ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

ΣΥΝΑΞΑΡΙ 07/08: Όσιος Ωρ ο Ασκητής

Αποτέλεσμα εικόνας για οσιος ωρ

   Θυμόσαστε τα "Γεροντικά" βιβλία που διαβάζουμε, πολλά εκ των οποίων αναφέρουν: "Είπε Γέρων ονόματι Ωρ," "είπε Ωρ" κ.λπ.; Είναι αυτός ο μεγάλος Ασκητής της Νιτρίας, το σέμνωμα της Ερήμου.
    Αρχικά ως ερημίτης, ο Όσιος Ωρ έφθασε σε υψηλά μέτρα αγιότητας, κάμνοντας πολλές νηστείες, αγρυπνίες και προσευχές. Αργότερα, καθώς εξαπλώθηκε η οσιακή του φήμη, προσέτρεξαν δίπλα του χιλιάδες επισκέπτες για να παραδειγματιστούν από το φωτεινό και αγιαστικό του βίο. Συγκρότησε και οργάνωσε πολλές αδελφότητες, των οποίων είχε την πνευματική καθοδήγηση, έως την μακαρία κοίμησή του, σε ηλικία 90 χρόνων.
    Η μνήμη του Οσίου τιμάται στις 7 Αυγούστου.

ΣΥΝΑΞΑΡΙ 07/08: Όσιος Αγάθων, Κτήτωρ της Ι.Μονής Αγάθωνος Φθιώτιδας

Αποτέλεσμα εικόνας για οσιος αγαθων


   Για τον όσιο Αγάθωνα δεν έχουμε πολλά στοιχεία βιογραφικά. Γνωρίζουμε πως ο Όσιος ασκήτευσε στην Ι. Μονἠ Αγάθωνος, η οποία πρώτα ήταν αφιερωμένη στην Κυρία Θεοτόκο και στην Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού. 
   Μετά την οσιακή κοίμηση του Αγίου, που πέρασε ολόκληρη την αγιασμένη ζωή του στο Μοναστήρι, οι μαθητές Μοναχοί του αφιέρωσαν την Ι. Μονή στ᾿ όνομά του. Πρόκειται, δηλαδή, για μια νέα Μονή που κτίστηκε από τον Όσιο Αγάθωνα δίπλα, σχεδόν, της πρώτης.
   Η Ι. Μονή προσέφερε μεγάλες υπηρεσίες στους αγώνες του Έθνους και σήμερα θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Ρούμελης!
   Η μνήμη του Οσίου τιμάται στις 7 Αυγούστου.

Η Παναγία του Βράχου (στον Κάτω Ταρσό Κορινθίας, φωτογραφίες - βίντεο)

Η φωτογραφία της ημέρας από το ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ!

Αποτέλεσμα εικόνας για αθως μεταμορφωση του σωτηρος

Το εκκλησάκι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στην κορυφή του Άθωνος!