Ιεραποστολική διακονία μέσω του διαδικτύου δύναται να επιφέρει πραγματικά "θεαματικά" αποτελέσματα, εκμηδενίζοντας εις το ελάχιστο εκατοντάδες χιλιάδες χιλιομετρικές αποστάσεις και να αποτελέσει τον δίαυλο εκείνον, την πάνυ χαρισματική δίοδο, μέσω της οποίας, το μήνυμα του Ευαγγελίου θα δυνηθεί να αγγίξει ακόμη και το πλέον απομακρυσμένο σημείο του πλανήτη. Για να κατορθώσει όμως αυτή η προσπάθεια να στεφθεί με επιτυχία, δεν αρκεί μόνο η επίτευξη της άρσης της δυσκολίας της απόστασης και ο παραγκωνισμός των χιλιομετρικών διαφορών. Κρίνεται απαραίτητο το μήνυμα που θα φθάσει στην άλλη άκρη του αποδέκτη να είναι άκρως ορθόδοξο, να είναι δηλαδή ενυπόγραφο, να τελεί υπό την αιγίδα ή, έστω, την ευλογία του οικείου μητροπολίτου που λαμβάνει χώρα, τόσο ο χώρος αποστολής όσο και ο τελικός τόπος παραλαβής του μηνύματος, καθώς, ως γνωστόν, εντός της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας αποδίδει και τελεσφορεί εν Χριστώ μόνο ό,τι έχει "ευλογία", με άλλα λόγια, όσες ενέργειες είναι εμποτισμένες με υπακοή, ταπείνωση και θυσιαστικό πνεύμα, προϋποθέσεις απαραίτητες για να επιφέρουν και την "ευλογία".

Έως τέλος Σεπτεμβρίου συγκεντρώνουμε οίνο και θυμίαμα για τις λατρευτικές ανάγκες των εν Χριστώ αδελφών μας στην Αφρική!

    
     Έως τέλος Σεπτεμβρίου, ο Σύλλογος Συμπαράστασης αδελφών "Όσιος Δαβίδ ο εν Ευβοία" σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Χριστιανικό Όμιλο Ορθοδόξου Ιεραποστολἠς, θα συγκεντρώνει καρβουνάκια, θυμίαμα και οίνο για τις λατρευτικές ανάγκες των εν Χριστώ αδελφών μας στην Αφρική. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν και να έρχονται σε επαφή  με τους υπεύθυνους στα τηλέφωνα που κατατίθενται παρακάτω:
https://theologikoanalogio.wordpress.com/2016/08/25/%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83-2/

Τα θέματα των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών μας κατά την τρέχουσα εβδομάδα (25/09 - 02/10)



Σας παρουσιάζω τα θέματα των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών μας κατά την τρέχουσα εβδομάδα (25/09 - 02/10). Επίσης, στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, πρώτα ο Θεός, θα κοινοποιήσω στους φίλους των εκπομπών μας τις νέες συνεργασίες που ετοιμάζουμε με νέους ραδιοφωνικούς σταθμούς, καθώς και με τον καινούργιο τηλεοπτικό σταθμό. Εύχεσθε!

1. ΜΥΡΙΠΝΟΑ ΑΝΘΗ, αφιερωμένη στον Όσιο Ιωάννη τον Κουκουζέλη (01/10),
 
2. ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ, αφιερωμένη στην Πρόνοια του Θεού,

3. ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ, απαντήσεις σε ερωτήματα νέων από όλη την Ελλάδα,

4. ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ, αφιερωμένη στην προσπάθεια γονέων και εκπαιδευτικών να "μορφώσουν" τα παιδιά μας,

5. ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ, τηλεοπτική εκπομπή στην τηλεόραση του ΘΑΡΡΙ, της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, αφιερωμένη στην Αγωγή των τέκνων.

6. ΑΝΑΛΟΓΙΟ, ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ να ακούμε τον δικό μας 24ωρο διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό, με πνευματικές ομιλίες και αρκετές ώρες ξεκούραστη μουσική, χωρίς διακοπές και διαφημίσεις.
http://analogio.webnode.com/

 

Λύση του Κυπριακού έως τέλους του χρόνου!

 
     Λύση του Κυπριακού έως τέλους του χρόνου, συμφώνησαν στην τριμερή συνάντηση του διεθνούς οργανισμού, υπό την άτυπη προεδρία του γενικού γραμματέα των ΗΕ, Μπαν Κι Μουν,  ο πρόεδρος της Κύπρου κ. Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης του ψευδοκράτους. Η τριμερής συνάντηση είχε διάρκεια 1,5 ώρα.

26 Σεπτεμβρίου εορτάζει ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος και μαζί του και όλοι οι προσοντούχοι και μη θεολόγοι!


     26 Σεπτεμβρίου εορτάζει και πανηγυρίζει η Πάτμος και όλη η Χριστιανοσύνη τον Άγιο Ιωάννη τον Ευαγγελιστή και ηγαπημένο Μαθητή του Κυρίου μας. Μαζί με τον Άγιο εορτάζουν και οι προσοντούχοι και μη θεολόγοι! Εύχομαι ολόψυχα σε όλους τους συναδέλφους, αγνώστους και γνωστούς, χρόνια φωτισμένα, με φόβο Θεού και συνείδηση της αποστολής μας. Περισσότερη προσευχή στα κρύφια, λιγότερα συνάμα κηρύγματα στον καθρέφτη μας και στα τηλέφωνα με φίλους και περισσότερη ομοίως δημόσια και ορθόπρακτη τοποθέτηση κυρίως δε, όταν η Πίστη μας βάλλεται υπό "αδελφών" και υπό αλλότριων. Χρόνια πολλά!

10 ημέρες συμπληρώνονται σήμερα από την επίσχεση εργασίας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ


    
Για δέκατη ημέρα συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι των λεωφορείων της Θεσσαλονίκης, καθώς παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους τρεις μήνες. Σήμερα, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, συνεδριάζει το συνδικάτο τους στην συμπρωτεύουσα για τις περαιτέρω εξελίξεις.